Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım diyemem uzun zamandır takip ediyorum en sonunda bu soruyu sormak zorunda kaldım olayı anlatıyorum..
başlangıç olarak kanuni windy s 125 almıştım şuan 17 bin km'de ve aldıgımda sürekli stop etme durumu yaşıyordum .. usta subay ayarı istiyor dedi 30 tl bayıldık ona
ve üst kapaktan çok da az olsa yağ kaçırmaya başladı daha önce bu yağ sızmıyordu ...ama sonuç aynı yine stop ediyor... sonra buradan öğrendiğim bilgilerle hava ve rölanti ayarını kendim yaptım tam istediğim gibi de birşey oldu işin açıkçası baya km yaptım ne sıcakken ne de soğukken rölantisi de çekişi süperdi ..
yağ sızıntısı için biraz kullan gel demişti ve 1 hafta geçti üzerinden sızıntı devam ediyor.. ustaya motoru götüreceğim sırada debriyaja bastığım an motorun stop etmesi olayıyla karşılaştım bu sefer .. kapağı söktü ve sıvı conta sürdü acaba stop etmesi subapların sıkılığından olabilir mi dedim yok yok onlar çok iyi dedi ve kapağı kapattı.. sonuçta yine stop ediyor bu sefer rölantiyi çevirmeye başladı 4-5 bin lerde motor boşta bağırtırıyorduki hava ayar vidası ve pulu yere düştü pulunu görmemezlikten geldi sonra vidayı taktı ve bu sonuna kadar sıkılcak dedi zengim karışım olcak dedim sonuna kadar sıkılırsa bunun kuralı burda dedi ve sonuna kadar hava ayar vidasını sıktı ..tabi yere düşen puluda çaktırmadan cebime attım muhabbet sırasında ve tabiki bu hareketlerini görüncede bir daha onun önünde bile geçmeme kararını çoktan almıştım
eve gidince de motorun hava ayarını kendi kafama göre hemen yaptım ama çok gevşek duruyor pulu takmadım pul şuan yanımda...
Biraz uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın iyi anlaşılsın diye yazdım şimdi gelelim sorularıma
1- subap ayarı sıvı contayla kapatıldığı halde yine yağ sızdırıyor eskisinden daha az ama sorun teşkil eder mi?
2-hava ayar vidasını sonuna kadar sıktı ve sanırım zengin karışım oldu çünkü motor tabiri caizse yokuşta bile kafa atıyor ivlemenince ..
3-hava ayar vidasını teflon bantla sarıp takmayı düşünüyorum fakat sadece pul ve ayar vidasının düştüğünü gördüm başka birşeylerde düşmüş olabilir mi?
4- birde konu dışı olacak ama gaz kolunun orada bir civata-somun var gaz boşluğu ayarlamk için bu somun sürekli oynuyor ve oradan çıkıp demirin üzerinden kayıyor buna nasıl bir çözüm bulabilir? benim aklıma yine teflon bant geldi
şimdiden teşekkürler arkadaşlar iyi akşamlar..