Kısa devre sigorta sorunu
Reklamlar
-
Motoru çalıştıramıyorum marşa bastıgımda önce sigortayı yaktı sonra 6,7 tel sarıp bagladım motor çalışmaya başladıgı anda telleride yaktı, Daha oncede tel baglamıştım sigorta yerine baya idare etmişti.
şüpelendigim konular
Motorumun konjektorunu degiştirmiştim olaydan 2 gün önce nomarlde 90tl olan konjektoru benımkıne uydugunu soyledgini sıfır aynı marka farklı model konjektorü taktık 30tlye.
2 hafta kadar önce akü degiştirdigim zaman vidaları iyi sıkmadıgımdan dolayı 1 km kadar akü yere sürtünür vaziyette gitmişim motora üstündeki demire giden siyah kablo kopmak üzereydi. Ama iki hafta bir sıkıntı olmadan kullamıştım.
eger konjektordense nasıl anlıyabilirim veya digerleri ise nasıl kontroledebilirim yardımcı olabilirseniz şimdiden çok teşekkürler
Reklamlar
-
batuhanmotor adlı üyeden alıntı
Motoru çalıştıramıyorum marşa bastıgımda önce sigortayı yaktı sonra 6,7 tel sarıp bagladım motor çalışmaya başladıgı anda telleride yaktı, Daha oncede tel baglamıştım sigorta yerine baya idare etmişti.
şüpelendigim konular
Motorumun konjektorunu degiştirmiştim olaydan 2 gün önce nomarlde 90tl olan konjektoru benımkıne uydugunu soyledgini sıfır aynı marka farklı model konjektorü taktık 30tlye.
2 hafta kadar önce akü degiştirdigim zaman vidaları iyi sıkmadıgımdan dolayı 1 km kadar akü yere sürtünür vaziyette gitmişim motora üstündeki demire giden siyah kablo kopmak üzereydi. Ama iki hafta bir sıkıntı olmadan kullamıştım.
eger konjektordense nasıl anlıyabilirim veya digerleri ise nasıl kontroledebilirim yardımcı olabilirseniz şimdiden çok teşekkürler
Samanlıkta iğne aramaya benzemiş senin mevzun, gelmiş burda 7 8 tel sardım akü yere sürtünür vaziyette gittim vs.vs. diyorsun birde cevap arıyorsun. Desen ki böle böleydi tamir ettim Motorun şaşe kablosu güçsüzdü kopmak üzereydi tamir ettim onu yaptım bunu yaptım sorunu cözemedim desen bişiler bulunabilirdi. Ama sen armut piş ağzıma düş yapmışsın. Önce git motosikletinin tesisatını kontrol ettir. tesisatı güçlendir. Sonra bakılır eksiklerine he unutmadan Aküyüde sağlama al sallantı sarsıntı aptala cevirir akünü.
saygılar.
-
yorumun için teşekkürler fazla bilgim olmadıgı için bişi yapmadan önce danışmak istedim.
Sigorta yanması motor normal dururken olmuyor marşa bastıktan sonra çalışınca 1sn içinde cok hızca yanıyor acaba alternatör mü gitmiş olabilir mi ordan + - deyiyor olabilir sanırım
-
sigorta tek bişeyden yanar oda kısa devreden yani + uc bir alıcıya girmeden ( Direnç gösterebilen herşey ) direk - yani şase 'ye temas edıyorsa kısa devre olur ve sigorta atar. Oraya civi sok istersen marşa baş ve tüm tesisatının yanışını sigaranı yakıp karşısına geçip izleyerek keyfını cıkartabılırsın
Motosikletini anlayan bir elektrikciye göster. Belki kucucuk birşey var koca motorun elektrık tesisatını beyni varmı bılmıyorum beynini heba etme
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)