Subap bozuldu galiba yardim ??
-
29 Haziran 2012, 13:26
bugun yolda giderken birden motor durdu. eve yakindim neyseki cektim evin onune. karburatore baktim elektrige baktim sorun yok. birde subaplara bakayim dedim. emme subabinin yayi serbestti motoru ust oku noktaya getirdigimde emme subabi gorunmuyordu bile icine kacmisti. egsoz subabi normaldi subabi tutan yay elle ittigimde oynamiyordu bile ama emme subabininki gayet serbesti her yone oynuyordu saga soke donuyordu. nasil hallederim su isi. simdiye kadar karsilastigim en ciddi sorun :(
Reklamlar
-
29 Haziran 2012, 18:36
sübap kesmis. Nedenleri, eksik yagla kullanım, sübap ayarsızlığı. Piston ve gömleğe zarar vermismi, sübap kendine zarar vermişmi bi bak. Sübap tırnağındanda çıkmıs olabilir. Benim başıma hiç gelmedi. 10 yılı aşkındır binerim
-
29 Haziran 2012, 18:41
tırnağından çıkıp çıkmadığını nasıl anlarım ? piston ve gömleğe zarar vermişmi bilmiyorum. ayrıca birşey daha sorucam ust kapağı değiştirsem motoru tamamen sokmeden işimi halledebilirmiyim ?
-
29 Haziran 2012, 18:48
evet halledersin sen önce subapların takılı olduğu kapağı sök pistonun tepesine bak bakalım zarar ziyan birsey var mı? yoksa eğer tamir kolay hemen bi subap alıp yerine alıştırıp taktırıyorsun bi subap ayarı yaptırıp devam ediyorsun
-
29 Haziran 2012, 19:52
ekmek arası cevabımı vermiş
-
29 Haziran 2012, 22:25
delileoo adlı üyeden alıntı
evet halledersin sen önce subapların takılı olduğu kapağı sök pistonun tepesine bak bakalım zarar ziyan birsey var mı? yoksa eğer tamir kolay hemen bi subap alıp yerine alıştırıp taktırıyorsun bi subap ayarı yaptırıp devam ediyorsun
az once ust kapagi subaplarin oldugu kapagi soktum ama silindir kapaginin vidalari subapi hareket ettiren aksamin hemen altinda subabi hareket ettiren aksami sokemedim kenarlarda civatalari soktum fakat tam ortada alyan agizli bi vida var alyan yamuldu ama o vida acilmadi napicam bilmiyorum .?
-
29 Haziran 2012, 22:44
bak üst kapağı söktün, piyano takımını söktün, 4 tane ana saplamayı söktünmü, yukarı çek. üst kapak komple yukarı çıkması lazım. O çıkınca pistonun üstü ve gömleğin içi gözükür. Gömlekte çizik varmı bak. Pıstonun üstünde darbe varmı ona bak. Temiz ise sübapları yenile. Alyanla neresini sökmeye çalıştın anlayamadım?
-
29 Haziran 2012, 22:48
adem80 adlı üyeden alıntı
bak üst kapağı söktün, piyano takımını söktün, 4 tane ana saplamayı söktünmü, yukarı çek. üst kapak komple yukarı çıkması lazım. O çıkınca pistonun üstü ve gömleğin içi gözükür. Gömlekte çizik varmı bak. Pıstonun üstünde darbe varmı ona bak. Temiz ise sübapları yenile. Alyanla neresini sökmeye çalıştın anlayamadım?
piyanoyu sokmek icin ilk basta 2 tane 12 lik anahtarla sokulebilen civata var yanlarda onlari soktum tam piyano yine ayni demire bagli alyan agizli bir civata var tam demirin ortasinda onu bir turlu sokemedim donmedi gitti. yoksa o sokulmeden geliyormu piyano takimi ?
-
29 Haziran 2012, 23:06
sen piyanoları sökmeden 4 ana saplama civatalarına ulaşabiliyosan lokma takımıyla falan,direk 4 ana saplamalarının somonlarını sök ve yukarı çek üst kapağı. Gelir o. Çıkar yani. Yukarı çekerken silindir gömlek kısmını tutki oda gelmesin. Piyano takımını sonra söksende olur.
