Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kafayı intercom'a taktım ama yardıma ihtiyacım var:)

Motovento
    REKLAM ALANI
    pursue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN 400
    Arkadaşlar,
    Başlıkta da dediğim gibi bu aralar kafayı intercom'a taktım. Şehiriçi ya da şehirdışı seyahatlaerimizde arada sırada birbirimizle sohbet edebilmek ya da önemli konularda uyarıda bulunabilmek için basit bir sistem arıyoruz. Tabii önce biraz "search" yaptım. Forumlarda bu konuda bir sürü kafa karıştırıcı şey okudum. Biz telsiz ya da VOX özelliği olan birşey aramıyoruz açıkçası. Şu ana dek duyduklarımdan kafama en çok yatan TRONIC marka sistem oldu. (Kusura bakmayın resim koyamıyorum depolama alanım olmadığı için ama mototurk.net sitesinde intercom başlığı altında görülebilir ya da belki birileri benim için onun resmini buraya ekler )Kablolu ve pilli birşey sanırım. Kabloların yaratacağı rahatsızlığı, vs bir kenara bırakırsak özellikle bu marka ile ilgili deneyimi ya da bilgisi olanlara soruyorum:

-50 üzeri hızlarda da açık kasklarda dahi mikrofonun iyi performans verdiğini okudum (!) acaba doğru mu?
    -Basit bir sistem olarak öneren olur mu? Ve neden?

Malumunuz fuar da geldi. Bana yardımcı olabilir, fikir verebilirseniz çoooook minnettar kalırım. Ama birşey rica edicem. Lütfen "motorda konuşmak iyi değildir" gibi önerilerle boşa vakit kaybetmeyelim çünkü onları da okudum, aklımın bir kenarına yazdım ama intercomu hala istiyorum. Kasklarımızdan da memnunuz, yarım kasklarımıza monte edeceğiz mikrofonu. O yüzden kask önerisine de gerek yok Umarım temiz bir topic olacak
    Şimdiden teşekkürler

Pursue
    Suzuki Burgman
    Bulaştın mı bırakamıyorsun motosikleti!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cgl125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim tavsiyem biraz farklı açıdan olacak
    bu intercom denen aletin içindeki mekanizma çok basit bi mekanizma karaköydeki elektronikçilerde hazır devre olarak muhtemelen vardır fakat olaya motosiklet aksesuarı olaraka satışa sunulduğunda rakam 5-6 kat artıyo hatta evlerde kullanılan telefonların tuş takımının bulunduğu entegre iptal edilerek ve ufak tefek bi kaç işlemle aynı sistem kurulabiliyo fakat tabii ki bi fark kalıyo dış aksam dış aksam olayına bi çözüm bulunursa kendin bile imal edebilirsin ben yaptım ama o dediğim dış aksam olayı ile fazla uğraşmadım bi kenarda duruyo öyle fakat karaköye elektronikçilere bi git danış derim ben kesin bi çözüme ulaşırsın bi önerim de şöyle en ucuzlarından iki telsiz alıp kulaklıklı mikrofonla arkadaki ile rahatça görüşülür maliyeti intercomdan ucuz olur karaköydeki elektronikçilerde dikkat edilecek ses kalitesinin yüksek kaybının az olması gerek mesafe performansı min bile olur sonuçta arkadaki ile görüşme yapılacak
    her şey mümkün değil
    hiç bir şey de imkansız

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Aselsan'ın 3 kmden az menzilli telsizleri var, walkie-talkie olarak kullanmak için yapılmış. Geçen yaz iş için kullandım, gayet güzelses veriyor. Yalnız motorda gönderim düğmesine basabilmek için kulaklık kablosunu modifiye etmek lazım. Çifti 90ytl civarınaydı, şarj aleti ve kulaklıkları dahil geliyor.

crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı
    Aselsan'ın 3 kmden az menzilli telsizleri var, walkie-talkie olarak kullanmak için yapılmış. Geçen yaz iş için kullandım, gayet güzelses veriyor. Yalnız motorda gönderim düğmesine basabilmek için kulaklık kablosunu modifiye etmek lazım. Çifti 90ytl civarınaydı, şarj aleti ve kulaklıkları dahil geliyor.
    polislerin kullandığı kulaklıklardan falan bulmak gerekebilir. ayrıca bu walkie talkie'ler yanyana gezen motorcular arasında da kullanılabilir tabi (:
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.

ODUNCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KLR 650
    Hocam yaramı deştin ben e-bay dan 44$ sipariş etmiştim yılbaşından beri bekliyorum.
    Yaşa ve Yaşat

HAYALBUYSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF - R6
    Aselsan ın pmr 446 el telsizleri var.bunlar lisanssız ve çifti 130 mio.bunlara ek olarak başlık alman gerekecek onun da fiyatı 55 mio gibi bi fiyat.bu pilotları taktıkları cinsten bi alet.

