Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Honda CB 125 e devir göstergesi

Motovento
    REKLAM ALANI
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    aaa olurmu 3,600 mu 3.800 miydi neydi o fiyata devir saati ve dublex lastik takmak yerine adam kaliteye önem vermişmiş
    hahahahaha
    o fiyata asla bukadar özellik konmazdı beyler biz haksısız
    rm125 bunu beğendi.
    Mustafa Kemal Atatürk

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    eby78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TNT 25
    Alıntı hayabusa06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şaka ??? !!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:57 ----------

hocam niye yanlış yönlendiriyorsunuz milleti ? hondanın dünyanın neresinde üretim yaptığının hiç önemi yoktur. parça kalitesi bellidir. bence önce kendiniz çin motorlarına binin sonrasında öneri yapmayı deneyin derim. ben yılların çinli motor sahibi olarak söylüyorum ki aldığım her güne lanet ettim. en sonunda 5 fazla olsun honda olsun dedim gittim honda aldım ben bu kadarını deyim gerisini siz düşünün.

yılardır marka motorlarımın yanında çinli diye küçümsediğiniz motorlarım da oldu,ki şu an da 2011 model 6000 km ye gelmiş bir çinli kullanıyorum..verdiğim parayı bugune kadar fazlası ile geri ödemiştir..verilen paranın hakkını fazlası ile öder sevmeyip küçümsemiş olduğunuz çinli motorlar..yeterki bakımlarını ihmal etmeyin,biraz da itinalı biri iseniz yıllarca sorunsuz kullanırsınız..benim daha önceki paylasımlarımı bilen arkadaşlarım çok net hatırlar.çinli scooter ile Ankara çıkışlı Antalya-İzmit yolculuklarım oldu ve 1 kere olsun yolda başımı ağrıtmadı..şu an kullanmış olduğum cub motor da öyle..balıkesir - izmir arası tek bir mola ile sorunsuz gittim ve döndüm..
    Geçen hafta yeni YBR ESD modelini inceledim kadrosunda yazan koca Made ın Chına yazısı bir yana,işçiliği bana kimse yamaha diye yutturamaz..!küçük hacimli motorlarda honda da yamaha da ahım sahım motorsikletler değiller.! Hele ki ybr fiyatına 2 adet çinli motor alınabiliyorken! Marka fanatikliği dışında birşey değil bu..

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------

Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben pişman değilim mesela. Ama yeni modeller içime sinmiyor. Hondadan motor alacam ve üstünde made in channa yazacak. Bana uymaz. Ne kadar sağlam yapıldığıda tartışılır.

1 haftadır motor araştırıyorum adem..ybr esd,cbf 150,tvs apachi hepsinin bayiisine gidip tek tek en ufak ayrıntısına kadar inceledim,hala da araştırıp incelemekteyim..MADE IN CHİNA olan marka! motorlar gerçekten de o paraları hak edecek kalite ve özene,o işçiliğe sahip değiller bunu gerçekten tarafsız olarak söylüyorum..inan ki ne cbf,ne ybr nede cb kesinlikle bir tvs kadar kaliteli ve işçilik konusunda özenli değiller..küçük hacimli çinde üretimi yapılan marka motorları sadece üzerindeki markası için savunup yere göğe sığdıramayan arkadaşlarıma daha bir sey soyleyemıyorum ben..

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:42 ----------

Alıntı lycantrophic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    millet honda yazısı var diye atlar üzerine kesin.

Honda yazıyor usta üstünde olurmu kralı o motorun..!CB125E süper alettir,10 tane tvs bir o kadar da çinli eskitir o..Honda bu zihniyeti bildiği için ülkemizde ne getirse yok satar malesef..![COLOR="Silver"]

Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yapma murat cım honda hayat onda yani
    yapışştıRR TÜRKİYE YE

Bizde buradan çin,e yapıştıralım fatih olmammı ? en azından taklidi yok şimdilik !!!!

rm125 bunu beğendi.
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    bencede bu çinden gelen honda ve yamahalar bazı çinli modellerle eşdeğer kaliteye sahip. Mondi drift, 150 mc,mr yi inceleyin aynı kalitede üretildiğini göreceksiniz. Bi japona çin karışmışsa işin moku çıkmış demektir.

