Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

KM de 18krş yakıyor yardım edin

REKLAM ALANI

Motosikleti
    asya 150t 19a
    asya 150t 19a motorum var cok fazla yakıyor daha 4448 km de motor ama 18krş yakıyor benzine para yetiştiremiyorum, sizce neden bu kadar cok yakıyor. Yardımlarınız icin simdide teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    yeni motora ne diyelimki? Hava filtresi yeni, buji yeni. Geriye 2 şey kaldı. Sübap ayarı, karburatör hava ayarı. Kolay gelsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------

bide kuruş hesabı değilde 1 litre ile kaç km yaptığını yazarsanız daha anlaşılır olur.

Teo23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -1954 BMWr25/3-Jawa Laser 250+MZ 98 125cc+MCT 250
    Ya da 100 km kaç lt? hesaba göre, 10 km'de 1.8 tl, 100 km'de 18 tl; ki o da 4,26 lt eder galiba sanırsam... Gaza basarsam, 140 km civarı yapıyorum ben ortalama bu kadar benzinle... 125 cc ama...
    The man who knows everything chooses to know nothing...

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    ben o motorun çok daha az yakacağını sanmıyorum.belki sakin sürüşle bir miktar azalabilir ama o kadar.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Kilometrede 13-15 kuruş arası,150 cc çinli scooterlerda olması gereken ortalamadır.
    Eğer sert kalkış yapıyorsanız,sürekli dipgaz kullanıyorsanız,artçı alıyorsanız bu faktörler çok ciddi etkiler.

Motosikleti
    asya 150t 19a
    100 kmde 3.929 lt yakıt yakmısım 5.5 lt benzinle 140 km yol gittim. Bu hesabı yaptıgım zaman benzin fiyatı 4.70 tl. Motoru yumusak kaldırıyorum uzun süre dip gaz gitmiyorum ama yine aynı yakıyor. Benim karbüratôrden hava filtresine yağ geliyor galiba sekmanlar gidik, bu sorun benzin yakımında artıs yapar mı? Bilgilendirdiginiz icin teskkür ederim.

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Bu ne yaa benım arabam 165 kuruş yakıyor gulermısın aglarmısın.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

Motosikleti
    asya 150t 19a
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ne yaa benım arabam 165 kuruş yakıyor gulermısın aglarmısın.
    Senin araba fiat bis se okadar yakar tabiki gülerim .d

bY_aLp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XMAX250 ABS
    benim motor bile sert kullanımda anca o kadar yakıyor
    bu kawasaki bir başka dostummm

Motosikleti
    asya 150t 19a
    Scooteri olan arkadaşlar kmde kac krş yaktıgını söyleyebilir mi?

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı burrkii adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    100 kmde 3.929 lt yakıt yakmısım 5.5 lt benzinle 140 km yol gittim. Bu hesabı yaptıgım zaman benzin fiyatı 4.70 tl. Motoru yumusak kaldırıyorum uzun süre dip gaz gitmiyorum ama yine aynı yakıyor. Benim karbüratôrden hava filtresine yağ geliyor galiba sekmanlar gidik, bu sorun benzin yakımında artıs yapar mı? Bilgilendirdiginiz icin teskkür ederim.
    4500 km'de sekmanların gitmiş olma ihtimali daha da ilginç...

Motosikleti
    asya 150t 19a
    Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4500 km'de sekmanların gitmiş olma ihtimali daha da ilginç...
    Benim söyledigim sadece tahmin yani belirtiler bana sekmanlarda sorun oldugunu düsündürdü. Motorun karbüratöründen hava filtresine yag gidiyor sence sorun nedir?

