günaydın gönül dostu
sabırla içten yazdılarını okudum aklıma gelenler ilk olarak şunlar oldu , allah beterinden saklasın, beterin beteri var, giden para mal mülk, motor olsun ve motorsuz kal ,(söylemesi kolay diye geçireceksin içinden )
tutkun hayallerin ,umutların herşeyin olabilir bu motor sevdası ama şunu kesinlikle unutma ! sağ olduğun sürece allah uzun ömürler versin bir milyar maaşla istersen hayabusaya bile binersin bunları kafana takıp ömrünü törpüleme değmez çünki !
hayat bizlere sürekli beklemediğimiz oyunlar oynar ve zaman zaman hepimizede oynamıştır , eğer şu an bu satırları yazabiliyorsam demekki hayata yenik düşüp malup olamamış, bir insanım malup olduğum gün hayatım son bulmuş demektir ,
demekki seninde alacağın dersler varmış ki hayattan ? kimimizinki güllük gülüstanlık geçer bazımızınkisi karanlık ve sıkıntılar içinde , ben kız arkadaşımdan ayrıldım derken, nikashlı karısından ayrılanları düşün,
motorum kol çıkardı derken, kol çıkarıp motoru kilitlenip, kamyonların altlarına girip hayatını kaybeden insanları düşün , tüm bunlar şimdilerde sana sıkıntı veriyor olabilir ama tecrübe de oluyor aynı zamanda ! ve tecrübelerin bir
BEDELİ VARDIR ! bunu yaşayarak görüyor öğreniyoruz .
üşenmeden sıkılmadan içini dökmüşsün ! bak bana bende üşenmedim ne yazılarını okurken nede yorum yazarken çünki senin yaşadıkların, yaşadıklarım yanında vızıltı kalır
benim derdim senin derdini döver hesabına dönmesin konu
lakin allah sağlık sıhhat versin para, şan , şöhret, mal mülk, gelip geçici dünya hevesleridir , görüyorumki tecrübe olarak yaşayacağın daha çok şeyin var , anlattıklarına göre !
onun için hakkında hayırlısı ne ise o olsun , fazla kafana takıp üzülmeye değmeyeceğini anladığın gün bu yazdıklarım aklına gelecek
belkide demiyorum, kesinlikle gülüp geçeceksin ,
kendini o kadar üzüldüğüne ,üzüleceksin belkide ben temenni ediyorum böyle olmasını çünkü , hayat kısa ve dünyada kalıcı hiç bir şey için anlattığın kadarıyla hayata küsmeye değecek bir mal yok benim gözümde, tamam zaman zaman maddiyatın verdiği sıkıntıyı herkez yaşasada allaha şükürler olsun durum böyleyken kendini verem etmeye değmez -değmiyor !
bir not daha düşmek istiyorum sinirliyim derken , bende çok sinirliyimdir otu moku kafama takarım , çok detaycı ve eyrıntılara önem veren biriyimdir ,seninde öyle olduğunu düşünmekteyim lakin , kızarsın , gazı diplersin, hırsını alır belki içini boşaltır sıkıntını atarsın ,
şu cümleyi iyi okumanı rica ederim , motosikletini tırın altınba sürüp hayatına son verenlerin pisikolojisini düşün, ne sıkıntılarla hayatlarına son verdiklerimni düşün?
allah kimseye göstermesin bunlar zor işler ama bunları hakkaten düşündüğünde kendi derdinin ne kadar basit olduğunu görmen zor olmayacak bence .
neysee yaz yaz bitmez yazdıkça da daha fazla batmayayım
amacım tabiki moral vermek . ama bunu yapmaya çalışırken belkide farkında olmayarak bazı şayleri farkedemiyorsun gibime geliyor , belki sana bir motosiklet alamam ama dost olarak sanırım gözünün kör noktasındaki detayları görmeni sağlayarak şieyleri gösterebilirim
güzelce ve sakince baktığında zamanla bunlarıda görüp kendini üzdüğün şeylerin boş olduğunu anlayacaksın,
kız konusuna asla kafayı takma ver yolu gitsin , memlekette kızların soyumu tükendi,?
motosiklet konusuna zaten yorum yapmıyorum metal makina parçaları , yaparsın , parçalarsın , toplarsın, yakarsın onlara kafayı takma
sadece sağlığına dikkat et tabi ruh sağlığınada , şu an senin pisikolojindeki bir sürücü ile yolda karşılaşmak istemiyorum çünki
gerisi teferruat, allah yolunu bahtını açık etsin selametle...