Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung 125 Vites sorunu, Elektrik aksanı yardım

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Hyosung XRX125
    Arkadaşlar iyi günler. Motorum 2 sene oncesinde bir sorun nedeniyle yatmaya başladıktan bugune kadar garajda bekledikten sonra tamirciye verdim motoru çalışır hale getirdi fakat alıp eve kadar sürdüğümde ( motor yapıldıktan yaklaşık 3-4 ay sonra alabildim ve 60km den fazla bir yol getirdim ) viteslerin 3. vitesten aşağısına girmediğini farkettim. Tabi bunu yolda farketmem sıkıntı yarattı. Eve gelip tamirciyi aradığımda bakmak gerekir vs diye oyalar cümleler kullandı. Yağından olabileceğinden şüphe duydum ( forumlarda incelediğim kadarıyla ). Yağsını yeni değiştim dediği halde içerisinden çıkan yağ rezil durumdaydı. Mobil 10w40 yarı sentetik yağ ile değiştim. Işlemesi değişti fakat viteslerde sıkıntı devam ediyor. Çalışmıyorken Durduğu yerde aşırı zorlayarak ileri geri yaparak 1. vitese ve boşa bazen takabiliyorum. Boştayken çalıştırıp sürmeye çalıştığımda tekrar vitesler düşerken sıkıntı oluyor. 3. ve 4. vitesler sıkıntısız girsede 2. vitese sürerken bazen giriyor. Acaba bu debriyaj ayarındanmıdır ? Bunu yapmayı denedim ama başaralı olamadım. Vites boşa girdiği zaman da ışığı yanmıyor acaba bunun müşürünün yeri nerdedir ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    sorun debriyaj veya debriyaj ayarında ara. Debriyaj kolunu dibindeki somondan biraz sık. Yani debriyaj koluna dokunduğunda çok az,hafif bi boşluk olsun. O ayarda dibine kadar sıktığında problem devam ediyosa debriyaj tası,balatası,yayları problem burlarda aranır. Tam ayırmıyoki vitesler zor geçiyor. Boş ışığının ampulü patlamış olabilir. Bi kontrol et. Patlamamışsa bi ucu ampülde,öteki ucu elektirik üreten manyeto kapağının olduğu yeri örten kapak varya o tarafta.debriyaj tarafı değilde motorun öteki taraf kapağının altında. Kapağı sökünce manyete kapağı ile ön dişli arasında bi yerlerde olması lazım. Yani benim motorda orda. Seninkide orlardadır. Ampül palak değilse yukardan aşa bi kontrol et.
    MC_SeRCi bunu beğendi.

Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    Benim motorumdada aynı sıkıntı var ama bu kadar değil, motor vites geçişlerinde debriyaj ayırmıyor, sen bi ön debriyaj ve debriyaj balatını bi kontrol ettir.

boşluk varsa boşluğunu aldırt.
    MC_SeRCi bunu beğendi.
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

Motosikleti
    Hyosung XRX125
    Arkadaşlar teşekkürler. Yarın tekrar uğraşacam umarım sadece ayarda bir sıkıntı vardır. Elektrik aksanıyla sanırım küçük bir ampül patlaması değil de bağlantıyı yaparken sorun olmuş. Çünkü uzun farın da ışığı yanmıyor. Sinyalin uyarısı gosteriyor fakat sinyaller çalışmıyor.. Motorcuyu iyi seçmek lazımmış..

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Alıntı MC_SeRCi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar teşekkürler. Yarın tekrar uğraşacam umarım sadece ayarda bir sıkıntı vardır. Elektrik aksanıyla sanırım küçük bir ampül patlaması değil de bağlantıyı yaparken sorun olmuş. Çünkü uzun farın da ışığı yanmıyor. Sinyalin uyarısı gosteriyor fakat sinyaller çalışmıyor.. Motorcuyu iyi seçmek lazımmış..
    Arkadaşlarında dedikleri gibi,
    Durum debriyajın ile alakalı,
    motorun uzun süre yattığından debrijaj balatalarında yapışmış ve debrıyaj saclarıda pas yapıp yapışmış olabılırler,debrıyaj telın pas yaptıgından debrıyajın sertlesmış olabılır,
    bunları ustanın sana soyleyıp duruma gore degısmesı kontrol etmesı ve dilersen arızalarını gıdermesı gerekırdı,

sanırım sana bıraz daha masraf cıkacak bilgin olsun,
    duruma gore ustana yatan motorda bu bu olur dedıler veya şunlar oluşabılırmı dıye danış,

Geçmiş Olsun...

bir sorun daha
    [B]King is back baby!King is back![/B]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı possi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir sorun daha
    Şimdilik 9 başlık bulmuşsun, zorlasan biraz 10-15 falan olur sanıyorum. Onları da bulup bitirdikten sonra Honda'ya Yamaha'ya falan başla.

zealous - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc750X
    Alıntı possi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir sorun daha
    hyo ile tokatlamışlar arkadaşı anlaşılan.
    hyosung gv 250

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    12bin km yol yaptım. çok hırpaladım, düşürdüm (ilk motorum). ama periyodik bakım harici ki kere gittim tamirciye. birinde farın arkasındaki soket oynamış elektrik gitmiyordu motora, diğerinde de grenajları çıkarıp yıkadığım için su girmiş kısa devre olmuştu marş otomatiği.

ama bir capon değil kabul ediyoruz diyecektim ki onlar da sorunlu değil mi?

bu arada 1 ve 2. vitesler internette bir şey bulamadım ama bende de hafif sıkıntılı, gerçi 6 ay önce debriyaj telinin ağzına tükürmüşsün demişti servisçim
    Güncel Motosiklet Haberleri ve Kültürü Blogu
    https://www.facebook.com/BoutiqueMoto

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    GT650 Comet kullanıcısıyım.. Severim keratayı ama tamirden çıkamıyoruz... Bu zamana kadar Hyosung u çok savundum, evet japon, italyan, ingiliz yada alman degil kabul ama gene de parasını hak eden bir motor.. Lakin en son durum beni yıldırmaya başladı.. 13.000 km de ki motor neden sanzıman hilalini yada vites topuz milini kırsın? henüz sıkıntının ne olduğunu bilemiyorum.. Motor Yunus Erçelik'in dükkanında.. Orda şanzımanı açmaya çekindiler.. şimdi bu işten anlayan bir usta bulmaya çalışıyorum, bulamazsam servise gideceğim.. Motorumu değiştirmek için birikim yaptıgım bütün parayı bu kerataya harcayacağım anlaşılan.. Sanırsam değiştirmeyeyim diye uğraşıyor.. ama gene de Hyosung candır eğer sorun komple şanzıman ise o zaman burda hyosung un en büyük düşmanı olarak bulursunuz beni baştan söyliyeyim.. Çünkü komple sağ sol şanzıman 2000 TL imiş
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

Motosikleti
    rialli dragon 125cc 2006
    arkadaşlar bende rialli dragon 125 var 200 lük parçalar takıldı vites geçişlerinde aşırı sertleşme oluyor motor ısınınca soğukken yapmıyor.baskı balata değişti sorun geçmedi.debriyaj elciğe yakın yerde bırakıyor motoru.şanzımanı değiştircem en son sorunu bulamadı motorcular sizce neden olur

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)