Yaratıcı ama pek uzun ömürlü olmayabilir Ama en azından hırsızın dan 3 tl ile kurtulmak mümkün olmuş
Yaratıcı ama pek uzun ömürlü olmayabilir Ama en azından hırsızın dan 3 tl ile kurtulmak mümkün olmuş
Kim olduğumu biliyormusun ? O zaman sus dalgana bak !
Ha bir de fotorafları yerde oturarak çektim, normalde ayaktayken farketmek zor... En güzel tarafı da kabloyu kopartırsa ötmeye başlıyor...
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:27 ----------
Bu yazı çıkartır, seneye de Allah kerim... Şu an aşağıda alarm bağlı ve aktif. Çalışması güzel bir sıkıntı yok. Yalnız zamanla metallerin arasına toz çamur yapışır, ayda bir kulak temizleme çubuğuyla temizlenirse hiçbir sorun olmaz... Video kayıdı için telefonum çok kötü ama müsait bir zamanda eklerim...
eline sağlık, ben de senin yaptığının aynısını yapacaktım ama o alarmın sesi fazla çıkmıyor. ben de kontak açıldığı anda anfi ve hoparlörle alarm çalan bir sistem yapmıştım aynı parçayla.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...-ve-alarm.html
çok güzel bir uygulama kesinlikle herkes yapmalı ben hariç çünkü alarm var benim motorda caydırıcılığı olucaktır kesinlikle
Maxi senin sistem de güzel olmuş, lakin ekonomi biraz sıkıntıda bu aralar, 90 tl bayağı bir masraf, kumandalı alarmlar da 27 tl'ye kadar düştü galiba. Hani bizimkisi biraz eğlence, biraz ekonomi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:02 ----------
Pil bitirme konusuna katılmıyorum, benim evde kullandığım alarm. İki sene evde kullandım, 3-4 ay eve uğramadığım oldu. Üstündeki piller aynı ve sesi gayet yüksek. Tabii ki araba alarmı kadar ses çıkaracak değil... ;)
Zannedersem sen 2 pil 3 V bağlamışsın Maxi, belki de o yüzden çabuk bitmiştir pillerin. Ya da yaptığın sistem çok çekti bilemiyorum, normalde üç tane saat pili ile çok uzun süre çalışıyor.
çok güzel bir sistem olmuş ama malesef kullanışlı değil, km saati bozulanlarda sati yaptırmak yerine dijital km saatleri alıyorlardı bir ara, teker üzerine konulacak 1 gramdan daha hafif şeyler bile olsa, tekerin zamanla balans yapmasına sebep oluyor. bu şartlarda 4 5 defa uzun yol yaparsanız yüksek ihtimal tekeriniz balans yapacak ve ellerinizi bıraktığınızda gidon sol sağ hareket etmeye başlayacaktır, yüksek hızlarda hakimiyet kaybına sebep olur. tabi ki motorlarımız genel olarak 150cc ve altı olduğu için balans yaptığında bile bizim bunu farkedeceğimiz hızlara çıkamıyor, yine de kullandığım ön düzenin saat gibi olup milimlik bile sapmamasını tercih ederim.
bunun yerine hareket sensörlü kuşlar satılır 5 10 tlye, onlarıniçinde hassaslık ayarı olur, güzel görüntüsünü söküp kalan devresini izolasyon yaparak ( su vb karşı ) koltuk altı gibi yerlere monte edebilirsiniz. üstelik 9 volt ile çalışanları var, 12 voltu tolere edecektirler. birde eski tip bilgisayar kasalarında anahtarlar olur, gerçek anahtar elektronik devre değil. anahtarı çevirirsiniz elektrik açar çevirirsiniz elektrik keser, 12 volt ile çalışır. onlarda 9 voltta çalışabilirler, tutup alarmın piline monte ederek ancak anahtarla kapatılabilecek bir sistem yapıldı mı tadından yenmez.
Uyarın için teşekkürler... Evet tekerlekten almak istiyorum ben de... Arkadaşların dediği gibi gidon kısmına bir şekilde yapacağım. Dediğin kuşları bilmiyorum, biraz oyuncakçıları gezeyim bakayım... Yani benim yaptığım bir deneme neticede. Kısa süreli olacak, en yakın zamanda bir alarm alıp takacağım galiba... Hani benim yaptığım, mopetler için, akü elektrik sorunları yaşayanlar için geçici bir çözüm olabilir. bir de mahalledeki çocuklar için çok caydırıcı... Ha bu kadar uğraşır mıyım derseniz artık onu bilemeyeceğim... Aslında bunu yapmadan önce arka çamurluk içine hareket sensörlü alarm yapacaktım, ama onda da çamur yağmur ne hale gelir Allah bilir. Koltuk altını deneyeyim olmazsa... Ya resimli birşeyler yapsanız da koysanız foruma güzel olur. Daha anlaşılır ve pratik oluyor...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:06 ----------
Şimdi aklıma geldi, mıknatısı taktığım göbek kısmına çelikten bir halka takacağım, daire olduğu için balansı bozmaz, kullanırken mıknatıssız kullanıp, motoru kilitledikten sonra mıknatısı uygun yere, bu çelik halkaya yapıştıracağım. Bir de öyle deneyeyim bakalım...
bahsettiğim kuş deprem kuşu olarak satılır. bazıları ses, bazıları hareket, bazılarıda hem ses hem hareket duyarlıdır. bizim işimizi hareket duyarlı olanlar görür.
malesef resim yok çünkü hiç uygulamadım, en mantıklısı motoru görünürlüğü açık olan ışıklı bir yere kilitlemek olacaktır, bu şekilde hırsızlar cesaret edemez.
Dur ben bulayım da yapayım, yine resimli olarak eklerim... Hırsızlık konusunda haklısın, benim hemen camın altında duruyor, hırsızı görürsem kültablası atabilirim kafasına... Arka tekerden demire büyük kilitle, ön tekerden çelik bisiklet kilidiyle, bir de diskten yıldız anahtar asma kilit ile kitliyorum. Her sefer aç kapa zor iş ama naapalım mecbur, eski kaskım bu açma kapama işlemleri sırasında motordan düşüp karpuz gibi yarıldı... Motor için küçük bir garaj yapacağım, bu motor o kadar önemli değil de daha iyi bir motor için tek çözüm bence.
Balans konusunu çözdüm bu arada, mıknatısı tekere monte etmiyorum, cebimde taşıyorum. Motoru kilitledikten sonra resimde görülen tekerlek göbeğinden destekleyip, plastik kısıma değdiriyorum, Mıknatısın gücüyle plastiğe (içindeki metal levhalara) yapışıyor. Ancak tekerlek dönerse ve ya şiddetli sallanınca düşüyor mıknatıs. Hareket sensörü gibi oldu mübarek...
The man who knows everything chooses to know nothing...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)