ERROR88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750 integra 2024 forza 250
    Benzini baban alıyor galiba sinan bis anca yakar o kadar az oda araba sınıfında değil bence
    www.erkakurye.com

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı ERROR88 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benzini baban alıyor galiba sinan bis anca yakar o kadar az oda araba sınıfında değil bence
    Bis mi kaldı Hangı devirde yaşıyorsunuz. TDI icad oldu Mazot ve turbo birleşince yakıt tuketımı azaldı.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

ozgur1087 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    freewind(xf 650)
    bencede çok yakıyormus ama motorunu senin kadar iyi tanımamız mümkün değil..nezamandır çok yaktığını farkettin performans ta kayıp var mı boğulma gaz yememe zor çalışma duman atma şehir içi-dışı vsvs ?bu arada hava filtrene gelen yağ değil benzindir.eski motorumda da aynı sorun vardı :S ama senin motorun daha sıfır sayılır :S

Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    Alıntı burrkii adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    asya 150t 19a motorum var cok fazla yakıyor daha 4448 km de motor ama 18krş yakıyor benzine para yetiştiremiyorum, sizce neden bu kadar cok yakıyor. Yardımlarınız icin simdide teşekkür ederim.

Benzinciye git..

Temizinden 3 litre pet'e doldurt..

Motoru orta ayaklığa al...

5 kez kornaya bas...

2 kere sağ 2 kere sol sinyal ver..

Aldığın 3 litre benzini motoruna dök (Her yerine dökülmesi caizdir)

Çakarlar yada Malazlar marka kibrit ile tek hamlede yak...

Üstüne bir bardak su iç ve sigara yak..
    drumstar bunu beğendi.
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    aslında normal yakıyor, çünkü motorun ayırsız.

bir kere supap ayarı yaptırmalısın, motorun kmsinin orsjinal olduğuna eminmisin 5000 kmde supap kaçırmaması gerekir ama kaçırmış demekki.
    sonra karbüratör hava ayarı yaptırmalısın. en son rolantiyi biraz azaltsınlar. eğer gerekliyse karbüratör temizlensin.

bütün bunlar olduğunda yakıt tüketimin 2.8-3.4 arasında oynayacaktır motorun kasasına ve kullanıldığı yollara göre, buda normal bir tüketim

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    xciting 500 ile şehir dışı 19 kuruş şehiriçi 25 kuruş yakıyorum benim motor kadar yakıyor

Motosikleti
    asya 150t 19a
    Alıntı ygk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aslında normal yakıyor, çünkü motorun ayırsız.

bir kere supap ayarı yaptırmalısın, motorun kmsinin orsjinal olduğuna eminmisin 5000 kmde supap kaçırmaması gerekir ama kaçırmış demekki.
    sonra karbüratör hava ayarı yaptırmalısın. en son rolantiyi biraz azaltsınlar. eğer gerekliyse karbüratör temizlensin.

bütün bunlar olduğunda yakıt tüketimin 2.8-3.4 arasında oynayacaktır motorun kasasına ve kullanıldığı yollara göre, buda normal bir tüketim
    Eyvallah kardeşim yardımcı oldu bazı gerizekalı vatandaş motoru yak falan yazmış hangi akılla yazdı allah bilir benim anlamadıgım bu foruma 18 yas altını alıyorlar mı? .d neyse konuya geliyim motor 2010 model benm amcam motordan dustu belki o zaman ayarı bozulmus olabılır motorum cok guclu bogulma falan yok ama 80km hıza cıkıyor bırz 80de kalıyo sonra 100 km hıza ulasıyor. Eskıden 120kmyı goruyordu. Bıde uzun sure hava fıltresı sokuk kullandım cok gec varkettım hortum yerınden cıkms sonra taktım.
    search16 bunu beğendi.

Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    geri zekalı demeyelim sevdiğimiz bir abimizdir, çinli motor sahiplerine takılmayı çok sever. bunun yanında biraz daha relax olursan yardımcı olacaktır, gayet deneyimli biri kemal abi benim gördüğüm kadarıyla.

hava filtresi sökük kullanıldığında ; motor fazladan hava alır. eğer o zaman bir problem yoktuydu da takınca problem olduysa, demekki motor az hava alıyor, haliyle gelen benzinin bir kısmı yanmadan atılıyor. motorun çok yakmasının sebebi bu. bunun yanında 80 de takılıyor dediğin kısa süreli gaz kesme ise yine hava ayarında bir sıkıntı vardır.
    lakin düşmeyle ayarları bozulmaz motorun, hele scooter karbüratöre darbe alması çok zor. bir karbüratör ayarına baktır, sesini dinleyerek supap isteyip istemediğine de karar verir ustalar zaten, o zaman yakıtın değişir.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)