Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ön amortisör yağında 10 ve 15 numara farkı (uygulamalı video)

Motovento
    REKLAM ALANI
    muhendisane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ön amortisör yağ seçimindeki viskozite(akıcılık) farkınının, amortisörlerin çalışmasında yarattığı etkiyi görebilmeniz açısından 10 ve 15 numaralı yağların karşılaştırmalı bir videosu.

10 numara yağın 15 numaraya kıyasla sekme tepkisinin biraz daha yumuşak olduğunu görebilirsiniz.

Videodaki motosiklet HONDA CBF 600N.

yamyamaha bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

ben wd 40 liyorum allah allah yanlis mi :D

muhendisane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı rapidhacker5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben wd 40 liyorum allah allah yanlis mi :D
    WD40, genel amaçlı bir temizleme-koruma spreyidir ve amortisörlerde asla kullanılmaz. Amortisörler ise görevlerini; (yeni nesil büyük pistonlu yaysız modeller hariç) temel olarak içlerindeki yaylar ile, destekçi olarak da amortisör içine konulan yağ ile yerine getirirler(eksik veya yanlışım varsa bu konuda geniş bilgisi olanlar düzeltebilir).

Amortisörlerde ise; içinde mineral olmayan(mineral korozyona sebep olur) ve köpürmeyen özel yağlar kullanılır. Dilerseniz otomobillerin otomatik şanzumanları için satılan ATF yağından da kullanabilirsiniz. Yağ ne kadar kalınlaşırsa yaylanma tepkisi o kadar sert olacaktır. Fakat çok ince de olursa orta-büyük çukurlarda ön düzeneğinize zarar verebilir.

Ayrıca WD40'ı amortisörlerin dış kısmına sıkıyorsanız "havaya sıkmış" olursunuz. Çünkü dış yüzeyden amortisör içine toz girmesini engelleyen toz keçeleri ve içeriden yağ çıkmasını engelleyen yağ keçeleri vardır. Yani sıktığınız yağ içeri ulaşmaz.

Önemli not: Amortisör yağını kendiniz değiştirecekseniz; gerekli alet ve edevata, sökme bilgi ve becerisine, amortisörünüzün tipi ve içerisindeki elemanlar hakkında bilgi sahibi olduğunuza ve mutlaka kullanım kılavuzunda belirtilen miktarda yağı, iki tarafa da eşit koyduğunuza emin olun.

Yağ miktarını ölçmek veyağ kutusundan yağı kolay çekmek için, pet shoplar ve muhtelif dükkanlarda satılan ölçekli şırınga ve şeffaf plastik hortumdan alıp aşağıdaki düzeneği yapabilirsiniz.

yamyamaha bunu beğendi.

yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    güzel bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)