Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motor Uzun Sürüşte Gaz Yemiyor, Stop Ediyor!!

REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı Poyrito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet Adem Bey özelden tekrar mesaj yolladım.
    Sevgili arkadaşlar adam dedi ki karbüratörün değişmesi lazım.
    Pisliği içine çok alıyormuş, aldığı pisliği dışarı atamıyormuş. 75 TL fiyat biçti ne diyorsunuz denemeye değer mi ? Ustamı mı değiştireyim?
    Poyraz bey,kilometresi çok fazla ise,değiştirin. Ben değiştirdim. Sıkıntılar kalktı,sadece son hızda ivmelenme daha yavaşladı.
    Ama Adem Abi'nin dediği gibi filtre de kullanabilirsin. Belli km'den sonra çinli scooterlarda karbüratör ayarı tutmuyorsa,değiştirmek olumlu sonuç veriyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Asya 150 T 19 A
    Evet aradan 10 gün geçmiş arkadaşlar.
    Manifold değişti, bir sonraki gün yine yolda kaldım motor tıkandı.
    Başka bir motorsikletçiye götürdüm , karbüratördür temizleyelim dedi tamam dedim.
    Temizlediler...2-3 gün uzun yol gidemedim tatile falan gitmiştim.
    Dün akşam yine uzun yol giderken yolda kaldım. Motoru bağladım eve gititm.
    Sabah çalıştırdım yine sorunsuz bir şekilde çalıştı.
    Bu sabah karbüratörümü temizleyen motorcuya ugradım. Dedim böyle böyle. Bir tur attım geldim motoru çalışmayan bir şekilde bıraktım.
    Ve anladım ki 4-5 Kilometre gittikten sonra motor sıkışıyor arkadaşlar. Sanki birşey çok ısınıyor, birşey çok sıkışıyor ve motor gaz yemiyor bir türlü.

usta benm daha önce yazdığım olay olmasın sennde başına gelen baktılarmı hortumlara
    [B][I][COLOR="#FF0000"][/COLOR][/I][/B]Gelirken Ne Getirilir ki? Giderken Ne Götürülür?

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Evet aradan 10 gün geçmiş arkadaşlar.
    Manifold değişti, bir sonraki gün yine yolda kaldım motor tıkandı.
    Başka bir motorsikletçiye götürdüm , karbüratördür temizleyelim dedi tamam dedim.
    Temizlediler...2-3 gün uzun yol gidemedim tatile falan gitmiştim.
    Dün akşam yine uzun yol giderken yolda kaldım. Motoru bağladım eve gititm.
    Sabah çalıştırdım yine sorunsuz bir şekilde çalıştı.
    Bu sabah karbüratörümü temizleyen motorcuya ugradım. Dedim böyle böyle. Bir tur attım geldim motoru çalışmayan bir şekilde bıraktım.
    Ve anladım ki 4-5 Kilometre gittikten sonra motor sıkışıyor arkadaşlar. Sanki birşey çok ısınıyor, birşey çok sıkışıyor ve motor gaz yemiyor bir türlü.
    dostum dediğimi bi uygula 0 masraf....depo kapağını hafif açık bırakarak bir müddet kullan bakalım.ben yine depo hava almadığı için benzini karbüratöre yollamıyor diyorum..
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Dostlar kolaydan zora doğru hepsini denicem.
    İlk benzin kapağı açık gidicem,
    Ondan sonra Karbüratörü bulup Adem Beyin ve Emrah Beyin dediklerini yapıcam.
    O da olmazsa artık Uğur beyin dediği gibi en son çözüm karbüratörü değiştircem
    Sırasıyla gelişmeleri size bildireceğim.

Teo23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -1954 BMWr25/3-Jawa Laser 250+MZ 98 125cc+MCT 250
    Karbüratör pisliği içine neden alsın? Mutlaka ki hava filtrende ve ya hortumunda sorun var, başıma gelmişti. Ustalara kolay gelir karbüratörü değiştirmek ama bence hiç gerek yok. Hava filtresi bi yerlerden yırtık ya da tam oturmamış, kaçırıyor ve ya çok kötü bir benzin kullanıyorsun, Ademin dediği gibi ekstra benzin filtresi takabilirsin 2 TL... Babaçi'nin dediği de olabilir, benzin hortumuna bakarsan hava boşluğu olur bu durumda... Biraz kendin dene bul naapacan her seferinde tamirciyi... Bence manifoldu boşa değiştirmişler
    The man who knows everything chooses to know nothing...

Arkadaşlar Babaçi'nin dediği gibi yaptım olmadı benzin kapağı açık gittim. Gittiğim ve kaldığım yeri söylüyorum size.

http://maps.google.com/maps?saddr=17...p=0&sz=17&z=17

A kısmından yola çıktım B kısmında yolda kaldım gittiğimde öğlen sıcağıydı felaket sıcak esiyordu.

Ama geçen gün burada kalmıştım.
    Ama bu sefer gece vaktiydi ve hava serin ve güzeldi.

http://maps.google.com/maps?saddr=Ce...p=1&sz=16&z=16

Sanırım sırada kendi başıma karbüratöre ulaşıp hortumları kontrol etmek var...

