Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Marş sorunu - videolu

REKLAM ALANI
    phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    Yakınlarda bi tamirci de yok nedir bunun sorunu tahmin edebilen var mı acaba? Motor 3-4 aydan fazladır yatıyordu. Dün aküyü şarj ettirdim ama sonuç yok...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Akü bitmiş. Akü ömrünü tamamlamışsa şarj ettirmiş olsan da şarj tutmayabilir. Vurdurarak çalıştırabilirsin.
    mterayes26 bunu beğendi.

ebu ahmed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1993 BMW R80 RT
    marş a giden kımızı kablonun üzerinde büyük bir sigorta olması gerek önce bir ona bak....bir sonuç alamıyorsan akünün + kutbundan marş ın üstünde kırmızı kablonun bağlandığı yere direk kablo çek...bak bakalım maşta bi hareket varmı ? yoksa ya marşın kömürleri bitmiştir yada akün boş...
    mterayes26 bunu beğendi.

kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    ilk önce buji piposunu sök ateşleme var mı bi bak. bujinin kablosu takılıyken bi demire yaklaştır ve aradan kıvılcım geçiyomu bi bak. geçiyosa buji ok. marş motoru kömürleri bitmiş olabilir dicem ama yattı motor diyosun. o arada kimse marş vermemiştir heralde. Büyük ihtimalle akü ömrü bitti. git bi kuru jelli bakımsız akülerden al. hallolur gibi
    Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
    Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.

Motosikleti
    F650GS
    bi kontrol edeyim ben o zaman. bu arada farları yakacak kadar bi akım var ama güvenilir değil tabi.

yattı fakat ara sıra çalıştırılsın diye anahtarı bırakmıştım. tabi en son denemelerde artık marş basmıyordu kömür bittiğini nasıl anlayabiliriz? bitince de ne yapmak lazım? yeni bir marş motoru mu gerekli?

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    görüntüye göre sigorta v.s bi arıza değil bu..akünde marş motorunu döndürecek kadar enerji yok..
    varsa ayak marşı yoksa 2. viteste vurdurarak çalıştır..15-20 dakika gez..gel stop et..10 saniye sonra marşa bas..olanları yaz..gerekeni anlatalım..
    mterayes26 bunu beğendi.
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aküden diye düşünüyorum.Vurdurarar çalıştırmayı deneyin motoru

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Statörde ve marş motorunda sorun yoksa , kesinlikle akü . Marş rölesi ve sigortayada bak . En az 5 tane dene yanıl işi var
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

Motosikleti
    F650GS
    vurdurarak bi miktar çalışıyor ama itmeye devam ettikçe o da motor soğukken çalışır ya öyle bile değil. sonra debriyajı çekince stop ediyor zaten. bir kaç kez denedim ama motor çalışmaya devam etmiyor.

bu arada aküden marş motoruna kablo çektim ama bi şey olmadı.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    allaalla tuhaf yaa , bende caracal 200 e bınerken öğrenmıstım bunları ( kanuni ) hava fıltresı ve bujıde durumlar nasıl

kubi34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache
    sorun gayet basit: akü bitmiş.
    akünün ömrü bittiyse ne kadar şarj edersen et şarj tutmaz. tecrübeyle sabitlenmiştir.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı kubi34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sorun gayet basit: akü bitmiş.
    akünün ömrü bittiyse ne kadar şarj edersen et şarj tutmaz. tecrübeyle sabitlenmiştir.
    vurdurduktan sonra debriyajı çekince motor stop edıyor diyor ama , cdı ateşleme sıstemlı motorlar aküsüz de çalışır

eralpt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motosiklet, kamp, bilgisayar
    Alıntı mterayes26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vurdurduktan sonra debriyajı çekince motor stop edıyor diyor ama , cdı ateşleme sıstemlı motorlar aküsüz de çalışır
    Yatmış motor karburatoru tam doldurmadan debriyajı sıktığı için stop ediyor.