Bence en iyi çözüm bunlar hem parçaları bol , yedek batarya ile istediğin kadar uzatabilirsin görüşme süresini. altta kulaklığın resmini bulabilirsin

saykoshey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-12R, Hayane?
    Bende Datatool'dan bir motosiklet kommunikation sistemi var. Sitelerinde bulamiyorum artik, galiba piyasadan kaldirdilar. Bunu bir digigear ve revlight istetirken gormusdum ve hic bakmadan ve dusunmeden onuda istetdim.
    http://www.datatool.co.uk/

Hic memnun degilim. Benim 12R'de hic bos yer olmadagi icin takmasi bir zordu. Ve motorun orjinaligini bozdum. Birde motorsikletin her bir hanindan kablo cikiyor. Su ceptelefonu icin, su kulaklik icin, bilmem ne bilmem ne.

Yok abicim boyle sabit sistemleri hic onermem.

Benim bazi arkadasimda sunlardan var.
    http://www.chatterboxusa.com/gmrs_x1.htm

Bunlar bence cok daha iyi, ses kalitesi cok guzel ve kulllanmasi daha kolay. Hemde motosikletime takma derdinde yok. Tak cep telefonu, at cebine, sur allah sur. Arkadaslar konusmak icin dugmesini band ile parmaklarina yapistiriyor, bi arkadasim karisina dugmeyi ve kablosunu tulumun icine dikdirdi. Boylece dugmeyi nereye monte etsem derdinde kalmiyor. Cok super bir alet bence, HJC bunun bluetooth'lusunu piyasaya surecegni anons etti. Bluetoot'lusu ciksin benimkini sokup ondan birtane alacam.
    HER TÜRK ASKER DOĞAR

Motosikleti
    YZF - R6
    Sitede 329 $ gibi bi fiyatı var. bu aleti türkiye ye getirene kadar kargo su indi bindisi 400$ bulur ki ytl olarak 450-500 lira eder.

Bence bir intercom için çok uçuk bi fiyat, türkiye şartlarına göre çoookk yüksek.

Ben aselsan ı önermeye devam ediyorum. hem fiyatı makul hem kullanışlı hemde yedek parça derdin yok....

150 ytl iki cihaz + 110 ytl iki adet vox kulaklık = 260 mio ya derdini çözersin.
    paket ile birlikte iki adet batarya ve ikili şarj cihazı ücretsiz geliyor..
    Yedek bataryası ise 30 ytl.

Yinede sen bilirsin kese de zevk de senin....

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İntercom "tronic" marka burda fiyat uygun

http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1652808

[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    YZF - R6
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı
    İntercom "tronic" marka burda fiyat uygun

http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1652808

Güzel bi şeye benziyor, fiyatıda çok uygun. ancak batarya olarak kullanılan kalem pillerin performansı nasıl olur acaba....
    FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......

cinedev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tam anlayamadim

Benim tam anlayamadigim bu parca kaskin icine mi takiliyor. Yani icteki sungeri kesip ona bir cep acip o sekilde mi yerlestiriliyor?

Motosikleti
    YZF - R6
    aselsanın cihazının bir de şu avantajı var.

istersen artçı ile görüşebilirsin, istersen tek kullanıyorsan ikinci motordaki ne verip diğer arkadaşında kullanabilirsin. 3 km menzil içinde mükemmel bir iletişim sağlıyor. motorda olmasa bile normal şartlarda ben denedim....

ayrıca 70 ytl ye bu chazlardan tek olarak da alabiliyorsun. yani istediğin kadar çok kişi ile görüşebilirsin. aynı kanalda olun yeter....
    FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......

pursue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN 400
    Arkadaşlar, yanıt veren herkese teşekkür ederim. Önerilerinizi de not ettim. Ancak keşke BBRR'nin resmini koyma nezaketini gösterdiği söz konusu intercom düzeneğini kullanmış ya da birilerinden duymuş biri olsaydı en azından kafamdaki sorular yanıt bulurdu. Sıradaki fuarda bu cihazı arayacağım. Bulur da bilgi alırsam sizi buradan haberdar ederim. Umarım bulurum!
    Bulaştın mı bırakamıyorsun motosikleti!

Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    Aselsan Cobra var şirkette Network kabinet ve kat arasında konuşmak için ve şirkette katlar arası birbirimizle iletişim için 3 senedir kullanıyoruz. Sağlam ve güzel. Ses kontrollü microfon özelliği olan mic.+kulaklık aksesuarı da satılıyor. Konuşmaya başlayınca. Telsiz talk konumuna geçiyor. Mesafede iyi, çevre şirket güvenliklerininkini de çekiyor.

İntercom diyince aklıma şirkette asansörde kalınca intercom tuşuna basıyorsun kalın sesli bir adam konuşuyor.

