Asya 150T-1 motosiklet çalışmaması
-
arkadaşlar merhaba, 2005 model asya 150t-1 motosiklet aldım. daha önceden mobilet kullanmıştım ama bu tarz motosiklet kullanmaya yeni başlıyorum. motoru sabahleyin çalıştırmak istedim ama çalışmadı. ayak marş moturuyla belki 20-30 defa denedim yine almadı. benzini var, bujiyi yeni değiştirdim ayrıca ateşlemede var, akünün ibresi sayaç 12 de gösteriyo, başka bir sıkıntısıda zaman zaman hareket halindeyken motor istop ediyo....bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum... şimdiden teşekkürler....
Reklamlar
-
karburatorde sıkıntı olabilir
-
tşkler llama, ateşlemede sıkıntı olmadığına göre piston içinde yanmada problem var sanırım, karbüratörden benzin gelmiyo olabilirde....bu kanıya senin yorumundan sonra vardım saol... yinede başka ne olabilir arkadaşların yorumunu bekliyorum tabi....
-
Piyasadaki Çin malı scooterların bir kısmında akü sorunlu oldugu zaman marş sıkıntısı yaşanıyor,
takviye ile denemeni öneririm,
karbüratöre benzin geliyormu onu kontrol et,
bujiyi çıkart ve buji başlığına takıp marşa bas ateşleme görünüyor ise,
bu seferde bıji dışardayken parmağını bujinin yuvasına sıkı şekılde buji deliğini tıka ve marşa bas,
kompresör olup olmadıgını kontrol et,
parmagın tıkalı oldugu halde parmagını ittirik Pot Pot ses yapmalı,
yok sadece hafiften parmagına baskı yapıyor ıse segmanların değişmesi gerekebilir.
İstanbul Avrupa Yakasında İse Daha Doğrusu Bana Yakın İsen (Bunlunduğun Yeri Yaz) Gelip Yardımcı Olmaya Çalışırım...
Kolay Gelsin...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
serkanADH13 adlı üyeden alıntı
Piyasadaki Çin malı scooterların bir kısmında akü sorunlu oldugu zaman marş sıkıntısı yaşanıyor,
takviye ile denemeni öneririm,
karbüratöre benzin geliyormu onu kontrol et,
bujiyi çıkart ve buji başlığına takıp marşa bas ateşleme görünüyor ise,
bu seferde bıji dışardayken parmağını bujinin yuvasına sıkı şekılde buji deliğini tıka ve marşa bas,
kompresör olup olmadıgını kontrol et,
parmagın tıkalı oldugu halde parmagını ittirik Pot Pot ses yapmalı,
yok sadece hafiften parmagına baskı yapıyor ıse segmanların değişmesi gerekebilir.
İstanbul Avrupa Yakasında İse Daha Doğrusu Bana Yakın İsen (Bunlunduğun Yeri Yaz) Gelip Yardımcı Olmaya Çalışırım...
Kolay Gelsin...
hocam marşa basarken egzoza elini kaparsa da kompresyonu hissedebilir sanırım.
-
sonucta bujı sokulmesı gerekıyor malum ya buji kesti (Ateşlemiyor) İse...
bu sırada kontrol ederse daha saglıklı olacaktır...
subapları sıkışmış olabılır hava kaçırıyordur,,,
daha sırası ıle bakılacak 3...5 unsur daha var,
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
arkadaşlar yorumlarınız için tşk ederim. motorcu arkadaş baktı akü az olduğu için çalışmadığını söyledi.... kendisi bir kaç uğraştan sonra çalıştırdı... yardımlarınız için çok tşk ederim... saolun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler