Öncelikle herkese merhaba. Uzun süredir dışarıdan takip ettiğim Motosiklet.net forumlarına üye olmam ne yazık ki motorumda yaşadığım problem vasıtasıyla oldu.
Ankara'da yaşıyorum. Bir tatlı su motorcusu olarak 3-4 aydır kullanamadığım 2011 model cbr250r motorumla 2 hafta önce sezona start verdik. Kış boyunca her hafta 10-15dk 3000-5000rpm arası akü boşalmasını önleme amaçlı çalıştırdığım için 2 hafta önce de motoru sorunsuz bir şekilde çalıştırıp kullanmıştım. Haftasonundan haftasonuna kullanmayı da sürdürüyordum.
Ta ki, bu sabah ufak bir haftasonu turu için kontağı çevirdiğimde hiçbir elektriksel tepki alamadım.
Motoru kullanmadığım zamanlarda üzerine naylon çadır çekiyorum. Bu açıdan herhangi birinin oynamış olma olasılığı düşük gibi. Koltuğu sökerek marş motoru bağlantılarına, sigortalara tek tek baktım. Herhangi bir sorun görünmüyor.
Geriye bir tek akünün boşalmış olma olasılığı kalıyor. Efe Honda teknik servis yetkilisi ile telefonda görüşmemiz sonrası onların tespiti de bu yönde oldu. (Bu arada Efe Honda'dan aldığım henüz garanti süresi dolmamış motoruma, yine Efe Honda'nın motoru servise götürecek uygun aracı olmadığı ve yoğunluktan dolayı mobil servise çıkamadıkları için herhangi bir servis/acil yardım hizmeti de alamıyorum. Servis çalışanları bireysel olarak ellerinden gelen yardımı göstermeye çalışıyor olsalar da, şimdiye kadar kurumsal anlamda Efe Honda'nın satış sonrası ve teknik servis olarak memnun olanını duyamadım. Garanti süresince karşılaşılan problemlere yardım alamayacaksak ne diye gidip 0km motorlara o kadar para veriyoruz ki?
) Elimde multimetre olmadığı için akünün durumunu ölçemiyorum. Bir akü 1 hafta içinde bırakın marşa basmayı, göstergelerde hafif bir kıpırtı dahi yaptıramayacak kadar nasıl boşalabilir, onu da anlamıyorum.
Motosiklet.net bünyesinde bu motorla benzer bir problem yaşayan ya da hızlı çözüm için tavsiyesi olan var mıdır?