Motoru açabildiğim kadar açıp resimlerini çektim.
    http://www.youtube.com/watch?v=b61Ls...ature=youtu.be

Bu da çekebildiğim bir video. Artık çalıştırmayı denemekten sanırım aküyü bile bitereceğim

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    dostum problem devam ediyomu? Motor çalışmıyomu?

Motosikleti
    Yazdığımı geri aldım.. Bu scooterlar ne kadar sıkışık tepişik, zor iş... Hava filtresi hortumu sağlam gözüküyor... Eğer son resimde gözüken benzin filtresi ise, o siyah hortumu şeffaf ile değiştirirdim ben olsam, böylece benzin gidip gitmediğini anlayabilirsin. Videodaki sesten sanki buji ateşleme yapmıyor gibi gibi...??

Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum problem devam ediyomu? Motor çalışmıyomu?
    Motor çalışmıyor yine aynı sorun var. sökebildiğim kadarıyla söktüm motoru ancak bu resimleri ve videoyu çekebildim

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:36 ----------

Alıntı Teo23 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdığımı geri aldım.. Bu scooterlar ne kadar sıkışık tepişik, zor iş... Hava filtresi hortumu sağlam gözüküyor... Eğer son resimde gözüken benzin filtresi ise, o siyah hortumu şeffaf ile değiştirirdim ben olsam, böylece benzin gidip gitmediğini anlayabilirsin. Videodaki sesten sanki buji ateşleme yapmıyor gibi gibi...??
    Hocam normalde çalışıyor motor ateşliyor hem de bi kerede ama uzun yol gittikten sonra stop edince motor yine ateşliyor ama gaz almadığı için hiç stop ediyor. biraz gaz alsa çalışacak ama hiç gaz gitmediği için stop ediyor motor bilmem anlatabildimmi

Motosikleti
    Umarım karbüratörü söküp temizleyebilirsin o zaman, ne diyim. Ama benzin hortumun şeffaf olsaydı oradan benzinin gidip gitmediğini kontrol edebilirdin, ya da bujiyi sökebilirsen, bol gazla çalıştırmayı dene, sök bak bujiyi, ıslanıyorsa benzin geliyordur. Neyse kolay gelsin

Alıntı Teo23 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Umarım karbüratörü söküp temizleyebilirsin o zaman, ne diyim. Ama benzin hortumun şeffaf olsaydı oradan benzinin gidip gitmediğini kontrol edebilirdin, ya da bujiyi sökebilirsen, bol gazla çalıştırmayı dene, sök bak bujiyi, ıslanıyorsa benzin geliyordur. Neyse kolay gelsin
    buji ne tarafta hocam görebiliyorsan sökeyim :D
    buji diye başka birşey sökmeyim.
    Yalnız şöyle bir komiklik var.
    Sabah gideyim motor çalışıyor
    1 gün dinlenince sabah ilk marşta çalışıyor.

Motosikleti
    Bulmaca çözeceksin azcık.. Ya şaka bi tarafa harbiden çok sıkışık tepişik... Kolay gelsin. Bak ilk resimde en sağdaki hava filtresi hortumu, geniş tarafı filtreye gidiyor, daralan tarafı karbüratöre. Karbüratör de motor bloğuna bağlı, mecbur. Buji de oralarda bi yerdedir... Galiba karbüratörde benzin şamandıran bozuk olabilir.?? Birgün dinlenince benzin kendi kendine doluyor ve çalışıyor.

Dostum şamandıra bozuk zaten ben full yapıyorum depoyu ama çeyrek gösteriyor.

Motosikleti
    Yok depodaki gösterge şamandırası değil, karbüratörde benzini açıp kapatan, WC sifonu mantığıyla çalışan bir şamandıra var. Karbüratöre ulaşabilirsen bence sorunun hallolacak... Resim ekleyim de fikir verir, Beyaz kutu, şamandıra, onun tıkadığı açtığı bi yer var sorun orada bence...

Sagolasın dostum gece gece yordum seni de inan motordan soğudum artık. Yarın sabah yine bakacağım motora.
    Ben onu daha çok taşıyorum onun beni taşıdığından.
    Hatta ben elime almışım motoru bisiklet gibi götürürken tam 120 kilo, millet motorunu temizliyor, siliyor, parlatıyor yanımdan geçiyorlar nasıl içim acıyor ben kan ter içindeyim
    İnş benim de motorumu silip parlatacağım günler gelir :(

Motosikleti
    Herkesin başına geliyordur merak etme... geçen Cmtesi, lastik inmiş on km motorun yanında rölantide koştum... Bir de Eskişehir'de rastlamıştım, iki kişi Lamborghini'den indiler ve ittirdiler... :D herkes yerlere yatmıştı çarşının ortasında...

Evet arkadaşlar ayın 16'sında garaja bıraktığım motoru dün gece 18 Haziran'da çalıştırdım.
    Sanki hiç sorunu yokmuş, hiç böyle problemler olmamış gibi yine çalıştı.

Motosikleti
    Poyrito noldu bir gelişme varmı? Bu arada sarı renk kapaklı olan karbüratörmüş, resme iyice bi baktım da, oradan kıvrılıp çıkan kalın hortum hava filtresine gidiyor. Karbüratörü sökersen, ve güzelce temizlersen bir sorunun kalmayacaktır....

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    teo öttürüyon yine karburatör konusunda

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)