Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motorda boğulma ve stop problemi (Bİ BAKIN LÜTFEN)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Asya 150 T 19 A
    öncelikle herkese selamlar.150 cc asya scooter sahibiyim. daha yeni 3000km oldu. tüm bakımları yapıldı bu zamana kadar. son zamanlarla bir dertten başım muzdarip. motor önceleri uzun süreli çalıştığında sıcak havalarda gaz yemiyodu ve stop ediodu. bi süre dinlendirdikten sonra (15-20 dk ) devam ediodu. ancak son zamanlarda özellikle bugün işten eve dönerken tam sokağın girişinde aynı problemi yaptı. olduğu yere bıraktım bende. yaklaşık 1 saat sonra hava filtresini değiştirmek için servise gidiodum 500 mt kadar gitti yine aynısını yaptı. motoru tekrar bıraktım gittim hava filtresini aldım geldim değiştirdim ve çalıştı. 1 km kadar gitmedim yine aynı problem. oturdum bi yerdr çay içeyim dedim yaklaşık 1 saat motor dinlendi ama bu sefer hiç çalışmadı . marş basıyor ancak gaz verdiğim zaman boğulur gibi bi ses çıkartıyo ve stop ediyo . neyse elimde ite ite motorcu aramaya başladım buldum bitane .usta anahtarı taktı çalıştı. anlattım durumu biyerlerine baktı biyerinden benzin falan akıttı bişeyi yok dedi .gitmişken yağınıda değiştirdim. aldım motoru eve 200-300 metre kala yine aynı problem kafayı yedirtti bana bugün. neden kaynaklanıyo olabilir bi bilen warsa Allah Rızası için bi cvp yazarsa çok makbula geçer. bu arada ismim Emrah . herkese şimdiden teşekkürler. (ASYA 150 T 19 A)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    hemen bi ustaya sübap ayarı yaptır. Anlayan birine. Sübaplar sıkı ise yapar. Yağı eksik ise yapar. Bujide problem varsa yapar. Bujiyi, değiştir, yağına bak ve kesinlikle sübap ayarına baktır. İlk iş olarak.yağını değiştirmişsin zaten. 2 seçenek kaldı.

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    evet subaplara kesinlikle baktır vede böylle ateşleme problemi olduğu zaman ilk önce bujiyi kontrolet değiştir düzelmezse o zaman başka seçeneklere yönel.

Motosikleti
    Asya 150 T 19 A
    öncelikle cvplarınız için hepinize teşekkür ederim. sorun bugün itibariyle çözüldü. süreci genel olarak anlatacak olursak önceden bu problem nedeniyle motoru yetkili servisine götürdüğümde bana sargılar yanmıştır dedi. 80-100 liraya patlar dedi. bende motorun daha garantisi olduğunu söylediğimde ozaman parçayı söküp fabrikaya göndercez 1 hafta 10 güne anca gelir ordan ok derlerse garanti kapsamında değiştirebilceklerini söylediler. bende motoru bugün Samatya da bulunan Kınalı Motor Ali ustaya götürdüm. kendisi motoru test etmek için aldı ve gitti yolda aynı problem onunda başına geldi ve motor elinde bi şekilde ite ite getirdi baktığında (pek anlamıyom yanlış yazabilirim) karbüratöre giden hava hortumunun kırık olduğunu farketti montaj sırasında hortumu ikiye katlanacak şekilde takmışlar bu sebeple de motor hava yemediğinden benzini yakamıyormuş. hortumun fazlasını kesti ve katlanmayacak bi şekilde tekrar monte etti. baya bi turladım eve kadar geldim bi problem yaşamadım zaten motorun gidişide değişti. gitmişken bujiyide değiştirdim.şimdilik bi sorun kalmadı. umarım birdaha da olmaz ne zamandır işkence çekiomuşum. haziranın 10u gibi muğla istanbul-muğla yapmayı planlıyorum.yenikapıdan feribotla mudanya oradan balıkesir bi gece konaklama ardından izmir bi gece konaklama ardındanda molalarla muğlaya varmayı hedefliyorum sizce nasıl bi fikir motor gidermi yani bunada bişeyler yazarsanız sevinirim şimdiden herkese tekrar teşekkürler.