-
29 Haziran 2012, 23:25
yarın koçtastan bi alyan alıp iade edersin sikinti yok
-
29 Haziran 2012, 23:25
adem80 adlı üyeden alıntı
sen piyanoları sökmeden 4 ana saplama civatalarına ulaşabiliyosan lokma takımıyla falan,direk 4 ana saplamalarının somonlarını sök ve yukarı çek üst kapağı. Gelir o. Çıkar yani. Yukarı çekerken silindir gömlek kısmını tutki oda gelmesin. Piyano takımını sonra söksende olur.
4 somundan 2 si tam piyano takiminin demirinin altinda onu sokmem sart gibi gorunuyo.
-
29 Haziran 2012, 23:49
yarın sökerim ben..sikinti yok dedik rahat ol
-
29 Haziran 2012, 23:55
bak durmuş abin söküverecekmiş ekmekarası sökerken dikkat et silindirin içine düşme
-
30 Haziran 2012, 00:51
konuya yeterınce hakımsınız karışmak ıstemem aslında ama
o kadar sokmusken komple dıkkatlı cıkartsın sılındırıde tekrar yerıne oturtur,
sentesını ayarlamayı ögrensın yeter,
Karışamıyorum cunkı motorun ne oldugunu anlayamadım açıkçası ))
subap kestıgıne gore yenı subap takılıp alıştırılması gerekecek,
onun içinde komple ayırması gerek ve rektıfıyecıye goturup subap alıp alıştırmaları gerekır,
subaplar kaçırır ise yağ yakma olasılıgı yuksek,
ve bırde ust kapak yağ delıklerınıde kontrol etmenızı onerırım,
aksı taktırde,
yağ devırdaım kanallarında tıkanma var ıse aynı sorun yıne yasanabılır...
Kolay Gelsın...
-
30 Haziran 2012, 01:11
-
30 Haziran 2012, 01:17
öyle ise sorunsuz komple sökebilirsiniz
çünki o motorda eksantrikler blok içerisinde,
yanı sente kaçırma gibi durum söz konusu değil,
ve hazır sökmüşkende benım tavsiyem yeni bir takım segman alın ve değiştirin,
subap kavallarını yerine oturturken dikkat edin içine düşmesin,
yerine oturduğundan emin olun yeterli,,,
Subap ayarı yaparkende,
bujı yuvasından ınce bır tek sokun ve sol alternatör kapağının altında volant baglantı cıvatasını cevırerek subapların soş oldugu hızada subap ayarı yapın,
pıston en üst ölü noktada olacak...
Kolay gelsin...
-
30 Haziran 2012, 01:24
sağolun. Böyle paylaşımlar bekleriz yanlız motor benim motor değil. Bizde elimizden geldiğince yardım etmeye çaliştık.
-
30 Haziran 2012, 01:28
ılk fırsatta honda cg motor komple resimli tamir bilgisi sunarım size.
scooter,,cub,,ybr,,cbx 250,, motor yarma toplama anlatımı yaptım resımlerı ıle,
fakat bu aklıma gelmemıstı cg için hiç
nedendır bılmem
fakat aklınıza takılan tüm sorularınız ıcın elımden geldıkce yardımcı olmaya calısırım...
gerek buradan gerek telden,
-
30 Haziran 2012, 01:33
hocam bikere cg nin üst kapağını söktüm. Oda benim motor değili yani silindir üstünü komple. Eksik yağla kullanmazsan, kesiciye sokmazsan, bide sübap ayarı tam olursa motor kısmı kolay kolay arıza vermiyo zaten. Honda cg ler.
-
30 Haziran 2012, 01:36
piyasa motorlarına dıkkat et,
zaten tüm motorlar neredeyse CG benzeri,
zaten yedek parcalardada CG serisi ve AGK serisi olarak vıteslı motor parçaları satışı oluyor,
ben toptancımdan parca sıparış ederken CG veya AGK deyince bu motora uyumlu parcalar gelıyor,
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)