Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

topcase led sorunu

REKLAM ALANI
    kim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    merhaba arkadaşlar cbf 150 motorumun topcaseine iki devreli led yaptım biri parkda yanması biride frende yanması için özenle lehimledim,durduğu yerde hiç bir sorun yok ama giderken bir bakıyorum sigorta atmış normalde 10 amper cam sigorta,ben yetmediğini düşünüp 20 amper ile değiştirdim fakat yine atıyor,başka ne sebep olabilir acaba fikriniz varmı ?
    7 Tepe Motosiklet Kulübü

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    uçuyor..
    devreyi iptal edip arka ampulden bi sırayı parka bi sırayı da frene bağla hiçbi sorun kalmaz..benim gördüğüm hiçbir kurye ne sigorta ile uğraşmış ne devre ile direk bağlamış ledleri

Motosikleti
    Honda
    Cevap için teşekkürler yanlız bir devre yapmadım zaten direk olarak kablo uçlarını arka stopun takılığı olduğu sokete girdim,atan sigorta far ve parkın olduğu sigorta

Alıntı dürümdöner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    devreyi iptal edip arka ampulden bi sırayı parka bi sırayı da frene bağla hiçbi sorun kalmaz..benim gördüğüm hiçbir kurye ne sigorta ile uğraşmış ne devre ile direk bağlamış ledleri
    7 Tepe Motosiklet Kulübü

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bi yerde kısa devre olmasın?

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir yerde kisa devre var demekki. Yada + - uclari yanlis baglamis olabilirsin.

antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    kısa devre problemı ya bırseyı ters baggladın yada 2 tel arsında baglantı var yangın bıle cıkarktır cok dıkkat et

Motosikleti
    Honda
    Alıntı safakk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bi yerde kısa devre olmasın?
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir yerde kisa devre var demekki. Yada + - uclari yanlis baglamis olabilirsin.

işde garip olan bu durduğu yerde atmıyor , ne zaman hareket edip 1-2 km gidince atıyor
    7 Tepe Motosiklet Kulübü

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Kullandığın led miktarını bilmiyorum ama tahmini en fazla 1 amper akım çekiyordur ledler. Yani 10 amper yetmemesi gibi bir şey mümkün değil. Hatta bulabildiğin en düşük amperdeki sigortayı takman daha sağlıklı olur. Sigorta atma sebebi de büyük ihtimalle titreşim/sarsıntıyla birbirine değen kablo/lehimlerin kısa devre yapması.
    maxi97 bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda
    evet topu topu 75 cm tekrar bir gözden geçireyim bari

Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kullandığın led miktarını bilmiyorum ama tahmini en fazla 1 amper akım çekiyordur ledler. Yani 10 amper yetmemesi gibi bir şey mümkün değil. Hatta bulabildiğin en düşük amperdeki sigortayı takman daha sağlıklı olur. Sigorta atma sebebi de büyük ihtimalle titreşim/sarsıntıyla birbirine değen kablo/lehimlerin kısa devre yapması.
    7 Tepe Motosiklet Kulübü

Eğer imkanınız varsa lehimleri sıcak silikon ile takviyeleyin.Benim de başıma gelmişti.Ayrıca araya sigorta koyup koymadığınızı anlamadım.Zaten buna da gerek yok sanırım.Ledler çok düşük amper çekiyor.Bu arada parklar elektriği aküden mi alıyor? Bence bir yerde kısa devre olmasındandır.

Motosikleti
    Honda
    şimdi tekrar söktüm ve izolebantla bantladım olmadı sıcak slikonum var onuda uygularım, yarın deneyeceğim bakalım.

Alıntı immortalboss adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer imkanınız varsa lehimleri sıcak silikon ile takviyeleyin.Benim de başıma gelmişti.Ayrıca araya sigorta koyup koymadığınızı anlamadım.Zaten buna da gerek yok sanırım.Ledler çok düşük amper çekiyor.Bu arada parklar elektriği aküden mi alıyor? Bence bir yerde kısa devre olmasındandır.
    7 Tepe Motosiklet Kulübü

metanecho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS K4, DL650 K5 - 93 323 HB
    :D aynı sorunlardan geçmiştim :D

http://www.geceucusu.com/topic/3693-...piminda-sorun/

verdiğim linki bir incele, stop aküden, park alternatörden geldiği için bir sorun var. yani ikisi içinde ayrı şase çekmen gerekiyor. ayrıca park için tam köprü diod kullanman gerekli. bu şekilde bağlantıyı tam elde edersin. ama sigortan atıyorsa bağlantın yanlıştır. bende habire sigortam atıyordu, ledler düzgün çalıştığı halde, elektrikçiye gittiğimde yanlış bağlantı yaptığımı öğrenmiştim :D
    B rh(+)
    Aynada Herkesin Baktığı Yabancı

Motosikleti
    Honda
    Teşekkürler ama sorunu çok önce çözdüm sadece lehim akmış kısa devere yani bağlantı hatası yok ve diyot vs gerek olduğunu sanmıyorum direk sokete girili ve çalışıyor şu an sorun yoktur.

Alıntı metanecho adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    :D aynı sorunlardan geçmiştim :D

http://www.geceucusu.com/topic/3693-...piminda-sorun/

verdiğim linki bir incele, stop aküden, park alternatörden geldiği için bir sorun var. yani ikisi içinde ayrı şase çekmen gerekiyor. ayrıca park için tam köprü diod kullanman gerekli. bu şekilde bağlantıyı tam elde edersin. ama sigortan atıyorsa bağlantın yanlıştır. bende habire sigortam atıyordu, ledler düzgün çalıştığı halde, elektrikçiye gittiğimde yanlış bağlantı yaptığımı öğrenmiştim :D
    7 Tepe Motosiklet Kulübü

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)