Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Fena Canım Sıkkın , Motor Kol Çıkardı..

REKLAM ALANI

Motosikleti
    ybr125
    Bak biraz akıllı olsan hiç biri başına gelmez.
    Örnek veriyorum adam 2006 model 10.000 deki ybr yi neden 3.000 e satıyor çünki motor kazasız zinciri sağlam bakımları tam.
    Bir diger taraftan 2010 model 5.000 deki ybr daha ucuza satılıyor neden çünki motor sıkıntılı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    anılbel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Wolf 125/ VSTAR
    Siz bu sinirle motorlu araç kullanmayın .150 cc motorla 6 tane kaza geçirmek, arkadan araca girmek vs... Yok ara verin siz , geçmiş olsun ...

Geç kalan teselli idamdan sonraki affa benzermiş.
    Büyük geçmiş olsun. Yazını sonuna kadar okudum.

Bir abimiz demiş ki;
    Alıntı draggy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam sen ustamsılardan canı yananlardansın, hevesin var tamirini bence kendin öğren..
    Katılıyorum.
    Hayatta başımıza gelen her hadise bizi bir sonraki olaya hazırlar. Yani hayat bir tekamül aracıdır. Mükemmelleşmeye götürür.

Ecnebilerden biri demiş ki;
    Seni öldürmeyen şey, güçlendirir.

Motor'a para harcamak yada sevdiğin bir şeye bağlanmak iyidir ama sadece hayatında bunlar yok. Kız arkadaşın vardı, annen baban, evin yani çok yakın olabildiğin insanlar var. Gücendirme onları.

Bence zamanını bölmelisin. Motosiklet güzel bir alet ama sürmek ve bakım yapmak diye motora verilen zamanı 2ye bölmek lazım ki bu iki parça bir birine eşit olmak zorunda değil. Hatta bence 2. parçaya eğitimi de katmak lazım. Kendi zamanımızı kendimize, ailemize, yakınlarımıza ve diğer insalara şeklinde bölersek çok iyi planlama yapabiliriz. Bu şu demek; en çok zamanı kendi iç dünyamıza ve bedenimize ayırırız, aile bireyleri daha sonraki zamanda en çok paydaya sahip olmalılar, yakınlarımız ve sevdiklerimize onlardan kalan zamanı ayırmalıyız. Zaman hepimize için aynı akıyor. Motora hakettiğinden fazla değer verme. O seni mutlu etmek için var. Eğer mutsuz ediyorsa duygularında ona fazla yer açmışsın demektir.

Allah hepimize yardım etsin inşallah.
    Paylaşayım dedim. Zamanı kontrol önemlidir. Hepimiz biliyoruz ki öğrenmek kolaydır ama sürmek zordur

Beş şeyden önce beş şeyin kıymetini bil!
    İhtiyarlıktan önce gençliğin,
    Hastalıktan önce sağlığın,
    Meşguliyetten önce boş vaktin,
    Fakirlikten önce zenginliğin
    Ölmeden önce hayatın
    kıymetini bil!

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GT 250R 2013
    eğer hız istemiyorsan 0 km cbf 150 veya ybr 125 al ömür boyu bin en azında bunları bir daha görmessin.bu arada çok geçmiş olsun.

D e m i r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun, bir süre ara verip kendinizi toparlasanız iyi olur. Bu psikolojinin üstüne başka bişey yapmamak lazım

SCelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx 125
    Ben başıma kötü birşey geldiğinde belki de şuan olan şey ilerde olacak daha kötü bir durumdan önceki bir uyarıdır diyorum kendi kendime ve üzülmemeye çalışıyorum. Her işte bir hayır vardır diye boşa söylenmemiştir. O yüzden herşey telafi olur arkadaşım fakat sağlık ve zaman istisna. Herşeyi geride bırak elinde olanlara şükrederek yoluna yeniden devam et.

Senin yerinde olsam ne yapardım diye düşünüyorum, ben olsam cc düşürür ve 250lik bir motorla devam ederdim elimi toparlayana kadar.

Ayrıca şu çok önemli arkadaşlar özellikle kalın yazıyorum ki dikkate alın. Elinizde 10liranız varsa gidip 10liralık motor almayın. 8-9 liralık birşey alın ki ne kadar sorunsuz yada masrafsız densede mutlaka ekstra para harcanacak şeyler çıkıyor. Tecrübeyle sabittir.

ayhantoker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    Mk o kadar para kazanıp motor alıyon gidip gidip zararına satıyorsun hiç mi ticaret yapmadın görmedin. Düzgün Ustaya denk gelmemişsin normal olarak sağlam bir usta bulmak zor . Geçmiş Olsun. bu hobiden bence vazgeçin

manofsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-25
    Alıntı ayhantoker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mk o kadar para kazanıp motor alıyon gidip gidip zararına satıyorsun hiç mi ticaret yapmadın görmedin. Düzgün Ustaya denk gelmemişsin normal olarak sağlam bir usta bulmak zor . Geçmiş Olsun. bu hobiden bence vazgeçin
    Konuyu hortlattın adamın yaralarını deşeceksin yine
    ayhantoker bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Arada bir "usta" sendromu tasiniyor foruma. Sukur simdiye kadar hic bir "usta"yla muhatap olmadim.

Ilk motorum 8 yasindaydi. 1-2 sene kadar kullandim. Bir kere yag degistirttim. O kadar. Aldigimdan pahaliya satildi.

