pistonun durumu iyi ise ve üst silindir başlığını çıkardıktan sonra krank rahat rahat dönüyor ise bir sıkıntı yoktur başka muhtemelen.
ama zincirin kopması ile subaplar falan biraz hasar almıştır heralde
pistonun durumu iyi ise ve üst silindir başlığını çıkardıktan sonra krank rahat rahat dönüyor ise bir sıkıntı yoktur başka muhtemelen.
ama zincirin kopması ile subaplar falan biraz hasar almıştır heralde
!?
iyi yine ucuz kurtulmuşsun. bu yağa bakma olayının tamircilikle pek bi alakası yok galiba. tamirci olmamıza rağmen 3-4 ay 150lik scooter'a yağsız binmişliğim vardır benim de allahtan kitlenmedi
volanı bir sökebilsem. Daha volanın önündeki somunu bile sökemedim.
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
herkes 300 kmde bir bak diyorda ben yağ seviyesine sadece yağ değişiminde çıkan yağdan bakıyorum. 0.9 litre alıyor her yağ değişiminde 0.85 gibi bir yağ dışarı çıkıyor. araya gidenleri eksiltme değil motorun içinde kalan olarak bakıyorum. çünkü yağ değiştikten sonra bir miktar yağı dışarı atıyor. 4000 kmde bir değiştiriyorum yağı. tüm motorlarla yaptığım km 40.000 oldu daha motor kitletemedim :D
biraz şans işi galiba. shi_bimu arkadşaım kolay gelsin sanada. bildiğim kadarıyla zincir kopmuşsa ya çok deforme olmuş yada gergi gitmiştir. zincirle beraber gergiyide değiştirmeni tavsiye ederim. tabi başka hiç bir yere zarar vermediyse
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
havalı tabancan yoksa işin zor...
ya bi yerleri ezer kırarsın,yada yamultursun..malzemeler kaliteli değil biliyorsun...
o somunu sökmek için taş motoru anahtarına benzer ama daha büyük bir sabitleme aparatı var...onunla dönmeyi engellemelisin..ya uyduracaksın yada bi lastikçide 3 saniyede söktüreceksin,aynı şekilde sıktıracaksın...bu da önemli........
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Nerdeeee nefis GT650'm.....
Normal somunlar gibi saat istikametinin tersine mi çıkar (yani sola doğru) yoksa saat istikametine mi ? Gece gece gürültü olacak diye çok hızlı vuramadım ama sağlam bir tornavida ve çekiç yardımıyla çıkarmaya çalışıyorum. Yerinden kımıldamadı namussuz...
Alet işler el övünür derler ya. Resmen doğru. Havalı tabanca ile 2 dakikada söktüm herşeyi. Volandan sonraki önceki resimlerde verdiğim somun ters yöne sökülüyor bilginize. O somun sökülür sökülmez her şey ortaya çıktı. Krankı söktüm kolayca. Bir problem görünmüyordu. Motoru tekrar birleştirmek için tüm yüzeyleri conta kalıntılarından temizleyerek iyice zımparaladım. 4 liraya aldığım conta setiyle motoru tekrar birleştirmeye başladım. Egzantrik zincirini 15 liraya aldım taktım. Sente ayarını kendimce milimetrik olarak yaptım. Yarın subap ayarı yapıp geri kalan parçaları birleştireceğim. Hafta başı ilk marşa basılır herhalde.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)