Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

CBR125 e sübab ayarı yaptım, seslendi yahu ?

Motovento
    REKLAM ALANI
    onuRRtas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Merhaba beyler. İnternetten araştırdım ve sübab değerlerinin şunlar olduğunu buldum.

Autodata book lists it as 0.04~0.08mm inlet and 0.25~0.29 exhaust.

Yani emme 0.06 gibi bişey. eksozu da 0.25 gibi.

Ben bu değerleri aynen uyguladım.

Eksoz sübabı inanılmaz sesli çalışıyor yahu. 10 metreden duyuluyor tıkı tıkı sesi. Bi yanlışlık mı var bu işte ?
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    0,25 bana baya bir yüksek geldi. Genelde onun 0,15'i geçmemsi gerekir. Yani gerekir derken genelde 0,06 civarında emmeye 0,10~0,15 gibi bir egzoz denk düşer...
    #sürenadam

Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    cbr125 için 0.25 doğrudur. sentille ayarladığınızı varsayarak soruyorum iki valf inde kapalı olması lazım ayar yaparken. sol kenarda çizgiyi ayarladınızmı ya da buji ile tornavida kontrolü yaptınız mı ? çünkü ayak marşıyla iki valfinde açılıp kapanmasını sağlamak çoğu zaman yanıltabilir ve ayak marşıyla lması gereken konuma getirmek tecrübe ister. birde ses yapaının egsoz valfi olduğunu nasıl anlıyorsunuz

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Çünkü eksoz tarafından geliyor ses. Ve gelmesi gayet normal hocam çok büyük bi boşluk değilmi 0.25 yahu ???
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    cbf150,(bayan isimlerine inat) CaBBaR VT750 Shadow
    Ne ediyorsunuz siz?
    bızıklamayın boş kaldıkça şu motorları yahu.))

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    4.5 litre yakıyo abiiii, bızıklamazsam kafayı yiyeceğiiiim

Egsoz sübabında olması gereken boşluk 0,6 mm Yani milimetrenin 10'da altısı.
    Emme sübabının değeri ise 0,26mm
    ----------------------------------------
    http://www.motosikletforum.com/threa...-cbr125r.5743/

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Emme degeri eksozdan buyuk olmaz. Biyerde yanlisin var.

pardon ben yanlis okumusum.

herhangi bir honda bayini ararsan daha iyi olmaz mı ? ama sakın alanya şubesini arama

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Orda tam tersi yazıyor hocam. Yabancı sitelerden araştırdım inlet(emme) 0.05 ve 0.07 arası. exhaust(eksoz) 0.25 ve 0.29 arası olucaktır yazmakta.

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    bence sen 0,08 emme 0,10-0,15 arası da eksoz yap iyi olacağını göreceksin

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı brds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Egsoz sübabında olması gereken boşluk 0,6 mm Yani milimetrenin 10'da altısı.
    0,06 mm diyecektin sanırım.

Alıntı onuRRtas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Orda tam tersi yazıyor hocam. Yabancı sitelerden araştırdım inlet(emme) 0.05 ve 0.07 arası. exhaust(eksoz) 0.25 ve 0.29 arası olucaktır yazmakta.
    Yabancı siteler değil de bu motorun kullanıcı/servis kitapçığı yok mu hiç bir yerde?? Orada ne yazıyor?
    #sürenadam

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    bende yok vallaha

Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    0,06 mm diyecektin sanırım.
    ben ce doğrusu bu milimetrenin 100de 6sını neyle ayarlayacak bu millet...o değer bence yanlış....
    sentil çakısının en düşük değeri bile 0.25 miş baksana özellikle link attım...ben kafasını karıştıra bilirim diye...

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı brds adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben ce doğrusu bu milimetrenin 100de 6sını neyle ayarlayacak bu millet...o değer bence yanlış....
    sentil çakısının en düşük değeri bile 0.25 miş baksana özellikle link attım...ben kafasını karıştıra bilirim diye...
    Gerçi cbr de nedir değerler bilmiyorum ama benim 125lik hyosungda değerler 0,08 mm ve 0,13 mm idi. Yani 0,6 mm ciddi bir aralık. Ayrıca yeni istettim sentil çakımı gelmiş. 0,01 den 0,10 a kadar 1er 1er artıyor, sonra 0,15 0,20 0,25 diye artmaya devam ediyor. Elime geçince alet paylaşırım.

Bir de önemli bir not; yabancı bir sitede okduğumda subap ayarı yapılırken pistonun en az 10 kere üste gelmesi gerektiği yani ayar sırasında en az 10 tur attırılması gerektiği aksi taktirde yapılan ayarın bir anlam ifade etmediği yazılmıştı...
    #sürenadam

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    ben 0.06 yaptım emmeyi. yabancı siteler öyle diyor. orası doğru ona eminim fakat eksoz için cidden o değer çok fazla bence....

ilkantek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    21’Honda Dio,22’NC750X,22’CL-X250,22’CL-X700
    Sonunda parçalayacaksın motoru Hava ayarı yapamayan admasın sübap ayarına niye elliyorsun olm ?
    İnşallah şerit metreyle falan ölçmüyorsundur sübap aralığını :D
    4 TEKER BEDENİMİ 2 TEKER RUHUMU TAŞIR ! 93>XT600 - 08>CBF150 - 04>GS500 - 99>GS500EX - 05>ER5 - 98>XT600 - 02>XT600E - 05>ER5 -04 >GS500 - 04>FZS1000EXUP - 05>KAWASAKi ER5

arkadaşlar hiç yapmadım...bilmiyorum...yanlış yönlendirme yapmak istemedim...oyüzden link attım zaten enine boyuna incelesin diye...
    link teki adamın centil çakısı farklıymış demekki yada ben yanlış anladım...size kolay gelsin...

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)