efendim
bakın bir çinde insan hayatına verilen değerle burası bir değil. youtube da bile ufak bir araştırma ile bu sonuca varabilirsiniz. şöyle diyim bi araç yayaya çarpsa ve yaya yolda olsa bir tane çinli vatandaşda kalkıp adamı yolun kenarına çekmediği gibi yoldan geçen araçlarda yerdeki yayanın üzerinden geçiyor. böylesi bir millet motoruna tüp takıp patlasa da kimse tınlamayacağı için zaten kelle koltukda bir araca bu işlemi yapmak onlara normal geliyor olabilir ancak burada normal olamaz.
ayrıca bakanlık o belgeyi taşıtlarda kullanılması için vermemiş( en azından bunu motosikletlerde kullanılması için verilmemiş). bu durumda o belgenin motosikletlerde kullanım için ne gibi bir güvenlik ölçütü olduğu savunulabilir ki? bakın ben normal güvenlik sertifikalarından bahsetmiyorum motosiklete uygunluk ve motosiklette güvenle kullanılabilirliği garanti eden belgelerden bahsediyorum. bunlarda bizim memlekette olmadığı gibi neye göre verildiğinin de altını iyi araştırmak gerekir
misal tse belgesi alınırken bile şirketlerde en çok dikkat edilen hususlardan biri yabancı dil bilen personeldir. peki bu personelin üretilen ürüne ne katkısı var? ürün aynı ürün ama personel ingilizce biliyorsa tse alır. mantıklı mı? tabiki değil. o nedenle önceden de yazdım bunun düzgün bir deneyi ve tecrübesi yapılmadan böyle bir sistemi kullanmak çok yanlış
aynı zamanda benzinin bu fiyat olması bizim suçumuz kaç defa eylem planlandı gelirim diyenler gelmedi eh bu durumda da böylelerine de bu benzin fiyatı müstehak! kaldı ki benzin şimdi 3 lira olsa yine lpg takarmısın asıl soru da burdan çıkıyor zaten...
ayrıca aman patlar demeyi ben yanlış bulmuyorum yaşamışım görmüşüm ona göre yazıyorum. allah sizlere yaşatmasın göstermesin..
not: hani şu bilmem kaç beygir arabaya lpg taktırma mevzuna gelirsek. kaçtane jipte lpg gördüğünü merak ediyorum. ayrıca zaten gidipde 600f alacak kadar parası olan adam hayli hayli benzinini de vergisini de ödeyecek gücü vardır ki alıyor. ha zar zor o parayı biriktiren adam da zaten gidip de 600f almaz ya ev borcuna peşinat verir yada başka şekilde değerlendirir yani idamesini yapamayacağı işe zaten kalkışmaz.