Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Soğukken Rahat, Sıcakken Sıkıltılı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Arkadaşlar sizden bir konuda yardımlarınızı bekliyorum.Motosikletimi sabah ilk çalıştırdığımda gaza hafif asılmadan bile düğmeye bastığım an Allah nazarlardan saklasın hemen çalışıyor.Fakat gel gelelim motor sıcakken ilk çalıştırma biraz sıkıntılı olmaya başlıyor.Sıkıntılı dediysem hemen çalışan motor 1-2 saniyede çalışıyor.Bazende motor sıcakken rölantide değilde gaza ilk dokunuşta stop ediyor.Bir ayar mı gerekiyor yoksa normal bir durum mu?

Kışın bile çoğu zaman anında alır marşı.Benim bildiğim soğukken biraz zorlanır fakat benim motosilet sıcakken zorlanıyor.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Tekeriniz düz bassın.
    ANGARAJ

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ufuk İnkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Repsol 2006 / Cbr 125 R ( 2011 ) Hyosung Gt 250 R.
    Bujilerin motosikletine uyumlu olduğuna eminmisin? Benim yeni kasa cbr 125 de de buna benzer bi olay vardı. Bi süre gidiyorsun yolda sonra lambalara felan gel. Beklerken hafif dokun gaza stop ediyordu ama hemen marşa basınca alıyordu. Yaklaşık 8 ay içinde 4 5 sefer tekrarlamıştı. Sorununu araştırmadım kronik birşey olarak çıktı her cbr 125 de varmış yeni kasalarında. Ama km 10bini geçince yapmayı kesmişti pek irdelememiştim. 12 bindeykende sattım zaten
    4 Teker bedenimi, 2 Teker ruhumu taşır
    Yanlamak biz de ata sporu!

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Jikle ile ilgili bir sıkıntı gibi görünüyor. Kontrol ettirin.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Jikleyi hiç kullanmıyorum, ihtiyaç duymuyorum diyelim.

Buji konusunda ise kararsızım.Çünkü Asya Motor'un bana verdiği kitapçıkta farklı aynı motorun Amerika'da satılan versiyonunun kitapçığında farklı buji diyor.
    ANGARAJ

quezzap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Senin motosikletine özgü bir durum değil. Motosikletin çok ısındığında karbüratör birazcık saçmalayabiliyor,bazen az,bazen çok benzin gönderiyor gibi gibi diyelim. Altın Elbiseli Adam bir bölümünde açıklamıştı.
    Kim olduğumu biliyormusun ? O zaman sus dalgana bak !

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    zengin karışım ile çalışıyor ondan

delileoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aferin lan yumurta 100 puanlık uzmanlık sorusunu doğru bildin sebep zengin karışım..!!

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Diyorsunuz ki zengin karışım O zaman yarın şöyle güzelce bir hava ayarı ile oynayayım.

teşekkürler.
    ANGARAJ

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    hava ayarını motor sıcakken yap.

hava ayarını motor hafif ılıkken yap..sıcakken yaparsan ilk çalıştırmada yani soğukken rolantide durmaz deli eder seni

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    ıscakkken dedisem ıscakken olcek ekmek arası. Adamı haste etme. Motor ılıkmı çalışıyo? Ilıken yapılırsa gene zengin karışıma yakın olur. El değmeyecek kadar ısınsa yeter.

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Teşekkürler arkadaşlar Şimdi siteden hava ayarını araştırıyorum, ne olur ne olmaz eksiksiz ve hatasız yapalım.

Heeeeeee benim buji simsiyah çıkıyordu hep, nedenini şimdi anladım
    ANGARAJ

onuRRtas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Aynı sorun bendede mevcut. Çok sinir bozucu. Soğukken rölanti farklı sıcakken farklı. Kafayı yiyorum. Ayarı ne yaptıysam tutturamadım. Rica ediyorum sonuçları paylaş.
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Alıntı onuRRtas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aynı sorun bendede mevcut. Çok sinir bozucu. Soğukken rölanti farklı sıcakken farklı. Kafayı yiyorum. Ayarı ne yaptıysam tutturamadım. Rica ediyorum sonuçları paylaş.
    Tabi paylaşırım.Yarın uğraşacağım bakalım.Bende de ayar sorunu vardı, en son ustaya yaptırdım fakat anlaşılan tam yapamamış ya da zamanla bozulmuş.
    ANGARAJ

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    bi ngk iridyum buji taksana motoruna. Daha iyi ateşleme yapar. Çalıştırmalardada daha çabuk çalışır. Sadece bi fikir.

Alıntı Soykan67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tabi paylaşırım.Yarın uğraşacağım bakalım.Bende de ayar sorunu vardı, en son ustaya yaptırdım fakat anlaşılan tam yapamamış ya da zamanla bozulmuş.
    ankara yamaha baydara git ustayı bul bi rica et senin motora senkron cihazı ile bi hava ayarı yapsın sen iyice kurcuklama..o sana nokta atışı hava ayarı yapar..sonra bujin simsiyah çıkıyor mu gör bakalım

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı delileoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ankara yamaha baydara git ustayı bul bi rica et senin motora senkron cihazı ile bi hava ayarı yapsın sen iyice kurcuklama..o sana nokta atışı hava ayarı yapar..sonra bujin simsiyah çıkıyor mu gör bakalım
    tam bogaza kadar doldurmuştum gene ybryi. abi 90 km oldu şu an tam dolu gösteriyor, çizgi üstünde. benim motor jiklesiz çalışmıyor malesef. hava 25 derece ama jiklesiz motor çalışsa bile gaz verince stop ediyor. buradaki ustalar kafasına göre hava ayarı yapıyor. sırf şu motora sağlam bi bakım yaptırmak için ankaraya senin Baydar usta'ya gideceğim yeminle.

olum al bi senkron cihazı bütün foruma 5 liradan hava ayarı yapsan kı o kadar hava ayarından şikayetci adam ve sıkıntılı motor var kı sıfır km bi ybr parası kazanırsın

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------

hava ayarınız öyle bir olacak kı bujiyi söktüğünüzde aynı böyle olacak..böyle değilse o ayarec bi terslik var demektir..

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Alıntı delileoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yapar değil mi? Tavsiyene uyacağım, bugün hafif bir kaza yaptım fren maneti kırıldı.Değiştirmiş olurum bu sayede

Teşekkürler.
    ANGARAJ

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Soykan bey,sonuç ne oldu. Aynı sıkıntıdan bende muzdaribim. Servise söylüyorum,adamlar sallıyor.
    Hava ayarından sonra sonucu paylaşabilir misiniz?
    Ayrıca geçirdiğiniz ufak kaza için de geçmiş olsun..

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)