Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Motosiklet römorkuna süspansiyon ve disk firen için fikir yardımınızı bekliyorum

REKLAM ALANI
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Aşağıdaki resme doğru gidecek galiba proje

piyanist_irf bunu beğendi.
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    Alıntı aparat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İrfanım mucidim.allah kolaylık versin ben burada hernekadar işin makarasında olsamda cidden işin zor. iş merkezin keçesine kalsın yapamazsan gelir ben değiştiririm
    abi kolay yolu varken ben zor olanı seçtim ): zoru seven biriyim aslında , tabiki şaka bir yanada işlevsellik , güvenlik ,sağlamlık ve konfor 4 lüsünü bir araya getirmek amacım bunu başarabilirsem kiiii gece gündüz uğraşsamda kaçarı yok , bu iş olacak

diğer taraftan sabit bir mil çubuğunun her iki ucuna tekerleri takar ,onlarada amörtüsörleri bağlar yoluma devam ederdim lakin bu yaptığım bağımsız sistem ve disk firen olayını hiç bir römorkta gözlemlemedim , tabi bunun yaşanacaksa ,yada güzelliği olacaksa ben yaşayacağım , yani böreğide benim, küreğide benim olacak bu işler beleee

ama düşündüğüm ve hayata geçirdiğim sistem uyumlu ve satabil çalışırsa inşallah istediğin yokuştan yüklü yada boş aynen motor römorksuzken indiğim gibi ve hızlarda inmem mümkün olacak bunun ne demek olduğunu düşündüğünde idrak edeceğinden zaten kuşkum yok

yine öte yandan bozuk köy yollarında yada asfalt zeminde çukurlarda röçmork yokmuş gibi istediğim motorumun çekiş gücüne orantılı basa bas gidebileceğim , hoplama yok zıplama yok

bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler hem bu yaz artık gelirsin sende buralara atarız mangalımızı semaverimizi basar gideriz dağ başına yaparız pikniğimizi muhabetimizi çeker geliriz yani

ulennn ne güzel beeee hayali bile güzel

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------

Alıntı draggy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aşağıdaki resme doğru gidecek galiba proje

http://motorbike-search-engine.co.uk...uilt-trike.jpg

resmi görünce ohhhhhhh dedim ama kelime sonuna aaaaaaaa larıda eklşemeden yapamadım af buyur üstadım bizim burada böyle bir şeye ne proje çizerler nede yasal hale getirebilirsin büyük istimal cadde köşesini döndüğünde seni gören ilk ekip anında bağlayacaktır

şaka bir yana hayal gücümüz çalışıyor lakin bu adamlara hastayım aslında biz düşünüyoruz düşüncelerde kalıyor ama onların hayata geçirecek imkan ve olanakları daha geniş ve ekonomik bırakta bende kendi yengeç gibi römorkumla kumda oynayıp sevineyim

hayal gücünde sınır yok valla süper bi alet olmuş
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

aparat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    Alıntı piyanist_irf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler hem bu yaz artık gelirsin sende buralara atarız mangalımızı semaverimizi basar gideriz dağ başına yaparız pikniğimizi muhabetimizi çeker geliriz yani

ulennn ne güzel beeee hayali bile güzel
    Amenna ona lafım yok ...yanlız çok ekabir bi herif oldun sen ya,dağ başında mangal semaver keyfi yapmak için römork yapmak nediyim sana sen şu işi bi bitirde hayırlısıyla mangalda yaparız

cıbızda
    ...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
    Drift Religion

mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb125e
    kolay gelsin irfanım...
    kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...

Motosikleti
    Alıntı aparat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amenna ona lafım yok ...yanlız çok ekabir bi herif oldun sen ya,dağ başında mangal semaver keyfi yapmak için römork yapmak nediyim sana sen şu işi bi bitirde hayırlısıyla mangalda yaparız

cıbızda
    yahu anlaşılır ve kısadan anlışılma tarzı konuşuyorum işte cem abi idare et hakkat cızbız dedinde canım çekti şimdi olmadı ama

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:45 ----------

Alıntı mezit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kolay gelsin irfanım...
    sağolasın mezitim len söz vallaha önce meteyi pindircem sorada seni pindircem bak , başkada kimseyi pindirmem ,sevildiğini bil kerata artıkın kafanı takma bir gezi oldummuydu seni römorka pindiriyorum malum benim motür ağırlığını kaldırmaz emme katır gibin sürükler kafanı takma

Motosikleti
    Honda cb125e
    önce ben piniyim.. meteyi kucama alırım...

Motosikleti
    önce ben piniyim.. meteyi kucama alırım...
    tonajdan kitlemesinler kanka sora

Motosikleti
    Honda cb125e
    ne zaman bu tarafa düşüyon sen onu söle özlettin kendini...

