Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Hyosung GT 250R Motor Hızlanmıyor

REKLAM ALANI

Motosikleti
    HYOSUNG GT 250R
    Arkadaşlar merhabalar, henüz üç günlük motor sahibi bu arkadaşınıza yardımcı olacağınızı ümit ediyor ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim....

Cuma günü 2007 Model GT250R aldım. Motor gayet temizdi ufak tefek şeyler hariç. Cumartesi ilk günü ilkgün hevesi ile 30-40 km yapmışımdır. Sonra akşam maç izlemeye gittim bu arada biraz yağmur yağmış, yolda su birikintileri falan vardı bir kaçının içinden geçtim şampiyonluk kutlamsında birkaç tur atıp motoru parkettim ve uyudum. Sabah kalktım marşa bastım motor gayet güzel çalıştı bir tur atıp geldim. Park ettiğimde kontak ve uzun far açık kalmış yalnız akü biraz zayıflamıştı. Marş hemen basmadı biraz bekledim marş bastı motor çalıştı ve bundan sonra hiç bişey eskisi gibi olmadı. O güzelim motor kaplumbağadan farksız bir duruma geldi.

Motor hızlanmıyor sanki boğuluyor, eskisine göre çok daha yavaş hızlanıyor, belli bir devirden sonra bir cızırtı geliyor motordan ve motor aniden hızlanıyor sonra tekrar yavaşlıyor yani gaz verip bırakıyormuş gibi oluyor halbuki ben gazla oynamıyorum sanki motor eski performansına geliyor sonra vazgeçiyor.

Bulunduğum yerde bu tip motorlardan fazla olmadığı için ustalarında bir fikri yok, zaten hangisine götürdüysem korktu en son bi tanesi hava filtresini çıkardı karbüratörlerin birinde benzin püskürürken birinde damla damla akıyordu ordaki ileri geri yapan aletin adı neyse onu söktü temizledi taktı çalışması düzeldi ama arıza aynen devam.

Sonra motor çalışırken buji pipolarını çıkardı, alttaki motorun piposunu çıkartınca motor stop etti fakat üstekini çıkarınca motor stop etmedi. Sonra bu büyük ihtimalle motordan dedi, üsteki motor sökülecek taşlanacak vb. bişeyler söyledi, bak seside normal değil sanki falan diyip sen en iyisi bunu servise falan götür dedi.

Bir arkadaş bujiden olabilir demişti bu yüzden bujiye bir bak usta dedim , bujiyi sökemediler. Olabilir mi acaba?

Kayseri de araştırdığım kadarıyla servis yok. Sizden isteğim öncelikle sonuçta en iyi yaşayan bilir sözünden yola çıkarak sorunun ne olabileceği yönündeki fikirlerinizi ve düşüncelerinizi paylaşmanız, birde kayseride bu motoru gösterebileceğim bir usta servis artık ne varsa bu konuda yardımcı olmanız.

Herkese yardımları için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Kazasız belasız ve arızasız keyifli sürüşler diliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    hemen o ustadan kaç
    sadece bujinin biri yanmış motoru söktürtme o dolandırıcıya
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

Motosikleti
    HYOSUNG GT 250R
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bujilerinden biri ağrızalanmış
    söküp kontrol et
    Teşekkür ederim hocam. İnşallah öyledir. Hemen uygulamaya çalışıcam.

sedici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hangi pipoyu sökünce stop etmiyorsa o bujiyi değiştir hatta buji kablosuyla pipoyu da değiştirirsen daha iyi olur belli ki yıpranmış...
    belki de akımdan arızalandı buji yada direkt tesisatta sorun var onu da bilemeyiz eğer sorun çözülmezse elektrik tesisatına baktırmanda fayda var
    Ninja

Motosikleti
    HYOSUNG GT 250R
    Alıntı sedici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hangi pipoyu sökünce stop etmiyorsa o bujiyi değiştir hatta buji kablosuyla pipoyu da değiştirirsen daha iyi olur belli ki yıpranmış...
    belki de akımdan arızalandı buji yada direkt tesisatta sorun var onu da bilemeyiz eğer sorun çözülmezse elektrik tesisatına baktırmanda fayda var
    Teşekkür ederim. Şuan için burada pipoyu bulmam galiba imkansız ama heralde bujiyi bulabilirim. Bujiyi değiştireyim olmazsa artık pipoyu falan bulup değiştiririm.

