Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Jawa 250 CC 1964 Model

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Jawa 250CC 1964 Model
    Merhaba Arkadaslar,

ilk mesajımda , sizlere onemli bir sorum olacak. Jawa 250CC 1964 model bir motorum war ve gece yoculuklarinda farim iyi aydinlatmiyor. önerisi olan war mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    önçelikle hoşgeldin foruma
    bençe oldukça güzel bir motora sahipsin.bende bu modelleri çok severim.
    sanırım sorun akünün 6 volt olmasından geliyor.benim motorun da dinamo 6v ve geçe görüşü sorunlu.java lazerler sanırım 12 volt.
    java lazerlerin 12voltluk aküsünden takarsan daha iyi sonuç alabilirsin.

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    jawaların vitesleri 1 aşağı diğerleri yukarı mı?
    bazı modellerinde tam tersi diye duydum. kara jawa diye bilinen bordo renklilerde vites nasıl acaba sürecem de ondan soruyumm
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

motosport - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW boxer (nostalji) inşallah
    Alıntı Ausguru adlı üyeden alıntı
    Merhaba Arkadaslar,

ilk mesajımda , sizlere onemli bir sorum olacak. Jawa 250CC 1964 model bir motorum war ve gece yoculuklarinda farim iyi aydinlatmiyor. önerisi olan war mı?
    üstündeki akünün daha büyük amperlisini takarsan birde yüksek voltajlı far ampül yani takarsan daha iyi sonuçlar elde edersin
    [URL="http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=8625"]KONYALI MOTORCULAR TOPLANIYORUZ[/URL]

efe35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bencede aküyü değiştirmelisin bide ampul de 12 v luk ve diğerinden daha yüksek amperli olmalı farın içindeki yansıtıcı ne durumda bide on bak bakalım

kocaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey 100cup , mondial 151rs
    akünün daha büyük bir amperdeki aküyle deyistirisen tabi volt aynı olmak sartı ile bide far ampülünün daha yüksek watt lısını tak
    Ölümde Var Ucundahttp://s3.bitefight.net/c.php?uid=67766

Motosikleti
    ybr125 2008
    Alıntı ylmzzz adlı üyeden alıntı
    bazı modellerinde tam tersi diye duydum. kara jawa diye bilinen bordo renklilerde vites nasıl acaba sürecem de ondan soruyumm
    evet bildiğim kadarı ile öyle.

tafi22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbr 600 f ( buyaz)
    hocam mereba bende de74 ü war aynı sorun bendede wardı 12 v luk akü sorunu kesiyo yalnız çabuk ampul patlatıyo birde reflektörü değiştir

Motosikleti
    ybr125 2008
    bende birşey soraça-ğım.bu karajavalar 100km ortalama ne kadar yakıyor;?

sinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı crxforever adlı üyeden alıntı
    önçelikle hoşgeldin foruma
    bençe oldukça güzel bir motora sahipsin.bende bu modelleri çok severim.
    sanırım sorun akünün 6 volt olmasından geliyor.benim motorun da dinamo 6v ve geçe görüşü sorunlu.java lazerler sanırım 12 volt.
    java lazerlerin 12voltluk aküsünden takarsan daha iyi sonuç alabilirsin.
    sadece aküyü değiştirmekle olmaz dinamoyuda değiştirmek gerek 6 voltluk dinamoyla 12 voltluk akü uyum sağlamaz saygılar.

Motosikleti
    Jawa 250CC 1964 Model
    Alıntı crxforever adlı üyeden alıntı
    bende birşey soraça-ğım.bu karajavalar 100km ortalama ne kadar yakıyor;?
    Merhaba, Ben Topic'i açan kullanıcıyım ve en son motorun yakıt tüketimini ölçtüğümde, kilometrede 120Bin TL yakiyordu.