Ikinci motorumu 32 bin km'deydi. 50 bin'de sattim herhalde. Hicbir yerini oynatmadim. Degil motor blogu, kafasi bile acilmadi. Hic valf ayari yaptirmadim. Sesi hala yeni gibiydi aletin. Kazada gaz teli asindigi icin onu degistirttim, bir de lastik ve zincir. O kadar. Hatta gaz telini de kendim degistirmeye calistim. Ama baktim cok karisik icerisi, servise goturdum. Yagini filtresini kendim degistirdim, zaten kolay.

Sonuncusu haric tum motorsikletlerim Honda'ydi. Manuele gore cihaz yag filtre disinda bakim istemiyor. Valf kontrol araliklari 25 bin km. Ama o bile gerekmiyor. Hava filtresi en az 30 bin km. Buji yine cok uzun sure sonra degisiyor.

Motorsikletler artik eskisi gibi degil. Hatta Japonlar cok dayanikli. Orasi burasi ellenince kurcalaninca daha da kotu oluyor. Mesela fabrikada kafa yalitimini robot koyuyor, incecik ve muntazam. Kusura bakmayin ama hangi usta ugrasacak oyle? Yuzde bir.

Egee22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 100 MG Prince
    Geçmiş olsun önceliklede sizin bu yaptığınızda pek akla mantığa sığmıyor 1000tl maaş alan birisi 600cc motora binmemeli 250cc yetmiyormu atalarımız boşuna dememiş ayağını yorganına göre uzat diye

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Toplamda 20,000tl üzerinde para harcamış vatandaş.
    Alternatif senaryo :
    Ybr cbf 2.el temiz alınır. 3 sene binilir. Bu sürede bu saçılan paralar biriktirilir. Ybr cbf aldığından pahalıya satılır. Üstüne eklenir, mt07abs alınır.

Yani bir mt07abs yi cahilliğine kaybetmiş arkadaş. Çar çur etmiş.

Her konuda ybr alın denmesinin bir sebebi var.
    Mengu16 bunu beğendi.

Consigliere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    L7 GSX-R 750+13' ZX-6R+14' HP4+15' Diavel Carbon
    Destan yazmışsın,hepsini okumadım velev 10-15 yaşında ki racing ile ne işin var? Racing dediğin 3-5 yaşını geçmeyecek ve bu cihazların ömrü 600 de 30 bin 1000 de 40 bin sonrası problem çıkarmaya başlar..Super sport dediğin makinaya sadece sezondan sezona yağ-yağ & hava filtresi değişitirp lastik takıp gazlayacaksın başka dert sorun yapıyorsa o iş zevk ve keyifden çok derde,ızdıraba döner..

Motosikleti
    Kanuni Seyhan 250C
    çok geçmiş olsun denir be başka dicek birşey yok. yazıyı özellikle okudum çünkü bende o psikolojideyim. yıllardır her motor sesise kulak kabart oyunlar oyna hayaller kur sonra git bi tane motor al ilk motorun ama sana astarı yüzünden pahalıya gelsin. 2 ay olmadı da alalı bezdirdi tamir tamir satıyorum bende şimdi inş 2. 3. 4. motorlarda böyle olmaz ama dersimi aldım bakmaya gidince bak dön motorun görünce aklın gitmesin

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Konu 2012 de açılmış o 2000 model motorada tahminen 2010 yada 11 yılında sahip olduğu anlaşılıyor 10-11 yaşında motor bu 2004-2005 model motorları kullanan yokmu bir sürü hele 2006 zx6 bu zamanki 2009-10 model çokta eski sayılmaz ezbere konuşmamak lazım

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Kawasakiye laf diyeni Allah çarpar.
    Motora bakma sonra sıkıntılı de.

Ufak ccle başlamak gerek. Aceleye gerek yok.

Erdost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZONTES 350 T2
    Bizler anlamadığımız işlere bulaşmaya kazık yemeye çok istekliyiz.Böyle olduğu sürece bu gibi başlık çok açılır.Olay tamamen israf.

Hep diyoruz motordan anlamıyorsan, ikinci el işine girme.Git bütçene göre sıfır bir motor al, piyasa ve insanlar çok kötü, aklınız almaz üzülürsünüz..

Motosikleti
    Honda SES 150 Dylan
    Hacı biz hatayı antalyadaki kendine usta diyen tamircilere motor bırakmakla yaptık

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Geçmiş olsun tümünü okurken bunlar benim başıma gelseydi dedim ben nasıl öğrenci halimle karşılardım Allah büyğk ilerde daha iyilerine sahip olursunuz inşallah

AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Özet: bile bile lades olunmuş, midyattaki pirince giderken evdeki bulgurdan olunmuş. Bütçeniz kadar işe gireceksiniz. Madem para yok veya kısıtlı, böyle riskli ve eski aletlere girmeyeceksiniz. Bir zahmet 200 yapamayan araçlarla idare edeceksiniz yapacak bir şey yok. Ayak yorgana göre uzatılmazsa o ayak üşür.

Ben bile ortalama üstü maaş almama rağmen sorunlu bir joyride beni aylarca geriye attı. Benim hakkıma girdiler, ben girmeyeyim diye değişecek neyi varsa orjinaliyle değiştirdim öyle yan sanayi falan da değil. Evinde geriden gelen borcu üste binince kaç ay oldu daha cebim yeni para gördü. Meslektaşlarım 60 binlik sıfır arabanın borcuna girerken ben 150-200cc üzerine çıkmayı düşünmüyorum. Çünkü elimdekiyle yetinmeyi bilmeyince fazlası cebimden çıkıyor onu anladım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    neden böyle mtor yükseltme hevesin var ? ben scooter sürüyorum bakımı kolay masrafsız maxi scooter almanı öneririm

6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)