CDI lı motorlar aküsüz çalışır demek yanlış olur. Bu motosikletin yapısına baglıdır. YBR de aküyü sökersen araç çalışmaz.. ama bende mesela yamaha YB 100 vardı aküden bagımsızdı..

Arkadaşın sorunu ise akü tamamen bitmiş.. değiştirince sorun kalmayacak. ama yeni aküyü yatmış motoru kendine getirmek için marşlarsa ömründen buyuk bir kısmını yemiş olur.. O yuzden ya takviye ile ya da vurduraraka motoru rolantide çalışabilecek hale getirip yeni aküyü takmak daha saglıklı olacaktır.
    Eralp TEREM
    motogiyim.com
    motoregitim.com

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı eralpt adlı üyeden alıntı Mesajı göster

CDI lı motorlar aküsüz çalışır demek yanlış olur. Bu motosikletin yapısına baglıdır. YBR de aküyü sökersen araç çalışmaz.. ama bende mesela yamaha YB 100 vardı aküden bagımsızdı..

Arkadaşın sorunu ise akü tamamen bitmiş.. değiştirince sorun kalmayacak. ama yeni aküyü yatmış motoru kendine getirmek için marşlarsa ömründen buyuk bir kısmını yemiş olur.. O yuzden ya takviye ile ya da vurduraraka motoru rolantide çalışabilecek hale getirip yeni aküyü takmak daha saglıklı olacaktır.
    abicim anlamadıgım taraf , bu arkadaş karbüratör dolu veya boşdemıyor ama , tamam haklısın dedıgın dogru da ; ben senın dedıgını dusunerek bu cevabı verdım

şurda yanlışsın abicim ybr aküsüz ayakmarşı ıle calısır , nerden mı bılıyorum arkadasım motorlu kuryeydi . Motorun aküsünun artı elektrotu kopmustu çöpe attılar , akü söküldüayakmarsıcalıstı ve servıse gitti

bu arada aynen yenı akü ile yatmıs motoru calıstırırsan çöpe atarsın ömrünün en az % 75 ını

Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    Alıntı eralpt adlı üyeden alıntı Mesajı göster

aynısı benim motorda oldu aküsünü çıkardım dedim şarj ettireyim, motoru ayakdan çalıştırdım kafayı yedi motor çalışmadı motor ama aküyü bağladıkdan sonra normal bir şekilde çalıştı.
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

leon99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gt250R-İnazuma-Mt25-Fazer8
    arkadaşlar aynı sorun bende de var. tekrar konu açmak yersiz olur diye düşündüm. far ve korna için akünün gücü yeterli olup motoru çalıştırmak için yetmeyebilir mi? yani akü bittiğinde ne far ne korna ne de motor çalışmaz mı?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı leon99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar aynı sorun bende de var. tekrar konu açmak yersiz olur diye düşündüm. far ve korna için akünün gücü yeterli olup motoru çalıştırmak için yetmeyebilir mi? yani akü bittiğinde ne far ne korna ne de motor çalışmaz mı?
    Marş motoru, motosikletin üzerindeki tüm donanımlardan daha fazla elektrik çektiği için diğerleri çalışsa bile marş motoru, motoru çalıştıracak güçte dönmeyebilir. Tamamen boş sayılacak bir aküyle bile far kısık da olsa yanar ama marş motoru dönmez.

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    o tırrr diye ses röleden geliyor. akünün gücü anca röleye yetiyor. yani akü bitmiş-ölmüş. yenisi şart. (başıma 2 kez geldi)
    mterayes26 bunu beğendi.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o tırrr diye ses röleden geliyor. akünün gücü anca röleye yetiyor. yani akü bitmiş-ölmüş. yenisi şart. (başıma 2 kez geldi)

kac kere dedım anlatamadım kı tebrıkler

Motosikleti
    F650GS
    anladım tamam da vurdurarak da off yaa nereye kadar vurdur vurdur. kolları sıvayalım o zaman. yeni akü takarsan ömrünü yersin diyorsunuz yani ok.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)