TheAzReaL07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    honda kopya çekmiş hoca motorları toplarken de devir saatini yetiştirememiş )))
    Bir meyhane buldum mezarlığın karşısında eğer beni bulmak istersen ya ordayım ya da karşısında...

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bir markanın üretim kalitesi bütün fabrikalarında aynıdır arkadaşlar. Kopyalama yöntemiyle ortaya çıkmış Çin markası bir motosiklet ile Çin'de üretim yapan Japon markası bir değildir. Son zamanlarda Çin markaları da iyi motorlar yapmaya başladılar ama hala arada fark var.
    ferdinandd bunu beğendi.

Tolga Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 250i
    Asya ile birebir, hırkıs honda, çinliler kadar olamamış. Aynısı olmasın diye devir saati koymamış.
    Ulen eksilteceğine fazladan bir şey tak.
    2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
    2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Hiçbirinizin Honda / Yamaha gibi markaların yıllardır dağ gibi biriken tecrubesini, AR-GE tasarımcılarını, mühendislerini, malzeme bilimcilerini, ergonomisini, bir ömür bize arkadaşlık edecek makinalar üretecek kalite anlayışını herşeyi boşverip,

çinde üretim yapan birini arayıp Yamaha / Honda yaz üstüne sar yolla 100 tane deyip satışa sunmadıklarını bildiğinizi varsayıyorum. Kendi özgün tasarımlarını yaparlar dünya onları taklit etme çabasına girer !!!

Bunu bilmediğinize hala inanmıyorum, öyleyse şuana kadar yazılan yorumlar anlamı bilgi sahibi olunmayan konuda atıp tutmak gibi bişeymidir

Honda 97 model 1.4 araç alırsınız ve 2.0 tempra çok daha yeni model bile olsa, Honda 950 kg dır digeri 1.5 ton, aerodinami çözülmemiştir, göstergeler janjanlıdır fakat ee ??

Bu demek değildir ki elin oğlu honda dan daha üst bir ürün ortaya çıkarmış. Zaten dikiz aynasında izlersiniz genelde o aracı. Ki Tempra Italyan, Çin bile değil.

Bikaç yıl sonrada ortalıkta görmemeye başlarsınız fakat 97 honda hala her köşede sizi bugün nereye götüreyim sahip dercesine bekler!

Ufak detaylara takılıyormuş gibi yapmayın Boyasız olsa yine alırım inanın okadar diyeyim 10 yıl biner aldığım fiyattan daha pahalıya satarım, bu genelde böyledir

Detaya takılırım abi olmazsa olmaz diyen arkadaşlar için ise, Asya masya bişeyler, merdiven altı çözümler aramayın e-bay den biyerden ORJINAL devir saatini alıp takın, Ben devir saatine bakarak motosiklet kullanan görmedim ama neyse

http://g1207.hizliresim.com/z/k/9tm4u.jpg
    panoromeo ve korbygs bunu beğendiler.

kardeşim şu cb nin devir saatinden bi türlü bulamadım sen bulabildiysen bana link at

cx571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiçbirinizin Honda / Yamaha gibi markaların yıllardır dağ gibi biriken tecrubesini, AR-GE tasarımcılarını, mühendislerini, malzeme bilimcilerini, ergonomisini, bir ömür bize arkadaşlık edecek makinalar üretecek kalite anlayışını herşeyi boşverip,

çinde üretim yapan birini arayıp Yamaha / Honda yaz üstüne sar yolla 100 tane deyip satışa sunmadıklarını bildiğinizi varsayıyorum. Kendi özgün tasarımlarını yaparlar dünya onları taklit etme çabasına girer !!!

