Gt 250 R marş basmıyor neden?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar... hafta sonu motor temizliği yapalım dedim. yapmaz olaydım. kısaca anlatayım motor yaklaşık 1,5 haftadır dışarıda duruyor. ancak üzerinde battaniye var. yağmur yağsa bile yağmur kar yüzü görmedi sadece soğuğa maruz kaldı. Neyse biraz çalıştırdım tek seferde aldı çalıştı bi sıkıntı yok. sonra durdurdum temizliğe devam ettim. tam yerine koyacağım motoru marşa basıyorum almıyor öksürür gibi bir de devir saati hareket geçmiyor. acaba akü falan mı dedim ama korna farlar gayet net aydınlatıyor. teknik bilgim yok denecek kadar. acaba ne olduda motor çalışmıyor soğuğun etkisi olur mı? yaşadığım yer ilçe olduğu için bırakın hyosung servisi normal motor tamircisi bile yok ? yardımlarınızı bekliyorum. umarım kötü bir sonuç olmaz şuan motoru kapalı bir yere koydum zorda olsa. bu arada motor 2010 model belki etkisi olabilir sorun cevaplarına
Reklamlar
-
Temizlerken bir fiş felan çıakrmış olabilir misin yanlışlıkla ?
Nezaketi zayıflık sanma, suskun olduğuma aldanma. Dizüstünde durduğumuz içindir, sebebim olup ayağa kaldırma.
-
valla arka selenin oradan aletleri almak için açtım orada sigorta tarzı bir şey vardır bilmiyorum ki :s kafayı yeyiyecem ya servisin olmaması beter
-
motor marş alıyor da ateşleme mi yapmıyor ? eğer öyle ise vurdurmanı önericem
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
-
diğer arkadaşların önerilerine ek olarak bujileri falan ıslatmış olabilir misin? vurdurmayı dene bakalım.
-
vurdurmanın enjeksiyona bir zarar var mıdır acaba? yarın vurdurmayı bir deneyeyim. vurdurma işlemi nasıl yapılıyor acaba boşta normal marşa mı basacağım? motorun üzerini battaniye ile kapattım bibr haftadır yağmur falan yağdı ıslanmamış olabilir ancak nemlenebilir? buji tam olarak nerede acaba komik gelmesin lütfen. bujiyi kendim değiştirebilir miyim acaba?
farın kornanın yanması aküde bir sorunun olmadığını gösterir mi acaba?
-
leon99 adlı üyeden alıntı
vurdurmanın enjeksiyona bir zarar var mıdır acaba? yarın vurdurmayı bir deneyeyim. vurdurma işlemi nasıl yapılıyor acaba boşta normal marşa mı basacağım? motorun üzerini battaniye ile kapattım bibr haftadır yağmur falan yağdı ıslanmamış olabilir ancak nemlenebilir? buji tam olarak nerede acaba komik gelmesin lütfen. bujiyi kendim değiştirebilir miyim acaba?
farın kornanın yanması aküde bir sorunun olmadığını gösterir mi acaba?
dik bir yokuş bul yoksa 2. bir kişi şart motoru 2. vitese al ve kontağı aç debriyajı sık aşağı doğru kendini sal bi 40 50 metre gittikten sonra de debriyajı bırak. bunu 1 2 kere yaparsan motorun çalışır.. enjeksiyona bir zararı varmıdır bilmem ama. 1 hafta çalışmayan motorumu ancak bu yöntemle çalıştırabildim.
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
-
Motosiklete çok yabancıysan bujileri falan sökmeye/takmaya çalışma derim. Dişlerini yersin sıkıntı olur sonra. En basitinden akünü sök (selenin altında) voltajını ölçtürebileceğin bir yere git. (TV tamircisi bile olur)
Değer 12,5'un altındaysa 5 lira verip şarj ettir. Yok voltaj güzelse sorunu daha teknik yerlerde aramaya devam etmeni öneririm.
-
1)ikinci viteste debriyajı bırakırken marş tuşuna basacak mıyım sadece debriyaj ilel halledeceğim vurdurma işini
2)şuan marşa basarken devir saatinde hiç hareket yok sebebi ne olabilir. Kablosu falan çıkabilir mi?
-
Nezaketi zayıflık sanma, suskun olduğuma aldanma. Dizüstünde durduğumuz içindir, sebebim olup ayağa kaldırma.
-
MARŞ hiç dönmüyorsa akünde iyi ise debriyaj altında bir sensör var o temas etmiyordur onu kontrol edib değiştirmen gerekir degiştiremiyorsan o rdaki 2 kabloyu birleştir çalışır istersen beni ara telde yardımcı olayım 5322124353
-
gv650i adlı üyeden alıntı
MARŞ hiç dönmüyorsa akünde iyi ise debriyaj altında bir sensör var o temas etmiyordur onu kontrol edib değiştirmen gerekir degiştiremiyorsan o rdaki 2 kabloyu birleştir çalışır istersen beni ara telde yardımcı olayım 5322124353
ilk önce aküyü bir kontrol ettirdikten sonra olmazsa dediğinizi yapamazsam ararım çok teşekkür ederim kontağı açtığımda gelen enjeksiyon ile alakalı ses biraz uzun süre oluyor bilmem bir ilgisi var mıdır? sizce büyük bir sıkıntı var mıdır?
-
dik yokuş bul kontağı aç, bırak kendini aşağıya doğru.. debriaja bas 2 ye tak ama debriajı bırakma biraz hızlan debriajı bırak hafif kesik kesik gaz ver..
Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.
-
önce göz kontrolü yap direksyon altıdnan deponun altında bir jak var o çıkmış veya gevşemişse motor cevirir ancak çalışmaz. o sağlamsa motorun bi saat kadar güneşte dursun sonra tekrar dene . Vurdurmanda bir sıkıntı olmaz .... Ancak motorun enjeksyonlu ise beyin sorunu da olabilir anlattıklarına göre düşük ihtimal olsada başıma geldiği için söylüyorum beyin ateşleme olaylarını karıştırmış ve 650 tl gibi bir masraf yapmıştım. .
-
yardımlarınız için sağolun arkadaşlar... bugün ustaya gösterdim bujiden olduğunu söyledi ancak bulunduğum yerde kalem buji olmadığı için merkezden haftaya getirecek. bu sorunla karşılaşanlara belki yardımcı olur diye sorunun kaynağını yazmak istedim. herkese iyi günler.
-
motoru ne olursa olsun vurdurmak iyi değil özellikle EFI modellerde hiç tavsiye etmiyorum ustaya götürmen iyi olmuş.
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
-
Aynı sorun bende de oldu bujileri daha yeni değiştirdim marş düğmesine basıyorum tık ses yok yardımcı olurmusunuz yukarıdaki önerileride denedim birşey yok :(
-
wind_surfer adlı üyeden alıntı
Aynı sorun bende de oldu bujileri daha yeni değiştirdim marş düğmesine basıyorum tık ses yok yardımcı olurmusunuz yukarıdaki önerileride denedim birşey yok :(
akün sağlamsa, marşa bastığında hiç bir ses yoksa marşın gitmiş demektir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)