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    yemrey kardeşim bujiyi bile sökemeyen bir adamın söylediklerine kesinlikle inanma
    ufaktan ufaktan kendin usta olmaya başla
    aklında bulunsun çift silindir makinelerde motor tutup bırakıyorsa benzin yeterli gelmiyordur filtreni kontrol edersin
    motor boğuluyor gibi yapıp gitmiyorsa bujinin biri veya ikisi ağrızalanmıştır değiştirirsin
    motorla belli süre gidip boşa aldığında stop ediyorsa jikleyi açık bırakmışsındır
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

Motosikleti
    HYOSUNG GT 250R
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yemrey kardeşim bujiyi bile sökemeyen bir adamın söylediklerine kesinlikle inanma
    ufaktan ufaktan kendin usta olmaya başla
    aklında bulunsun çift silindir makinelerde motor tutup bırakıyorsa benzin yeterli gelmiyordur filtreni kontrol edersin
    motor boğuluyor gibi yapıp gitmiyorsa bujinin biri veya ikisi ağrızalanmıştır değiştirirsin
    motorla belli süre gidip boşa aldığında stop ediyorsa jikleyi açık bırakmışsındır
    Teşekkür ederim, galiba haklısın otopsici, motora bineceksen kendin usta olacaksın yoksa işin gerçekten zor. Dediğin gibi sorun galiba bujiden ben onu değiştirmenin bir yolunu bulmalıyım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:50 ----------

bu motorun buji anahtarı nasıl bişeydir adı yada numarası falan varmıdır acaba araştırıp bulsam?

quezzap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM 250
    Bir tane tam donanımlı bir takım çantası almalısın. Ufak tefek problemleri sen halledebilirsin.
    Kim olduğumu biliyormusun ? O zaman sus dalgana bak !

HaydarBıçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr125r
    sebepler:
    1-) buji bozulmuştur
    2-) buji piposu bozulmuştur
    3-) bobin arıza yapmıştır
    4-) beyin arıza yapmıştır
    5-) çalışmayan silindirin okuyucusu arıza yapmıştır
    motorun tutarsız çalışmasının nedeni ikinci silindirin bazen çalışıp bazen çalışmaması
    İkincilik kaybedenler içindir...

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    elektrik arızası gibi duruyor. ayrıca karbüratörlerin de senkronizasyonunu yapmalısın...
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    ninja 250
    (10 karakter)

kanmix_x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cbf150,Ybr,Tvs üçlüsü :)]
    Hysoung adı altında bir servis yok kanuni disbiritörlüğünü aldığı için kanuni servisine götürmen gerek
    İmza yok
    Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
    Oğlum Bak Git

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı kanmix_x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hysoung adı altında bir servis yok kanuni disbiritörlüğünü aldığı için kanuni servisine götürmen gerek
    her kanuni servsi değil stkanuni servisleri var.
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    Bujiye ateşleme yaptıran parçadanda bir sorun olabilir bujinin kendinden ziyade
    İmza yok
    Oğlum Bak Git

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı Frank Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    (10 karakter)
    senin hyo ya karşı bi yaran var heralde sahip olamadın die bi kıskançlık heralde 2007 lerin arızalarından mutlu oluyon
    gugukk bunu beğendi.
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

Motosikleti
    Alıntı Alper Kaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    her kanuni servsi değil stkanuni servisleri var.
    stkanuni servisimi onu bilmem ama bizim burdaki kanuni sevisi tüm hyo lara servislik yapıyor
    İmza yok
    Oğlum Bak Git

_oXXo_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT 250 KIZILL + NC 700 KIRMIZII
    ön koltugun altında küçük bir çanta olacak onun içinde bujı anahtarı bulunur
    '' NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ''
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

leon99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gt250R-İnazuma-Mt25-Fazer8
    Buji sorunu bende de oldu ... yağmurda bırakmıştım motoru daha sonra çalışmamıştı. dediği gibi benim usta bujileri zor söktü ancak bi şekilde halletti. Bujiler değiştikten sonra Allah' a şükür canavar gibi çalışıyor. Ben de teknik servis olarak mahrumiyet bölgesi denecek bi ilçede yaşıyorum. Bu tür motor kullanmak dert yani

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı leon99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buji sorunu bende de oldu ... yağmurda bırakmıştım motoru daha sonra çalışmamıştı. dediği gibi benim usta bujileri zor söktü ancak bi şekilde halletti. Bujiler değiştikten sonra Allah' a şükür canavar gibi çalışıyor. Ben de teknik servis olarak mahrumiyet bölgesi denecek bi ilçede yaşıyorum. Bu tür motor kullanmak dert yani
    Ben sırf bu yüzden ybr aldım

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    Alıntı Alper Kaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin hyo ya karşı bi yaran var heralde sahip olamadın die bi kıskançlık heralde 2007 lerin arızalarından mutlu oluyon
    boşver alper kaile alınacak birisi değil tüm hyo başlıklarına aynı yorumu yapıyor hayatında ilk defa motor almış oda ninja250 daha kullanmayı yeni öğrenmiş yaşıda belli hayli ufak belli kuyruk acısı var ama çözemedim herhalde hayalindeki motor hyoymuş ama gitmiş ninja almış
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)