Bunu bilmediğinize hala inanmıyorum, öyleyse şuana kadar yazılan yorumlar anlamı bilgi sahibi olunmayan konuda atıp tutmak gibi bişeymidir

Honda 97 model 1.4 araç alırsınız ve 2.0 tempra çok daha yeni model bile olsa, Honda 950 kg dır digeri 1.5 ton, aerodinami çözülmemiştir, göstergeler janjanlıdır fakat ee ??

Bu demek değildir ki elin oğlu honda dan daha üst bir ürün ortaya çıkarmış. Zaten dikiz aynasında izlersiniz genelde o aracı. Ki Tempra Italyan, Çin bile değil.

Bikaç yıl sonrada ortalıkta görmemeye başlarsınız fakat 97 honda hala her köşede sizi bugün nereye götüreyim sahip dercesine bekler!

Ufak detaylara takılıyormuş gibi yapmayın Boyasız olsa yine alırım inanın okadar diyeyim 10 yıl biner aldığım fiyattan daha pahalıya satarım, bu genelde böyledir

Detaya takılırım abi olmazsa olmaz diyen arkadaşlar için ise, Asya masya bişeyler, merdiven altı çözümler aramayın e-bay den biyerden ORJINAL devir saatini alıp takın, Ben devir saatine bakarak motosiklet kullanan görmedim ama neyse

http://g1207.hizliresim.com/z/k/9tm4p.jpg

Adamsın ;)
    Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!

BYRACE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet Ama şimdilik :D
    ne biçim adamsınız bir öyle söylüyorsunuz bir öyle söylüyorsunuz . Honda 1. sınıf motorlarda üretiyor onlarada çok pahalı diyorsunuz. ucuz yollu motor üretiyor yok 3. dünya ülkesi malıymış bilmem ne .biraz duruşunuz olsun. Sağlamlık arıyorsan honda alacaksın .

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    Alıntı BYRACE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne biçim adamsınız bir öyle söylüyorsunuz bir öyle söylüyorsunuz . Honda 1. sınıf motorlarda üretiyor onlarada çok pahalı diyorsunuz. ucuz yollu motor üretiyor yok 3. dünya ülkesi malıymış bilmem ne .biraz duruşunuz olsun. Sağlamlık arıyorsan honda alacaksın .
    eskiden sağlamlık bakımından efsaneydi. Şimdi o çinden getirdiği modeller cart, curt, tırt.

crayz_metin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial MH Drift
    Hahaha yakında honda bizim Mh Driftin kopyasınıda yapar :D :D

handsome3272 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 100 MFH 2010
    Alıntı BYRACE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ucuz yollu motor dediğin senin hondanın cb125 cbf150 mi güldürme beni aslanım cb125=3690 TL onun yerine mondial 125 mh drift alırım

devir göstergesi var ++ çok seri bir motor test ettim fiyatıda 125 mh drift=2818 TL hiç bişi değil arada 850-900TL fark var

yazık günah o kadar fazla verilen paraya sırf üzerinde honda yazıyor diye çin malına Hele birde sizin şu cbf 150 nizden hiç bahsetmiyorum

yağ mı yakar dersin o kaç senedir aynı tipinden mi dersin yoksa o 5 milyar olmuş fiyatından mı Allah akıl fikir versin sizlere ne diyim

son bir şey söyleyim konuya yine bir örnek veriyorum honda mh driftin aynısını yapsaydı 4000 TL den aşağı fiyat çekmezdi ve yağlayıp

ballayıp bitiremezdiniz motoru
    Ne Mutlu Türküm Diyene

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eskiden sağlamlık bakımından efsaneydi. Şimdi o çinden getirdiği modeller cart, curt, tırt.
    Yahu Gelly Echo var. Çin arabası ve 2010-2011 modelleri 15 bin civarı. Önden baksanız biraz makyajla Mercedes-Benz'e benzediğini görürsünüz.
    Honda ve bunun tipik bilindik Yamaha CBF taklidi Asya'lar var. Hiçbiri aynı değil. Çinli'de parasına göre mel yapıyor.
    Tamam bir CBF ile CB125e aynı değil. Bir Fizy ile eski Dylan'lar aynı değil. Aynı kalitede olmayabilir.
    Ne Kadar ekmek o kadar köfte.

