2010 Ybr ESD Hava Ayarlama Sorunu
-
Arkadaşlar 3 sorum olacak;
1- 2010 Model Ybr 125 Esd motosikletim çalıştırdıktan ısınıncıya kadar gaz yememe problemi baş gösterdi. Gaz verdiğimde boğuluyor gibi oluyor.Sebebi ne olabilir?
2- Karbüratörde bulunan bu hava ayar vidası scooterlede filan ister sonuna kadar aç ister kapa motor stop ediyor fakat bunda sonuna kadar sıktığımda motor en verimli haliyle çalışıyor
Sonuna kadar sıkmak motora zarar verirmi yada nasıl bir ayar yapmam lazım ?
3-Birde Esd si olan arkadaşlar o hava ayar vidası orjinalde kaç turda duruyor?
Yardımlarını esirgemezseniz sevinirim
Reklamlar
-
1. Isınıncaya kadar gaz yememesi normal(daha önce nasıldı?)
2. Hava filtrenizi kontrol edin
3. Tam sıkıp 2.5 tur gevşetiyorsunuz.(Buji,hava fitresi,benzin tamamsa)
Umarım yardımcı olur..
Deniz, güneş, martı çığlığı ve yosun kokusu yoksa yaşam da yoktur...
-
forumda defalarca paylaşıldı. yine de anlatayım;
hava ayarı yaparken ben 2 tur sıktım diye doğrusu bu denemez o her motorda değişir aynı marka olsa bile. filtre bulunduğu ortam kapak durumları karbüratör durumu silindir durumu herşey etkendir.
ayar için motor sıcakken rolantiyi arttırırsınız. 3000 4000 devir gibi bir rakama çıktığında rolanti, hava vidasını sağa sola aşırı hassas davranmak kaydıyla yön verirsiniz. ideal hava ayarına geldiğinde devir yükselecektir. bunun dışında fazla sıkmak ya da fazla gevşetmek sönmesine yol açacaktır. ancak benzin girişi olduğu için sönmez bir kere gazı yemiş bulundu 4000 devirde. çok sıkarsanız egsoz patırdar, çok gevşek olursa da anlattığınız problem oluşur. gaz yemez hava çok gelince.
bu arada ybrlerin 2010 modeli esd değil ybr olarak geçiyor. esd2011 de geldi diye biliyorum
-
Bendede vardı aynı sorun çalışmasına çalışıyor zorda olsa sonra gaz verince ya takılı kalıyor yada gaz yemiyordu. @Dürümdöner sağolsun akıl verdi karbüratörü dağıtıp temizledim ben kendim. Sonra gaz telini değiştirdim. hava filtresini dğeiştirdim şimdi canavar gibi oldu.
Yani;
Karbüratör temizliği,
Hava filtresi temizliği,
Son olarakta gaz telini ya değiştir yada yağla..
İnşallah faydası olur.
Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)