Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda XL200 yağ değişimi

REKLAM ALANI

arkadaşlar bir kaç ay önce aldığım ve yaklaşık 2000 km yaptığım honda xl 200 ün yağını değiştirmeyi düşünüyorum. ilk motorum, tamir ve bakım konusunda da guvenebileceğim bir ustam yok. bir kaç kez de kazık yediğimi düşünüyorum. o yüzden ilk burda sizlere danışayım dedim. motorum, yağ değişimi haricinde ne gibi bir bakım ister? filtre falan deşişecek midir? ve ben bunları en ucuz yollu nasıl hallederim? yağ değişimini kendim yapabilir miyim mesela? yapacak olsam hengi yağdan kaç litre kullanmam gerekir? bu aralar maddi açıdan oldukça sıkışık olduğumdan yardımlarınız benim için önemli. şimdiden teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------

bir yerlerden ingilizce kullanma kılvuzunu buldum. orda 20w-50 yag tavsiye ediyor. daha ince bi yag cok farkeder mi 10w-40 kullansam mesela? bir de miktar olarak iki farklı durumdan bahsetmiş. sokersen 1.4 litre ama sadece boşaltırsan 1.1 litre. ben sokemeyeceğim için 1.1 litre yağ kullanacağım heralde.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Güzel arkadaşım, araştır forumu..olmadı neti. Milon tane konu bulursun, hemde resimli. Tavsiyem bu yönde
    #sürenadam

eyvallah. çok teşekkürler

gti_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250
    Benim motoru mu aldın yahu? Ben 6 yıl kadar XL kullandım, en fazla 1500 kilometrede bir yağını Castrol ile değiştirdim, yazları 20w-50 kullanıyordum, arada bir 15-45 koyduğum da oluyordu lakin Castrol dışında başka yağ kullanmadım. Yağ değişimlerini yaparken hava filtresini de temizleyebilirsin, sünger olan filtre bir süre sonra tozlanıyor ve tıkanıyor, onu yıkayıp kurulayıp tekrar takarsın. Onun dışında herhangi bir masraf yaratacağını sanmıyorum. Yağını da kendin alırsın, düz bir zeminde önce içindeki kullanılmış yağı boşaltırsın, ardından da kendi yeni yağını 1.1 litre kadar koyarsın, yağ koyunca da düz zeminde yağ çubuğuna bakarak yeteri kadar yağ olup olmadığını kontrol edersin. Basit bir olay, kendin de yapabilirsin.

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    bakım yapıcaksan yag filtresi buji ve hava filtresini kontrol et gerekirse degiştir
    yağ filtren varmı bilmiyorum varsa 3 karşılıklı vita olsan yuvarlak biyer var orda olur 200lük belki filtre yoktur
    20 50 kalın gelir performansın düşer diye düşünüyorum 10-40 kaliteli bir yag alabilirsin en azından markası olsun benzin istasyonu yagı alma
    mobil1 alsan 1,5 2 litre yag alır tahminim motorın blogunun altında bi somun olur onu sökersen yag boşalır sonra sıkar yagı doldurursun doldurdurugun yerdende ölcersin ya blokta cam vardır yada cubuk vardır orayı ortalıcan basit bi iş yani elinden geliyosa yaparsın bende karbüratör hastalıgıda var her bakımda sökerim sen bulaşma gerci kolay gelsin
    Motosiklet mucidi

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)