Honda bunu CBF alamayıp aynı segmentte TVS olur Asya olur onlara alternatif getirtmiştir. Çinli'ye bineceğine Honda'ya biner serviside yedek parçasıda adam akıllı olur.

Yoksa bir Mercedes C serisi alıp Mercedes E serisi konforu ve özelliklerini beklemek bence ahmaklık olur.
    Siz mal üreticisi olsanız.... Maliyeti azaltmak istemezmisiniz? Veya her kullanıcı grubu için model - ihtiyaç belirlemezmisiniz?

Mesela:
    Kuryeler için: CBF150 - YBR125 veya az para vermek isteyen kuryeciler için CB125e...
    Pizza vs için: Eskiden Honda Activalar vardı e şimdi yok haliyle. ve Alternatif çin çok var fiyat olarak Honda Fizy ve Spacy'i getirdi. Tabi BU arada kişisel kullanım için eğlence için PCX'de getirdi hani bunuda söyleyin bu yönden düşünün...
    Sizin işletmeniz olsa pizza dağıtıcısına Fizy mi alırsınız ucuz-parça var - servisi iyi yoksa PCX'mi ? (Aman benim kuryem rahat etsin start stop teknolojisi önemli gibi mi düşünürsünüz)
    "men dakka dukka"

BYRACE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet Ama şimdilik :D
    Git al sen mondial demek sana hitab ediyor. 850-900 fazla para veririm hiç olmazsa 100-150 km yol yaptıktan sonra can çekişen hamsi gibi titremem aslanım. Bir dala tutunmuşlar çin malı çin malı kardeşim biz japon üretimi cgleride biyorum ama cbf yanında mercdes gibi kalır çin üretimli olmasına rağmen.

Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Veee Eskiden getirdiği Modeller iyiydi evet. Daha az kaza oluyordu. Trafikte daha az insan ve araç vardı.
    Araç almak zordu - çoğumuz abimizin babamızın motorlarıyla büyüdük. Onlara gözümüz gibi bakardık. Ve eskiden Çok motor markası yoktu ucuzluk bakımından şimdi ise firmaların rekabetinde uğraşacağı çok model var.

Amcamın 92 model yamaha scooteri vardı. Kırmızı. Ben onu çok severdim. 50 CClik 2 kişiyi zor taşıyan 50 li kilometrelere gelince titremekten alzaymır olan bir motordu ve 50 yi geçmezdi zaten. Ama bakardım motora. aman birşey olmasın , çizilmesin... Benzinini bile sadece bilindik yerlerden alırdım eskiden.
    Şimdi. Kaçımız aman aman bakıyor. Şahsen ben arabamı ayda anca 1 hadi bayram seyran 2 kere yıkattırırım ve fizy'mi aldım alalı sadece 1 kere yıkattım. Taaa temmuz mu haziranmı o zaman almıştım.
    Bakmıyoruz eskisi kadar işimizden gücümüzden. ve Trafik faktörü. Skodam daha 83bin km de 93 model bakın... Geçen Konya skoda'ya gittim 93 model favorite 6 bin Tl veriyorlar yahu düşünün ölücüler o fiyata alıyor. Ben öyle bir arabanın içinde bile bile veya hatamdan dolayı kaza yapmıyorum öküzün biri frene basamayınca çaaaat bana sağdan vuruyor. Ki motorlarada aynı. eskiden kaza oranı azdı. araç sayısı azdı haliyle kullandığımız için ve sadece servis için giderdik sağlamdı bu yüzden. e şimdi "Abi yav geçen bi araba vurdu çizdim grenajı ne yapalım" veya "Yav duramadım yol kaygandı çamurluğu kırdım" gibi gidiyoruz çoğumuz. Mesela bir arkadaş Fizy ile kaldırıma vurmuş cantı kırmıştı. (Tekrar geçmiş olsun). Amcamın 2007 Megane var. Yolda enine açılan bir belediye çukurundan dolayı ön iki teker jant kırdı ve tampon indi o derinlikte çukur yani. öyle bir çukura bir tabir vardır ya ebemde girse jant-tampon kalmaz. Neyse Fizy ile kaldırıma giren arkadaşta viraj tepkimesi iyi bilip yolda oluşabilecek hatalara bakmak lazım yolu - motoru tanımak lazım...

