Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Cbr125 uzun yolda stop etti ?

REKLAM ALANI
    onuRRtas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Merhaba beyler. Bugün 120 kmlik bir gezi düzenledim. Gezinin 50. kmsinde depo yarı şekilde dolu olmasına rağmen motor sanki benzin bitmiş gibi boğularak stop etti 70 km/h gibi bir hızdayken.

Durdum. Önce kötü ihtimalleri aklıma getirdim ( hararet, yağ kalmaması) ikisini de kontrol ettiğimde motoru çalıştırmayı denemeye başladım.

Önce jikleyle biraz boğarak marş gaz jikle üçlüsü ile 5 dakika sonunda çalıştırdım. Sorunsuz çalıştı.

20 km sonra aynı sorun yine başgösterdi.

Bu sefer benzin deposunun kapağını açtım. depoya üflerken marşa ve gaza bastım. tek marşta çalıştı hiç uğraşmadan.

Sonra geziyi problemsiz tamamladım. Şuanda sorun yok. Amma velakin birdaha bu olayın cereyan edebilitesi beni korkutmakta.

Sizce sorunu nedir bizim meretin, şimdiden teşekkür ederim.
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    depo hava almadığı için benzin aşa inemiyo arkadaşım. Benzin kapağında hava alması için delik olması lazım ama cbr ın kapağını hiç bilmem. Kapağı aç bak. Varsa öyle bi delık tazikli hava, komrasör tut açılsın. Bu sorunun cevabını cbr kullanıcıları benden iyi cvp verecektir.

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bujiyi kaç km önce değiştirdiniz?
    112ciyiz

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bujiyi kaç km önce değiştirdiniz?
    Orjinal NGK bujisi değişeli en fazla 4000 km oluyor hocam.

Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    depo hava almadığı için benzin aşa inemiyo arkadaşım. Benzin kapağında hava alması için delik olması lazım ama cbr ın kapağını hiç bilmem. Kapağı aç bak. Varsa öyle bi delık tazikli hava, komrasör tut açılsın. Bu sorunun cevabını cbr kullanıcıları benden iyi cvp verecektir.
    kapağı kontrol edicem yarın hocam.
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    şayet bidaha şöyle yap. Yolda stop ederse gene, hemen depo kapağını sök, 1 dk bekle, sonra bas marşa. 1 veya 2 marşta alıyosa depo kapağından hava almıyodur, sorunu orada ara.

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Eğer depo kapağı açıkken sorunsuz çalışıyorsa depo hava almadığından olmuştur. Depo kapağını açınca içerde yanda bir delik var. O delik deponun altındaki havalandırma hortumuna bağlı. Bakımdan yeni çıktıysan veya son zamanlarda depoyu söküp taktıysan o hortum kat yapmış olabilir. Ona bir bak. Veya kısa yoldan deliğe hava tabancasıyla giriş, hortumun çıkış yerinden (alttaki diğer tahliye hortumlarıyla aynı yerden çıkıyordu sanırsam) hava gelip gelmediğine bak. Geliyorsa hortumdan değildir.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    honda yolda kalmaz hondacılar seni döver kaldır bu konuyu honda hayat onda

sedici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    honda yolda kalmaz hondacılar seni döver kaldır bu konuyu honda hayat onda
    harbiden ha yolda kalan ilk honda tarihe geçer benzinin kalitesiz olması geldi benim aklıma ama arkadaşlar ihtimalleri yazmış zaten, kolay gelsin kazasız belasız arızasız sürüşler
    Ninja

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Beyler benim aklıma gelen tek şey açıkçası yakıtla alakalı bi durum olması.

Depo kapağını ilk seferdede açtım çalıştırmayı denedim yine çalışmamıştı. 2.de üflediğim için çalışmış olmalı.

Ya yakıt düzgün bi şekilde karbüratöre gidemedi, yada karbüratörde pislik var veya sulu benzin aldık

cbr larda musluk yok benzin emişle gidiyo karburatore
    benzin diagramı bozuluyo onlarda senınkıde sınyalı vermıs
    tamamen bozulunca benzını koyverıyo asagıya
    yakıt motora doluyo 200 tl nı alırlar o halde
    sımdı baktırırsan daha uygun olur

mstfkrfk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf 600 SA & zongshen zs 200
    onur motor yeni kasa mıydı?

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    arkadaşlar. Onur arkadaşımız cbr ı satıp cbf 150 aldıya. Cık cık cık. Hiç takip etmiyosunuz yav.

mstfkrfk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf 600 SA & zongshen zs 200
    herşey çok hızlı ilerliyor yetişemiyoruz...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)