Merhaba arkadaşlar kullanmış olup önerebileceğiniz bi zincir yağı var mı (link' i olursa sevinirim.)
Merhaba arkadaşlar kullanmış olup önerebileceğiniz bi zincir yağı var mı (link' i olursa sevinirim.)
Forumun aramasına zincir yağı yazarsan onlarca cevaba ulaşırsın...
....
Esnafın bize attığı kazık
Şimdi bunu istediğinizde "yok abi, asıl zincir yağı şurdaki(würth'ün diğer bir modeli), bu motosiklet zinciri için uygun deeeeel!" diye cevap almanız çok muhtemel. Kaldı ki size önerecekleri diğer würth ürünü +35 TL gibi bir fiyata satılıyor(link). Çünkü adında "motosiklet" ibaresi geçiyor.
Bu linkini verdiğim ürünü biz kullanıyoruz. Gayet temiz tutuyor, yağlamasını da yapıyor. +600cc SS makina kullanmıyorsanız direk bunu öneririm(hani içiniz rahat etmezse diye). 20TL ye aldık. Açıklamasında bile "o-ring lere uyumlu" yazıyor, daha nasıl motosiklet zinciri için uygun değil hiç anlamıyorum...
Bu arada forumda hiç zincir yağı hakkında konu yoktu. Açtığın iyi olmuş
#sürenadam
Syanur iki tane link vermişsin ama bize al dediğin hangisi Jeton düşmedi benim
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Kusura bakma
Ucuz olan, ilk link önerdiğim...
2.liktekini öneriyor motosiklet mağzaları. Diğer ucuz olan zincirlerimize uygun değil diye... Ben ucuz olanını kullanıyorum, genel olarak, "makina parçaları ve zincirleri için" gibi bir açıklama geçiyor. Bizim zincirlerde de gayet iş yapıyor. Hani 35~40 TL vermeye gerek yok diyorum
#sürenadam
80w90 ağır tonajlı kamyon yağı kullan..
Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.
gresle yagladım bugün veya motorumdan cıkma yanık yag. Baya iş görüyor
Gulf marka zincir yağı kullannıyorum(sprey). Kötü bir yanını görmedim ama çok fazlada övemem.
Kim olduğumu biliyormusun ? O zaman sus dalgana bak !
http://www.motoplus.com.tr/urun/3000...spreyi-250-ML-
Bir çok ürün kullandım. En makul bulduğum ürün bu oldu. Uzun süre gidiyor. Kolay bırakmıyor kendini. Sağa sola sıçrayıp can sıkmıyor. Sıktıktan sonra 30 dk. kadar sürüşe başlamamak gerekiyor. Bu tüm yağlarda geçerlidir.
Gökhan YAŞDAL
Yanık yağ pek sağlıklı değil, cilde bulaştığında cilt kanseri yapma ihtimali var, en azından tamir yaparken ellere bulaşınca kaşındırıyor günlerce ellerde yağ izi yapıyor çok kötü. Onun yerine yağ değişimlerinden kalan temiz yağları bir şişede biriktirip zinciri artık ama kullanılmamış yağla yağlıyorum. Hem benim için hem çevre kirliliği açısından daha sağlıklı. Zinciri yağlarken ve sonrasında motor park halindeyken evin bahçesine yağ damlıyor çünkü.
ŞŞŞ şimdi size gizli tarifimi veriyorum. Kimseye bahsetmeyin.
Winkel ww 3000 sprey. Tahmini 20 lira civarı bulursunuz. O-ring ile etkileşimini bilemem, fakat mükemmel yağladığı kesin.
http://www.ensarshop.com/urun/winkel...ype=Details#pt
30-40 liraya zincir spreyi almayın. Ayrıca 500ml sık sık bitiremezsiniz.
Zincir yağında en önemli unsur, teflon bazlı olup zincire iyi tutunması-yapışmasıdır.
sıcaklık-genleşme ve yüksek devirlerde yağ sıçratmaması önemlidir.
@Syanur zaten en iyi markalardan birini yazmış, bende bir denemek istiyorum fakat
shell'in zincir yağından da çok memnun kalmıştım ama BULAMIYORUM!!!
birde şöyle birşey var: http://www.hondamototal.com/?urun-17...ne-400-ML.html
motul C4 acaba nasıldır?
sadece castrol derim...
en basitinden sıçratmıyor...
memnunum...
Würth kullanıyorum iyi güzel ama 45 lira olmuş çok pahalı.Zincir temizleme spreyi olarak castrol kullanıyorum ama gazyağı+fırça ile daha iyi olmaz mı ?
Elime bulaştırmıyorum be arkadaşım. Yanık yağı huniyle boş 1 litrelik yağ şişesine koydum. Kapağını delip hortum taktım. Zincir muhafazam zaten tam kapalı kutu. Öyle elime damla bile değmez. Bide yanık yağ derken ben yağımı 1000 km de değiştiririm. Öyle çok yanık değil. Zift gibi yani. Gresle yağladımmı zincirden hiç ses gelmiyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)