Motosikleti
    ne zaman bu tarafa düşüyon sen onu söle özlettin kendini...
    valla mezit gelecem kanka gelecemde biraz canım sıkkın aga benim arabanın turbosu üfleme yapıyormuş , nasıl üflüyorsa galiba banada üfleyecekler tamda yaz önü işler açılacak kendime sıkıntı yaptım

Motosikleti
    römorkta bu gün son bir kaç oynama daha yapıp çeki demirini kuvvetlendirdim ve daha önceden taktığım amörtüsörü ,delip içindeki yağı yumuşasın diye boşalttığım için disk firende sıkıntı olacağını düşünerek başka bir amörtüsör taktım, tabi onun içindeki yağı duruyor, durum böyle olunca ani firenlemelerde sert firenlemeyecek amörtüsör içindeki yağ basıncı sanki elle meneti sıkarcasına yavaş yavaş firenleyecek , tabi arkadaki yük ağırlaştıkça dahada baskı yaparak firen şiddeti artacak, ama bu işlemlşeri gayet narin yapmalı ve hidrolik disk firende aniden sertçe firenlerse römork kızaklayıp motorda sıkıntı yaratabilir düşüncesiyle bakalım testlere daha çıkmadım

ama eminim düşündüğüm gibi olacaktır öte yandan tornacı arkadaştan özel yapım aliminyumdan T Dirsek yaptırıyorum onu beklemekteyim oda gelince sol kaliperin hortumunu takıp her 2 firenide tek merkezden kontorolünü sağlayacağım buda her iki tekerede eşit firenleme sağlayacak , o işlemide hallettikten sonra , yanan dökülen yerleri takrar boyayıp, sıcak sıcak servis edeceğim , afiyet olsun

Motosikleti
    bu akşam işten 5 gibi çıktımıştım dedim şu çamurluk olayınıda aradan çıkartayım yine gövde kaplamasında kullandığım aliminyum malzemeleri ölçüm işinden sonra ucu ucuna yeten malzemelerden çamurluk yerlerine, bağlantı kulakları ve ayaklarınıda kesip biçme işlemlerinden sonra kaynatıp montajını yaptım

kahverengi oluşuna bakmayın daha boyanacaklar

kolumu kaldıracak halim kalmadı saat gece 01:00 olmuş ben halen uğraşıyorum neyse teste az kaldı gerçiii bir defaya mahsus test ettim firenler yoktu ,römorka extra parçalar eklenince doğal olarak normal ağırlığından 20 kg kadar daha ağır oldu ama motorun çekişinde aman aman sıkıntı gözlemlemedim , olmadı 20 kg eksik yük koyarız

şimdilik bu kadar işte resimler

Motosikleti
    bu gün boyanacak ve rütuşlanacak işler dışında hepsini bitirdim firenler işlevsel ve düşünüp tasarladığım gibi tutuyor , nihayet boyadıktan sonra römork sevdası yüzünden kafanızı şişirmeyeceğim , yardımcı olan tüm gönül dostlarına çok teşekkür ederim sizler düşündünüz ben hayata geçirdim ve hepbirlikte bağımsız askı sistemli bir römork yaptık

ben umuyorum ki yine düşündüğüm gibi kusursuz ve eksiksiz , satabil çalışacak, her zaman olduğu gibi güvenlik ön safta olmalı diyor selam ediyorum işte son bir kaç resim

geshack.us/i/img115n.jpg/][/URL]

-unnamed- ve maxi97 bunu beğendiler.

Motosikleti
    eveeeeeetttt bu akşam itibari ile çamurlukları boyama ve rutuş işleride bitti römork filan kalmadı işte son resimler bir kaç resimde motorla çekerim sonra noktalarız

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA

:

Motosikleti
    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster

:

ahaaaaa koray gelmiş nerdesin len sen çitosum çipsim frotoley oldun çıktın olm başımıza

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    gezi konusuna gel sana bi güzel giydirdim

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hayırlı olsun irfan abi güle güle kullan

Motosikleti
    Alıntı safakk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun irfan abi güle güle kullan
    sağolasın şafakçım çarşı pazar alışverişlerinde ve bilimum ufak tefek yük nakillerinde işimi görecektir arabamı da satığımı düşünürsek elim ayağım olacağını kestirmek şimdiden çok zor değil

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çok güzel olmuş sanki yurt dışından ithal
    piyanist_irf bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok güzel olmuş sanki yurt dışından ithal
    yok erkin abicim ne yurtdışısı yüzde yüz yerli malı ve geri dönüşüm hurda malzemeden ithal , şöyleki yanlış anlaşılmasın lütfen (kibirlenmek babında değil )

hani sahibindende ilanlarda satılan araçlara bir yakıştırma yapılır türkiyede tek yada ne bileyim eşi yok gibi şeyler

sanırım ben bunu satmaya kalkışsam böyle demem gerekecek

şaka bir yana bir manikür pedikür sandalyesi ve değişik aparat ve araçlarla uzunca bir serüvene çıktık hep beraber sonrasında kendi külünden böyle bir şeyin meydana çıkmış olması , hikayesi bana çok keyif verdi ve yordu da eski römork konusunu hatırlayanlar bileceklerdir, en başından beridir kafamdan geçen tam olarak böyle bir şeydi, bunun pilanlamasını ,ve çalışmasını kafamda canlandırdım ve hayata geçirmiş olmanın ve neticeye varmış olmasının mutluluğu içerisindeyim

darısı sizlerin başına diyorum

ama şimdi karşısına geçip keyifle izleme zamanı

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)