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    12 volt aküyü doğrudan bağlayamazsın. Çünkü motorun bütün donanımı 6 volta göre yapılmıştır. 12 volta çevirmek istiyosan sadec aküyü ve ampulleri değil şarj dinamosu konjektör ateşleme bobinleri falanda değişmeli. 12 volta çevireceğine 6 volt daha güçlü bir akü ve wattı yüksek bir ampul kullanmanı tavsiye ederim

java 250 cc far için

Alıntı Ausguru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaslar,

merhaba ben dede java 250 var puch manyotosu ile şarj dinamaosunu değiştirdim biraz zor bir işçilk ama akü falan ortadan kalktı süper bir aydınlatma oldu devirden dolayı 6v lut dinamo 12v elektrik üretiyor istersen dene

Motosikleti
    1965 JAWA
    Alıntı erdembiricik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba ben dede java 250 var puch manyotosu ile şarj dinamaosunu değiştirdim biraz zor bir işçilk ama akü falan ortadan kalktı süper bir aydınlatma oldu devirden dolayı 6v lut dinamo 12v elektrik üretiyor istersen dene
    Bende aynı yolu deneyeceğim masraf ne kadar olur acaba ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:41 ----------

Alıntı Ausguru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaslar,

Motorunun resmini koysanda bizde görsek ?

Motosikleti
    Kanuni Bora
    Merhabalar , arkadaşlar jawa 250 klasik motor almayı düşünüyorum ancak yakıt sarfiyatının aşırı olduğunu duydum ( 1lt 7 km gibi) Bunun bir çözümü yok mudur , 2 zamanlı motoru 4 zamanlıya çevirme alternatifimiz var mı varsa maliyet ve riskleri nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Alıntı ylmzzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende 1 tane 69 model jawa var 1 yukarı digerleri aşagı...

teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Alıntı thereman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar , arkadaşlar jawa 250 klasik motor almayı düşünüyorum ancak yakıt sarfiyatının aşırı olduğunu duydum ( 1lt 7 km gibi) Bunun bir çözümü yok mudur , 2 zamanlı motoru 4 zamanlıya çevirme alternatifimiz var mı varsa maliyet ve riskleri nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.
    Merhabalar.. 1992 model jawa 350 TS kullanıyorum. Yaklaşık 6 ay oldu alalı. Motor şu anda komple bakımda....A dan Z ye elden geçiyor.

Bu motorların çok yaktığı konusu görecelidir. Evet....125cc 4 zamanlı bir motora göre fazla yakıyor. Ama 1 litre ile 7 km gibi bir rakamı hele hele 250cc de yakması imkansız....Bunlar tamamen hurafe.... Sahip olduğum motor biyel kolu eğilme ve ateşleme arızası varken (şu anda onarılıyor) 100km'de 4-4.5 litre civarı tüketimi var. Bunda yaklaşık 1 litre ile 20-25 km arası demektir. 250 cc bir jawa ile en az 1 litre ile 25 km yapmanız gerekir. Şöyle düşünün...Şu anda Türkiye'nin en fazla yakıt tüketen araçlarından birisi olan starex TCİ otomatik aracım var. O bile 1 litre ile 8 km civarında yol gidiyor....Düşünün....

Kullanımı çok özel bir makine. biraz özen ve tecrübe istiyor. Bu tip motorları motosiklet kullanma bilginiz yeterli ise sürebilirsiniz. Bunlar motor takılmış bisiklet değil gerçek motosiklettir. devrinde vites değiştirmeli, zamanında bakımlarını yapmalısınız.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:35 ----------

Alıntı thereman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle bir alternatifiniz var. ancak oldukça zahmetli ve maliyetlidir. Muayene ve ruhsat sorununuz olacaktır. Öncelikle arka lastik ve fren grubunun da değişmesi gerekir (jawalarda zincir sağda, dğer 4 amanlıların hepsinde soldadır) Uygun lastik ve dişli bulamayabilirsiniz. Artı oluşacak maliyeti uzun süre yakıt gideri olarak kullanabilirsiniz. 4 zamanlı bir motorun proje sonrası ruhsata işlenmesi mümkündür.
    Jawa 350 TS...Asya 125 T

arkadaşlar dedemde 94 model boyası iyi olmasada motoru sağlam ve temiz kağıtlı bir jawa var.dedem yaşlandığı için kullanamıyor ve 700-800 arası satmak istiyor.almak isteyen varsa 05387710229 u arasın.yanlız satış KONYA KADINHANI/OSMANCIK KSB da olacaktır.alacak olanlara hayırlı olsun.(fazla internete bağlanamıyorum ulaşmak için numarayı arayın

erdembiricik şu aküsüz sistem hakkında nasıl bilgi alabiliriz bi yardımcı olsan. uzun süre geçmiş tabi ama yardımcı olursan sevinirim.
    [B][/B]rüzgarı yüzünüzde hissedemediğiniz gün bi terslik var demektir.:bounce:

serkanzat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zat
    elekteonik atesleme yaparak bu sorunu cozebilirsiniz.mars yani

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler