Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Marş sorunu?

REKLAM ALANI
    lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    Merhaba; 2012 model GV250'mde son 15-20 gündür sorun yaşıyordum. Sabahları motor soğukken marşı çok zor alıyordu; marşa basınca tık tık ses geliyordu ondan sonra bir anda marşı alıveriyordu. Debriyaja bağlı kablo mu sorun yaratıyor diye düşündüm daha önce sıkıntı olmuştu ondan çünkü; ama sıcakken marş gayet rahat basıyordu. Her neyse perşembe günü servise götürdüm aküdendir heralde diye. Orada baktılar akü gayet sağlam; voltajı ideal ayrıca marş basarken farda titreme de olmuyor ve korna da gayet iyi çalışıyor. Önceki motorumda da akü zayıflamıştı birkaç kere o durumda cızır cızır geliyordu ses; burda hiç basmıyordu. Neyse servisten döndüm sorunu halledemediler motoru bırakmak da işime gelmedi. Bugün denedim marş hiç basmıyor tık tık sesi bile gitti. Ne gibi bir sorun olabilir motorda? Bir de bu arıza bana kaça patlar? Teşekkürler yardımınız için.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    marş motorunun kömürü bitmiş olabilirmi?

kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Konjektöre baktır, ordan çıkıcak sorun.
    Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
    Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    geçenlerde benim motor da aynı dediğiniz gibi tık tık tık yapıyordu ama marş motorunu çevirmiyordu...
    2-3 denememden sonra basıyordu...
    daha sonra gene tık tık etti ne kadar denesemde basmadı...
    krankın birazcık dönmesi için vitese takıp vurdurdum...sonra düzeldi...
    6 gündür bir sorun yok...
    şarj sisteminizde bir sorun yok ise
    akü-marş rölesi-marş motoru...bunların elektrik bağlantılarını kontrol edin...gevşemiş oksitlenmiş olan bir yer varsa o yüzden marş basmayabilir...
    ayrıca akünün şase kablosunu iyi kontrol edin gerekirse daha etli bir kablo ile değiştirin...

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    akünün kutup başları gevşek olabilir benide az daha usta kekleyip marş motorunu değiştirecekti az daha başka ustaya gittim kutup başları gevşemiştir dedi baktık hakkattende öyle

alidgn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt250R-Bmw f650- tvs 150-hyosung GT 650 R
    bıraz once bende boyle bır sorun yasadım arkadaslar.. sahıle motoru cektım(5 dk ) ve sonra park sorunu olur dıye normal bır sekılde baska yere park ettım 10 -15 dk oturduktan sonra motora tekrar bındım ve motorun marsı basmadı.boyle bı sorunum yoktu (3-4gun once xenon far taktırdım bundan kaynaklana bılır mı?) neyse anlatmaya devam edım. motorun kornası calısmadı,farlar calısıyordu.dıjıtal ekran ara ara gıdıp gelıyor ama calısıyor.2.vıtese aldım yıtekleyerek motoru calıstırdım neysekı .farlar ve sınyaller basta normal calısıyordu fakat yol boyunca sınyallerı de kaybettım yanı calısmadılar.. suanda mars motoru halen calısmıyor. fakat dıjıtal ekran var tabı sınyal lambalarıda calısmıyor.mars dugmesıne bastıgımda ekran degısık bı hal alıyor ve motor calısmıyor.. problem sızce ne olabılır ? ve gecenlerde motor calısırken mars dugmesıne yanlıslıkla bastım korna dıye dalgınlıkla bundan kaynaklana bılır mı? yarıdımcı olursanız sevınırım arkadas ? problemı ılk defa yasıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:33 ----------

yardımcı olursanız sevınırım arkadaslar* demek ıstedım

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:35 ----------

Bu arada motorum hyosung 2006 model gt250r ve problem halen devam etmekte motoru garaja cektım ve calısmıyor :((
    Çok acılar çekerim çok acılar, köpek değilim onu ısıramam.. Isırırım dudağımı. Büyük kişilerin sırlarına ortağım, gene de nah şu kadar övünemem. Bütün ayıplar bende ama, ne yapıp yapmalı ulaşmalı dostlara. Geri de kalmayı kendime yediremem..

mehmet tufan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BURGMAN
    Alıntı alidgn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bıraz once bende boyle bır sorun yasadım arkadaslar.. sahıle motoru cektım(5 dk ) ve sonra park sorunu olur dıye normal bır sekılde baska yere park ettım 10 -15 dk oturduktan sonra motora tekrar bındım ve motorun marsı basmadı.boyle bı sorunum yoktu (3-4gun once xenon far taktırdım bundan kaynaklana bılır mı?) neyse anlatmaya devam edım. motorun kornası calısmadı,farlar calısıyordu.dıjıtal ekran ara ara gıdıp gelıyor ama calısıyor.2.vıtese aldım yıtekleyerek motoru calıstırdım neysekı .farlar ve sınyaller basta normal calısıyordu fakat yol boyunca sınyallerı de kaybettım yanı calısmadılar.. suanda mars motoru halen calısmıyor. fakat dıjıtal ekran var tabı sınyal lambalarıda calısmıyor.mars dugmesıne bastıgımda ekran degısık bı hal alıyor ve motor calısmıyor.. problem sızce ne olabılır ? ve gecenlerde motor calısırken mars dugmesıne yanlıslıkla bastım korna dıye dalgınlıkla bundan kaynaklana bılır mı? yarıdımcı olursanız sevınırım arkadas ? problemı ılk defa yasıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:33 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:35 ----------

Bu arada motorum hyosung 2006 model gt250r ve problem halen devam etmekte motoru garaja cektım ve calısmıyor :((
    kablolarında kısa devre var akünün oradaki tesisat kablolarını iyice gözden geçir yanma falan vardır muhtemelen motosikletin şarzı yemiş bitirmiş en kötü ihtimal konjektör arızası.
    sök bak tamire sonra götür
    What goes around, Comes back arround...

Motosikleti
    tahmınen eve gelene kadar butun kabloları yaktım ) korna-sınyal-mars- motorun butun tesısatını yaktım heralde abı.
    Çok acılar çekerim çok acılar, köpek değilim onu ısıramam.. Isırırım dudağımı. Büyük kişilerin sırlarına ortağım, gene de nah şu kadar övünemem. Bütün ayıplar bende ama, ne yapıp yapmalı ulaşmalı dostlara. Geri de kalmayı kendime yediremem..

yasin_942 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Wolf SB250Ni
    Alıntı alidgn adlı üyeden alıntı Mesajı göster

motor çalışırken marşa basmanızda herhangi bir sıkıntı olmaz en azından benim motorumda defalarca basmışımdır hiç birşey olmadı.
    YZFR 125 2011-2012 16.000 KM / SYM WOLF SB250Ni 2012-....

Motosikleti
    tamam abı tesekkur ederım ama galıba mars dıslısıne zarar verebılırız motor calısırken marsa basarsak ben bıdaha basmayı dusunmuyorum zaten suanda motorum calısmıyor

lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    Marş rölesi yanmış arkadaşlar; o değişince çatır çatır çalışıyor şimdi aman nazar değmesin. Daha da bişey olmaz umarım. 3 kere vurdurdum mecbur içim gitti beynini yiycem diye.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

Motosikleti
    tvs apache
    marş kömürü problemi olabilir ayrıca
    marş rölesi olabilir
    subap ayarı bozuksa motorsiklet ilk çalışmada zor çalışır lakin sıcak iken motor rahat çalışır

bunu o motorcu bilmiyorsa yuh ona ne diyeyim

şimdi gördüm halletmişsin sorunu tahmin ettiğim gibiymiş ^^

Motosikleti
    motoran mtr 100
    İİ FORUMLAR ABİMLERİM KARDESLERIM YUKSEK BILGILERINIZE TECRUBELERINIZE IHTIYACIM VAR BENDE MOTORAN MTR 100 SPORT MOEDLI OLAN BIZIM TABIRIMIZLE KOYLU DIE BILINEN MOTOR VAR MOTOR ELDEN MARS SISTEMI ILE CALISMIOR MOTORU 2011 IN 10. AYINDA ALDIM 6 AY DEMEDI AKÜ BITTI SONRA 2.EL BASKA BIR AKU ALDIM 1 HAFTA MARS BASTI 1 HAFTA SONRA GENE TIK YOK BIRDE ARADA MARS BUTONUNU BASTIGIMDA CIRRRR DIE SES GELIODU AMA SIMDI ODA YOK BI KAC KOYLU KULLANAN ARKADASIMA SORDUM SARJ DINAMOSUMU NE VARMIS O SORUNLU OLABILIR DEDILER TEST ETMEK ICINDE ŞÖLE BISI ONERDILER (AKUYU SOK MOTORU CAISTIR FARIN STOP LAMBAN YANARSA SAGADIR DEDILER SOKTUM DEDIKLERI GIBI YANDI .) AMA BENIM MOTORUM HALA ELDEN MARS İLE CALISMIOR YARDIMLARINIZI BEKLIORUM SIMDIDEN TESEKKURLER..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)