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    ısınınca fazla benzinden boğulup stop ediyomuş demekki. Uzun yola tedarikli çıkarsın olur biter

sdemirpau - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey 125 sport geçiçi
    Alıntı Asian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle cvplarınız için hepinize teşekkür ederim. sorun bugün itibariyle çözüldü. süreci genel olarak anlatacak olursak önceden bu problem nedeniyle motoru yetkili servisine götürdüğümde bana sargılar yanmıştır dedi. 80-100 liraya patlar dedi. bende motorun daha garantisi olduğunu söylediğimde ozaman parçayı söküp fabrikaya göndercez 1 hafta 10 güne anca gelir ordan ok derlerse garanti kapsamında değiştirebilceklerini söylediler. bende motoru bugün Samatya da bulunan Kınalı Motor Ali ustaya götürdüm. kendisi motoru test etmek için aldı ve gitti yolda aynı problem onunda başına geldi ve motor elinde bi şekilde ite ite getirdi baktığında (pek anlamıyom yanlış yazabilirim) karbüratöre giden hava hortumunun kırık olduğunu farketti montaj sırasında hortumu ikiye katlanacak şekilde takmışlar bu sebeple de motor hava yemediğinden benzini yakamıyormuş. hortumun fazlasını kesti ve katlanmayacak bi şekilde tekrar monte etti. baya bi turladım eve kadar geldim bi problem yaşamadım zaten motorun gidişide değişti. gitmişken bujiyide değiştirdim.şimdilik bi sorun kalmadı. umarım birdaha da olmaz ne zamandır işkence çekiomuşum. haziranın 10u gibi muğla istanbul-muğla yapmayı planlıyorum.yenikapıdan feribotla mudanya oradan balıkesir bi gece konaklama ardından izmir bi gece konaklama ardındanda molalarla muğlaya varmayı hedefliyorum sizce nasıl bi fikir motor gidermi yani bunada bişeyler yazarsanız sevinirim şimdiden herkese tekrar teşekkürler.
    hocam bu scooter motorların benzın deposunun altındakı yakıt ve hava boruları cıktıgında yada aynı sekılde katlandıgında bu sorun var ozellıkle hava hortumu cıkmıssa yakıt vermez calısmaz bu olay bır kac kere basımıza geldı deponun altındakı hortumları ıyıce taktık onun harıcınde karburatörden yapıyor samandıralar benzını kesmedıgınde benzın doluyor motora bujı bası pıston bası benzın dolunca motor benznı yakamıyor du

mehmetmumtaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    X-treme Motard 250cc
    deponun kapağını tam kapatma (yada hava alacak şekilde bin) dene boğulma yapmıyorsa KESİNLİKLE HAVA almıyordur . Başıma gelmişti. 4 kere gittim servise bulamadılar kendim buldum
    İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

mavibereli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kardeş bendede aynısı arza vardı ustaya götürdüm karbüratör hava ayarı sübab ayarı yaptı şuan çok güzel çalışıyor sana tavsiyem güvenilir bi ustaya götür durumu anlattıgım gibi tarif et inşallah faydası olur

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Bu boğulma,gaz yememe,1-2 saat sürekli gittikten sonra şişme tarzı bir durum mu ?
    Aynı sıkıntı zaman zaman oluyor.
    Sorun karbüratör kaynaklı buradaki yazılara göre..

Motosikleti
    Asya 150 T 19 A
    Alıntı Uğur Ak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu boğulma,gaz yememe,1-2 saat sürekli gittikten sonra şişme tarzı bir durum mu ?
    Aynı sıkıntı zaman zaman oluyor.
    Sorun karbüratör kaynaklı buradaki yazılara göre..
    yok ustam o motor çok uzun zaman çalışınca pistonların şişmesi ve hareket etmemesi durumu o 10-15 dk dinlenince geçiodu ben de öyle zannediodum ama motor bi saat dinlensede çalışmıodu
    ama çözdük sorunu yukarıda bi yerdede yazdım hava hortumu katlanmış problem oymuş çözüldü alakan için teşekkürler...
    [B][I][COLOR="#FF0000"][/COLOR][/I][/B]Gelirken Ne Getirilir ki? Giderken Ne Götürülür?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)