Cub motorun yağ filtre süzgeci nasıl değiştirilir ?
-
Arkadaşlar servise sordum yağ filtresi nerde diye yağ filtresi yok bunlarda dedi ama, rialli'den cub yedek parçalarına baktığımda cub'lar için yağ filtre süzgeci var görünüyor. Bu filtre nerdedir nasıl değiştirilir ?
Filtrenin linki : http://www.rialli.com/urunler/cub-ye...briyajli-mode/
Reklamlar
-
senin motorda böyle bi parça varmı eğer senin motor cub olsaydın direksiyonun altında sağ sol kaportanın içinde olurdu bu parça ama sende öyle kaporta yok ki
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
F54 adlı üyeden alıntı
senin motorda böyle bi parça varmı eğer senin motor cub olsaydın direksiyonun altında sağ sol kaportanın içinde olurdu bu parça ama sende öyle kaporta yok ki
O dediğiniz direksiyon altındaki parça hava filtresi, ben yağ filtresini soruyorum, cub değil ama 97cc debriyajlı motor işte.
-
cub motorda yağ filtresi yok ki ben 12500 km kullandım göremedim yani...
-
Motorun altinda yag bosaltma tapasi ile cikar. Temizlenip bir omur kullanilir.
-
acayüp adlı üyeden alıntı
Motorun altinda yag bosaltma tapasi ile cikar. Temizlenip bir omur kullanilir.
Yağ boşaltma tapası değil de onun yanında bir tapa daha var onu sökünce bir yayla başka birşey fırlıyormuş, yağ değiştirirken onu da mı sökmek lazım filtreyi değiştirmek için ?
-
Debriyajın olduğu kısımda bulunan vidaları sök. Tabi ilk önce yağı boşalt. Kapağı çıkarttıktan sonra debriyaj balatalarının alt kısmında öne doğru. Ayrıca bu süzgecin değişmesi gerekmiyor. Temizleyip takın tekrar yırtılma yoksa.
Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.
-
Onu yapmak için yan kapak contasından almak gerek, şu anda elimde yok inşallah gerek de olmaz demekki acelesi yok yağ filtresine bakmanın. Teşekkür ederim search16
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Onu yapmak için yan kapak contasından almak gerek, şu anda elimde yok inşallah gerek de olmaz
demekki acelesi yok yağ filtresine bakmanın. Teşekkür ederim search16
Rica ederim. 15000 kmde debriyaj balatasını değiştirmek için açtığımızda daha tertemiz duruyordu benim eski motordaki.
-
Yağ boşaltma tapası değil de onun yanında bir tapa daha var onu sökünce bir yayla başka birşey fırlıyormuş, yağ değiştirirken onu da mı sökmek lazım filtreyi değiştirmek için ?
İşte o ta kendisi yağ süzgeci ( filtresi )
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:26 ----------
search16 adlı üyeden alıntı
Debriyajın olduğu kısımda bulunan vidaları sök. Tabi ilk önce yağı boşalt. Kapağı çıkarttıktan sonra debriyaj balatalarının alt kısmında öne doğru. Ayrıca bu süzgecin değişmesi gerekmiyor. Temizleyip takın tekrar yırtılma yoksa.
ne yaptın hocam okadarda değil , MENGU yazdıgım ta kendısı bölümünde kini uygula
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
mterayes26 adlı üyeden alıntı
İşte o ta kendisi yağ süzgeci ( filtresi )
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:26 ----------
ne yaptın hocam okadarda değil , MENGU yazdıgım ta kendısı bölümünde kini uygula
Mondial 100kh vardı bende. Tapanın yanında başka bir yaylı mekanizma yoktu. Bizzat kendimde söktüm, debriyajını değiştirdim. Yan kapağı sökmeden buna ulaşılamıyordu. Model farkedebilir belki.
-
Mondial 100kh vardı bende. Tapanın yanında başka bir yaylı mekanizma yoktu. Bizzat kendimde söktüm, debriyajını değiştirdim. Yan kapağı sökmeden buna ulaşılamıyordu. Model farkedebilir belki.
tuhaf vallahacım ılk gordugum mondıal 100 kh ye bakacagım , kendınyapabılıyorsan ne mutlu sana
scooterın subab conta bakımı ne zormusarkadas alısmısız üstten yapmaya
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
o yaylı vida işe yaramıyor sakın sökme tmm ben bi defa merak ettim sonra taktım yerine cub ta yağ filtresi yok arkadaş ama debriaj ın içinde ise onun değişmesine gerek yok
-
Var yada yok benim gözümde artık yağ filtresi yok
-
gösterdiğin kare şeklindeki yağ filtresi karter tapasının üstünde yani motor bloğun içindedir. değiştirmeye kalkarsan motoru komple dağıtman icap edicekdir.
Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.
-
Benim cub'un debriyajını geçen hafta değiştirirken tam dediğiniz yerde gördüm yağ filtresini. Pislenince motor yağının karterden tamamen boşalmasını engelleyen bir filtre gibi görünüyor. Yağı tapadan son damlasına kadar boşalttım diye düşünürken motoru açınca filtrenin üzerinden 150-200ml yağ daha aktı.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)