-İntercom buyrun! diyor.
    -Şeyyy kusura bakmayın yanlışlıkla basmışım. Fan tuşuna şeettirecektimde.
    -Tamam bi daha olmasın
    -Tamam abi aslında fan çalıştıracak....
    -Tamam tamam
    -baaay
    Sadobey

cgl125 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    intercom yerine arkadaşların dedikleri gibi walkie talkie tarzı bişey daha mantıklı hem diğer motorlarla görüşülebilir hemde arkadaki ile hatta hep beraber alırsak geziler de falan mükemmel olur 3 kmlik bi çapı geçemez herhalde geziye çıkan topluluk intercom cihazının mailyeti kesinlikle 20 ytl yi geçmez fakat motosiklet aksesuarı adı altında olduğu için en ucuzu 65 ytl artçı ile aranda kabloların oluşuda eksileri arasında telsiz daha iyi bi çözüm kesinlikle hem artçıyla görüşme hem de diğer motorlarla görüşme imkanı var kesinlikle en iyi çözüm
    her şey mümkün değil
    hiç bir şey de imkansız

Motosikleti
    DADYW DD250E-9
    Alıntı HAYALBUYSA adlı üyeden alıntı
    Aselsan ın pmr 446 el telsizleri var.bunlar lisanssız ve çifti 130 mio.bunlara ek olarak başlık alman gerekecek onun da fiyatı 55 mio gibi bi fiyat.bu pilotları taktıkları cinsten bi alet.

Bence en iyi çözüm bunlar hem parçaları bol , yedek batarya ile istediğin kadar uzatabilirsin görüşme süresini. altta kulaklığın resmini bulabilirsin
    Bu kulaklıgı kask içinde (Full face veya flip up) kullanan varmı .
    Zaten ıkı sene once bu telsizlerden almıştım ancak kulaklık ve diğer aparatlarını almamıstım Eger kullanan memnun ise hemen gidip alacagım

telefon için Jabra kulaklık vardı Kaskda kulagımı agrıttı
    Kaskın içindeki kulaklık yerlerini sokmeme rağmen acıkcası o kulaklık bosluklarına cok eskilerden kullandıpımız koca sungerli wolkmen kulaklıkları gibi bir şey lazım

Ayrıca gitti gidiyor daki urunu kullanan var ise sağlıklı bir bilgi verebilirmi.

100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer
    Aselsan MT 725-2 Yönlü Kişisel El Telsizi,
    Intercom adaptörü ve 2 adet harici kulaklık/mikrofon takımıyla geliyor, Gelen çağrılar için sessiz, titreşimli uyarı özelliği var, Konuşmaya başladığınızda sesiniz algılanır ve otomatik olarak telsiziniz iletmeye başlar, 3km ye kadar menzilli, fiyatı 180 ytl civarı sanırım, erhan 'la bir set almayı planlıyoruz, herkes fikrini beyan etsin belki toplu alım yaparız.

Buyrun Linki:
    http://www.hepsiburada.com/productde...d=telaselmt725

Biraz geç bir yanıt oldu sanırım ama burada yer alan ürünler sanırım tüm sorunları çözecektir. Bu motosiklet intercom sistemlerinide kullanmasıda oldukça zevkli..

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/WO....php?cat=19210

revolution - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DL 650 A Vstrom
    pursue behsi geçen tronic marka intercom aletini yaklaşık bir aydır kullanıyorum.
    Oldukçada memnunum çenesi açılan bir kaskla kullanıyoruz ve rüzgar 140 larda bile rahatsız etmiyor.
    80 ytl ye internetten aldım
    iki tane duracell koydum kumanda pillerinden 2 aydır bitmedi
    ses seviyesi çok güçlü 1/5 te 100 km lere kadar yeterli
    kulaklıkları kablolu kulağına doğrudan takıyorsun ve kask içinde rahatsızlık vermiyor
    her kulaklık için ses ayarı yapabiliyorsun
    biz nasıl kullanıyoruz ben aleti montuma sabitliyorum(bele takılan bir klipsi var ) ve kendi kulaklığımı takmış oluyorum ve kablosunuda montumun içinden geçiriyorum. Eşimde motora bindikten sonra cihaza kendi kulaklığını takarak bağlantı tamamlanıyor ve bence en güzel özelliği bas konuş gibi bir derdi yok sürekli konuşma halindesin düğmeye basıp konuşacağım diye dikkatin dağılmaz
    ayrıca bir üçüncü girişi var buraya ipod bağlıyoruz oldukça kaliteli bir ses çıkışı var eğer konuşursan ipod sesini biraz kısıyor sizin sesleriniz hep ön planda
    şiddetle tavsiye ederim baya araştırdım bence en ekonomik keyifli iletişim ve müzik bu sistemde artçında bu arada dj lik yapabiliyor
    keyifli sürüşler...

PIPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Majesty 400
    Tronic marka bu cihazı incelediğim kadarıyla ben de çok beğendim, dışarıdan Audio girişi olması yani mp3 player vs.. bağlama imkanı çok hoş..

Peki bu cihazı nereden satın alabiliriz ?
    Arsel Özgürdal / RC PIPER PILOT / SAMSUN

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler