Soğukken Rahat, Sıcakken Sıkıltılı
-
Arkadaşlar sizden bir konuda yardımlarınızı bekliyorum.Motosikletimi sabah ilk çalıştırdığımda gaza hafif asılmadan bile düğmeye bastığım an Allah nazarlardan saklasın hemen çalışıyor.Fakat gel gelelim motor sıcakken ilk çalıştırma biraz sıkıntılı olmaya başlıyor.Sıkıntılı dediysem hemen çalışan motor 1-2 saniyede çalışıyor.Bazende motor sıcakken rölantide değilde gaza ilk dokunuşta stop ediyor.Bir ayar mı gerekiyor yoksa normal bir durum mu?
Kışın bile çoğu zaman anında alır marşı.Benim bildiğim soğukken biraz zorlanır fakat benim motosilet sıcakken zorlanıyor.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Tekeriniz düz bassın.
ANGARAJ
Reklamlar
-
Bujilerin motosikletine uyumlu olduğuna eminmisin? Benim yeni kasa cbr 125 de de buna benzer bi olay vardı. Bi süre gidiyorsun yolda sonra lambalara felan gel. Beklerken hafif dokun gaza stop ediyordu ama hemen marşa basınca alıyordu. Yaklaşık 8 ay içinde 4 5 sefer tekrarlamıştı. Sorununu araştırmadım kronik birşey olarak çıktı her cbr 125 de varmış yeni kasalarında. Ama km 10bini geçince yapmayı kesmişti pek irdelememiştim. 12 bindeykende sattım zaten
4 Teker bedenimi, 2 Teker ruhumu taşır
Yanlamak biz de ata sporu!
-
Jikle ile ilgili bir sıkıntı gibi görünüyor. Kontrol ettirin.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
Jikleyi hiç kullanmıyorum, ihtiyaç duymuyorum diyelim.
Buji konusunda ise kararsızım.Çünkü Asya Motor'un bana verdiği kitapçıkta farklı aynı motorun Amerika'da satılan versiyonunun kitapçığında farklı buji diyor.
ANGARAJ
-
Senin motosikletine özgü bir durum değil. Motosikletin çok ısındığında karbüratör birazcık saçmalayabiliyor,bazen az,bazen çok benzin gönderiyor gibi gibi diyelim. Altın Elbiseli Adam bir bölümünde açıklamıştı.
Kim olduğumu biliyormusun ? O zaman sus dalgana bak !
-
zengin karışım ile çalışıyor ondan
-
aferin lan yumurta 100 puanlık uzmanlık sorusunu doğru bildin sebep zengin karışım..!!
-
Diyorsunuz ki zengin karışım O zaman yarın şöyle güzelce bir hava ayarı ile oynayayım.
teşekkürler.
ANGARAJ
-
hava ayarını motor sıcakken yap.
-
hava ayarını motor hafif ılıkken yap..sıcakken yaparsan ilk çalıştırmada yani soğukken rolantide durmaz deli eder seni
-
ıscakkken dedisem ıscakken olcek ekmek arası. Adamı haste etme. Motor ılıkmı çalışıyo? Ilıken yapılırsa gene zengin karışıma yakın olur. El değmeyecek kadar ısınsa yeter.
-
-
Aynı sorun bendede mevcut. Çok sinir bozucu. Soğukken rölanti farklı sıcakken farklı. Kafayı yiyorum. Ayarı ne yaptıysam tutturamadım. Rica ediyorum sonuçları paylaş.
Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.
-
onuRRtas adlı üyeden alıntı
Aynı sorun bendede mevcut. Çok sinir bozucu. Soğukken rölanti farklı sıcakken farklı. Kafayı yiyorum. Ayarı ne yaptıysam tutturamadım. Rica ediyorum sonuçları paylaş.
Tabi paylaşırım.Yarın uğraşacağım bakalım.Bende de ayar sorunu vardı, en son ustaya yaptırdım fakat anlaşılan tam yapamamış ya da zamanla bozulmuş.
ANGARAJ
-
bi ngk iridyum buji taksana motoruna. Daha iyi ateşleme yapar. Çalıştırmalardada daha çabuk çalışır. Sadece bi fikir.
-
Soykan67 adlı üyeden alıntı
Tabi paylaşırım.Yarın uğraşacağım bakalım.Bende de ayar sorunu vardı, en son ustaya yaptırdım fakat anlaşılan tam yapamamış ya da zamanla bozulmuş.
ankara yamaha baydara git ustayı bul bi rica et senin motora senkron cihazı ile bi hava ayarı yapsın sen iyice kurcuklama..o sana nokta atışı hava ayarı yapar..sonra bujin simsiyah çıkıyor mu gör bakalım
-
delileoo adlı üyeden alıntı
ankara yamaha baydara git ustayı bul bi rica et senin motora senkron cihazı ile bi hava ayarı yapsın sen iyice kurcuklama..o sana nokta atışı hava ayarı yapar..sonra bujin simsiyah çıkıyor mu gör bakalım
tam bogaza kadar doldurmuştum gene ybryi. abi 90 km oldu şu an tam dolu gösteriyor, çizgi üstünde. benim motor jiklesiz çalışmıyor malesef. hava 25 derece ama jiklesiz motor çalışsa bile gaz verince stop ediyor. buradaki ustalar kafasına göre hava ayarı yapıyor. sırf şu motora sağlam bi bakım yaptırmak için ankaraya senin Baydar usta'ya gideceğim yeminle.
-
-
delileoo adlı üyeden alıntı
Yapar değil mi? Tavsiyene uyacağım, bugün hafif bir kaza yaptım fren maneti kırıldı.Değiştirmiş olurum bu sayede
Teşekkürler.
ANGARAJ
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Soykan bey,sonuç ne oldu. Aynı sıkıntıdan bende muzdaribim. Servise söylüyorum,adamlar sallıyor.
Hava ayarından sonra sonucu paylaşabilir misiniz?
Ayrıca geçirdiğiniz ufak kaza için de geçmiş olsun..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)