Ki Düşmeden şaşmadan motor kullanmayı öğrenen var? İllaki ilk motorlarımızın biryerini sağını solunu kırmışızdır.
    Bu sebeple eskiden iyiydi şimdi kötü demek bence yersiz. İyi bakılırsa Halen getirdikleri mallar kaliteli.
    Bu karşılaştırmayı Bir Nissan Micra ile BMW 118 Kalitesini karşılaştırmayın...
    "men dakka dukka"

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    aslanım wolf, cb 125 in 4/1 i kadar titremiyor. Yaşasın çinli. 10 yıl 96 model honda titan bindim. Tam bi efsaneydi. Nerde eski hondalar, nerde yeni çinli hondalar. Ben hondanın çinden getirdiği modellere 5 para vermem. Bırakın kuryeler, pizzacılar kullansın. Ben kullanmam. Bodrumdaki honda bayi yetkili servisteki gibi götü kalkmış adamlarada para yedirmem. Konjektör istiyorum 2005 titana, diyoki o parça öyle senin sandığın gibi ucuz bişey değil. Eee biliyorum diyorum, benim diyor bilmem nerde bi depom var, orda perte çıkmış titanlar var, onlardan bikaç gün sonra söküp getirivereyim diyor, bende o zaman 2 ci el olacak parça diyorum, diyoki, elektronik parça çalışıyosa çalışıyodur, sıfırı, 2 ci eli olmaz. Vay ustaya bak sen. 2 ci el parçayı sıfır fiyatına bana kakalıcak. Ben kerizmiyim? Bedava verseler honda motoru bana, sırf bu yüzden almam. Ustalarının götü tavan yapmış.

Motosikleti
    mondial mh 125 dirift
    Bu işin iyice suyu çıktı, konunun tartışılması bana neyi hatırlattı 15 sene önce araba alıcam ve piyasa araştırması yapıyorum kararlıyım kesinlikle şahin -brodwey falan almıcam avrupa yada japon alıcam çevremdekilere soruyorurm= honda nasıl araba? cevap= sakın haaa alma yanarsın. Arabası şahin olan anlatmaya başlalıyor '' hondaya,toyotoya nal toplatıyorum, öteden bir diyeri atlıyor lafa toplasan ömründe 20 kere binmemiştir hususi araca '' o arabalar çok yakıyor be ,hem parçasıda pahalı'' benim kafa allak bullak tabi ne yapacağımı bilmiyorum kara kara ne yapıcam diye düşünürken aklı selim bir abime konuyu açtım ve bana dediği tek şey '' sen içinden geleni yap gerisini boş ver gitsin'' ve ben ilk arabamı alıyorum tabiki avrupa
    HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......

Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125

Aslında bunun gibi devir saatleri mevcut... Getirtilebilir Yurtdışından...

Yada Amaaaaan bunlarlamı uğraşacam takalım yenisini derseniz:

"men dakka dukka"

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)