Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Xenon fara akü yetmiyor ne yapmalıyım

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Modenas GT135
    MODENAS GT135 im var . 12v5ah aküsü var.
    2 tane far bölümü var 2 sinede 8000 lik xenon far taktırdım ancak yzf gibi motorlardada olduğu gibi bir tanesini kullanıyorum yetiyor zaten diğerinide uzunda kullanıyorum .
    ancak aküyü 2 günde bir fln tüketiyor . 1-2 kişiye sordum akü büyütmenin fazla faydası olmıcağnı söylediler sizce ne yapmalıyım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    12 5 yerine 7 ah falan alabilirsin nasıl bitiriyor çalışmazkendemi açıyorsun bende 2 aydır kullanıyorum bişe olmadı
    yagizhancat bunu beğendi.

serseric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    dostum şaka gibisin 8000 k ne demek motor için en büyüğü 4300 k olmalı yazıyor heryerde
    Akıl Adama Sermaye...

Remember remember the fifth of november

Motosikleti
    Modenas GT135
    4300 takçağıma sarı ampül takarım daha iyi çalışmazken fln açmıyorum ya 7 yapıyım ben bunu

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı serseric adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum şaka gibisin 8000 k ne demek motor için en büyüğü 4300 k olmalı yazıyor heryerde
    Kelvinlerin farklı olması, tüketilen enerjiyi etkilemez. Xenonlar standart olarak 35w tüketmektedir. 4300k olayına katılıyorum. Çünkü orjinal xenon rengidir (sarımtırak beyaz). Fakat her an ulaşılabilir bir ürün olmuyor. Ben cbr'ım da şu anda 6.000k kullanmaktayım. Kristal beyaz.

@Yahızhan

Erol arkadaşımızın belirttiği gibi, 12 V 7 Ah akü daha sağlıklı olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:59 ----------

Alıntı yagizhancat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4300 takçağıma sarı ampül takarım daha iyi çalışmazken fln açmıyorum ya 7 yapıyım ben bunu
    Kelvin sayısı arttıkça görüş açın azalır ve uzun sürüşler de göz yorgunluğu çekersin. O yüzden en fazla 6.000 kelvin kullanmanı tavsiye ederim. Sarı renk gözü kesinlikle yormaz. Bunu yaşadıkça daha iyi tecrube edeceksin.
    Önce emniyet, sonra hareket...

Motosikleti
    Modenas GT135
    eyvallah saolasın aküyü 7 ah yapıyım o zman ama elektrikçi biride fazla farketmez dio 2 gün se 3 gün gider akü fln diyo

MBHoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom DL 650
    7 ah yaptığında orjinal tesisatında 7 ah altında olan parçaların zarar görebilir. bende de 8000 k var tık demiyor. xenon'un 35 w olduğuna emin misin?

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    eyvallah saolasın aküyü 7 ah yapıyım o zman ama elektrikçi biride fazla farketmez dio 2 gün se 3 gün gider akü fln diyo
    Siz bence ilk etapta mevcut akünüzü kontrol ettirin. Mevcut değerlerinizi koruyarak daha kaliteli bir akü ile deneme yapma fırsatı yaratın. En son ihtimal belirttiğimiz 12 V 7 Ah akü'yü deneyin derim.

Kolay gelsin.
    Önce emniyet, sonra hareket...

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    evet peki ampülünün 55 wat mı yoksa 35 wat olduğu hakkında bilgin varsa iyi olabilir çünkü 55 wat zorlayabilir aküyü ve tesisatı.35 watsa okadar bişe olmamalı
    ona bakarsan bende ne elektirikçiler çalıştırmazmışta o olmazmışta uğraşmak istemedikleri hiç bir şeyi yapmak istemiyorlar bana çok dediler fakat örnekleri çok takanların

8000 ve 6000 e gelincede ben 6000 bulamamıştım 8000 k aldım bu yüzden gayet memnunum az bişe mavimsi güzel duruyor

Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Konuyu açan arkadaş burda nasıl göründüğünü bi kenara bırakıp hangisinin senin ve trafiktekilerin sağlığı için daha iyi olabileceğini tartış bence.Motoruma 8000k xenon takmış biri olarak pişmanım.Zaten merceksiz,aşırı göz alıyor.Işık çok dağılıyor.Xenon dediğin 6000K dir.Eğer bu işlerden anlıyosanız,yada malzeme temin edip yaptırabilcek bi usta yada arkadaşınız varsa kesinlikle mercek taktırın.

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Orjinal yedek parça olarak zenon far bütün bir şekilde bulunmuyorsa motosikletin için, bencede takılması doğru değil. İllaki takacağım diyorsan kaliteli akü mutlaka fark eder,

Öğrencilik yıllarımda alarm yüzünden mutlu akü 1 ay sonra memleketime döndüğümde bitmiş oluyordu Panasoanic (made in japan ) aynı değerde!!! bi akü taktım 6 ay sonra geldiğimde tık diye çalışmıştı arabam.

Mutlu akü de yeniydi bu arada. Yani kaliteli bi akünün 2 günlük süreci uzatma ihtimali çok yüksek bence.

Yanlış anlaşılmasın mutlu akü kalitesiz demek değildir bu

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Motorum Yamaha YBR 125 Esd.. '11 model.. Motoru aldığım bir iki ay içinde 35 W H.İ.D marka 8000 K xenon taktım.. Neredeyse yılını dolduracak ne akümde nede farımda sorun yok.. Bu arada akü 5 Amper.. Acaba sen ikisini devamlı mı kullanıyorsun.. Yani toplamda sürekli 70 W mı çekiyorsun.. Eğer böyle bi durum varsa akün biter önüne geçemezsin.. Eğer tekini kullanıyorsan motorunun aküyü şarj ettiğinden emin ol..
    TATLIHIZ ve yagizhancat bunu beğendiler.

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    gösterge lambalarını, park lambalarını, arka stop lambanı lede çevirirsen xenonu rahatça kullanırsın.

bir de uzunlarda xenon kullanmak selektörde sorun olur. xenon ısınana kadar zaten selektörün süresi biter.

yerinde olsam uzundaki xenonu söker osram nightbreaker takardım ve tüm lambaları lede çevirirdim ki zaten bunu ytaptım ve Ybr Adv'mde xenon sorunu yaşamıyorum.

@koray: ab bizim statör modenasınkinden büyüktür. üretilen elektrik farkı var.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)