Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Akü şarj almama problemi

REKLAM ALANI
    trgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD xl 883
    Arkadaşlar anahtarı kontakta unutmam sonucu aküsü tamamen boşalan motorumu takviyeyle çalıştırdıktan sonra motor 200-300 metre gidebildikten sonra tekleyerek istop etti, ardından aküyü şarja bıraktım ve sorun çözülür gibi oldu 2-3 km sorunsuz kullanabildim motoru , 3 gün sonrasında ise çalıştırmayı denediğimde marş almadı motor yine akü yüzünden , sıkıntım ne olabilir ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:38 ----------

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    Muhtemelen aku sarj tutmuyordur. Bi servise gidip hem akünü hemde motorunun sarj sistemini ölçtürmelisin.

_w_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    akünüz sulu ise sularını kontrol etmenizi öneririm. Şarj tutmama sorunu genelde bu yüzden oluyor. Ya da siz tam şaj etmiyorsunuz. voltmetreniz varsa akünün kutup başlarına takıp değeri akü dolu iken 12.8 felan çıkması lazım. eğer bu değeri görmüyorsa akünüz ömrünü tamamlamış demektir.
    Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
    Kanuni Breton _Mavi Ejder_

Vedalar Zamansız olur...

kaan898 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motoran torro,salcano astro 40
    Alıntı _w_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    akünüz sulu ise sularını kontrol etmenizi öneririm. Şarj tutmama sorunu genelde bu yüzden oluyor. Ya da siz tam şaj etmiyorsunuz. voltmetreniz varsa akünün kutup başlarına takıp değeri akü dolu iken 12.8 felan çıkması lazım. eğer bu değeri görmüyorsa akünüz ömrünü tamamlamış demektir.
    yav benim de bi sorum olacak.benim akü de öldü gittim asidi yanında verilen tam bakımsız bi akü aldım.bunu motora koymadan şarj ettirmemiz mi gerekir ?motora direk koysak olmaz değil mi?

_w_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    Alıntı kaan898 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yav benim de bi sorum olacak.benim akü de öldü gittim asidi yanında verilen tam bakımsız bi akü aldım.bunu motora koymadan şarj ettirmemiz mi gerekir ?motora direk koysak olmaz değil mi?
    bu konu biraz karmaşık aküden aküye değişebiliyor. ben mondiallin sulu aküsünü aldım. asitini döktük. servis bir süre şarjda kalması gerektiğini söyledi. (sulu aküler için). mantık olarak direk sıfır akü alınca tam dolu olmayacaktır. şarja yeterli kadar koymanız gerekir.
    Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
    Kanuni Breton _Mavi Ejder_

Vedalar Zamansız olur...

kaan898 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motoran torro,salcano astro 40
    Alıntı _w_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu konu biraz karmaşık aküden aküye değişebiliyor. ben mondiallin sulu aküsünü aldım. asitini döktük. servis bir süre şarjda kalması gerektiğini söyledi. (sulu aküler için). mantık olarak direk sıfır akü alınca tam dolu olmayacaktır. şarja yeterli kadar koymanız gerekir.
    anlaşıldı bize elektrikçi yolu gözüktü kick start la da aram iyiydi ama tık diye elden çalıştırma da başka .sağolasın...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)