Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Yarışçı nasıl olunur?

REKLAM ALANI
    Kingston - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    110 ft simdilik [mz den sonra ii gelmedi]
    jawa ya sonuna kadar katılıyorum.burda benim mz im var ve çoğu motorcu yanımdan geçerken aragaz vererek geçiyor genelde racing tabi motorlar.böyle motorcu olunmaz abi.mobylette bile olsa onu kullanan adam motorcudur. ayrıca bu işte motorun gösterişli olmasından çok tecrübe konuşur ayrica benim motorun altindan yağ damliyo anlıayacağın şanzımanın yağı.ha bire üstten ekliyorum
    Kingston in Aksaray
    (niye diye sormayın :((()

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    tuning
    o zaman motorun karter vidasının contasını değiştir ondan yapıodur oki

YoL_GezeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 cc skygo
    İlk önce bir sorum olacaktı A2 ehliyet kaç para? Sonra yarışçı olabilmek için insanın biraz yeteneği ve soğuk kanlılığı olması lazım. Motoru kendi organıymış gibi kontrol edebilmeli istek dışı hareketlere izin vermemeli. Birazda iyi yarışçılardan ince detayları aldım mı nayağı yol kat etmiş oluırsun. Benim motorum yarış motoru değil cohopper tarzı. Ama yinede üstünde yatıp gidebiliyorum :D bu bir örnek sadece kendimce hareketler yapıyorum işte. Ama yarış motorumun olmasını isterdim çünkü motorsikletle hız aldıkça hızlanasım geliyor. Birde bendemi terslik var bilmiyorum motorsiklet yavaş giderken daha zor kontrol ediliyorm uş gibime geliyor. Hızlanınca daha iyi kontrol ediyorum.

TimuR_PolaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Racer 200
    +1 YoL_GezeR zaten en önemli tema dikkat.sonuçta oldukça tehlikeli ama bir o kadarda zevkli motor kullanmak.bu arada A2 ehliyeti 650 milyon.

Nuestra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSR600
    yuhh 650 milyona ben motosiklet alırım ya.... :tongue:
    SUZUKI - Ride The Winds Of Change

burakusa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu sene yarismaya baslamis biri olarak(yurtdisi) tecrubelerimi anlatmak isterim.
    2003 sezonunu sadece antrenman yaparak gecirdim yaklasik olarak 7 tane trackday(burada pistlerde herhaftasonu antrenman yapabilme sansiniz var ,gunlugu 125 dolar) yaptim. Belli bir hiza ulastiktan sonra yaris lisansi almaya karar verdim. Ilk olarak yaris lisansi almak icin motorsiklet ehliyeti almaniza gerek yok. Gerekli olan sey, Yarisacaginiz organizasyonun kabul ettigi herhangi bir kurumun kursuna katilip sertifika almak. Ben gecen subat ayinda Ed Bargy`nin (www.edbargyracingschool.com) kursuna katildim. Gun icerisinde yarislarda ve normal hayatta kullanabileceginiz bir cok sey ogretildi. 40 dakika sinif icerisinde bilgi 20 dakika da ogrenilenlerin pistte uygulanmasi. Gun sonunda da 4 turluk yaris. Egere yarisi kazasiz ve belli bir zamanin altinda bitirebilirseniz ,yaris sertifikasi sizin.
    Elinizdeki bu sertifikayla bircok organizasyonda yarisabilirsiniz. Ilk yaristiginiz hafta uzerinize yesil bir tisort giyme zorunlulugunuz var,diger yariscilarin size dikkatli davranmalari icin. Eger bu haftayi da sorunsuz atlatirsaniz,full yaris lisansi sizin. Burada bu spor inanilmaz buyuk. Kucuk olarak adalandirdigimiz pistlerde dahi(2.5 km) 60 in uzerinde yarisciyla yaristigim oldu.

A bu arada unutmadan,ilk yaristiginiz sene kendinizi kanitlayana kadar harciyaganiz para bayagi bir yuklu...Kiyafetler,yaris lastikleri,lastik isiticilari vs...

Herkeze iyi gunler,
    Burak 03 R6
    WERA #996

Kingston - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    110 ft simdilik [mz den sonra ii gelmedi]
    sen şuna astarı yüzünden pahalı desene
    Kingston in Aksaray
    (niye diye sormayın :((()

Motosikleti
    125 cc skygo
    Alıntı Nuestra adlı üyeden alıntı
    yuhh 650 milyona ben motosiklet alırım ya.... :tongue:
    öyleymiş sordum banada 650 milyon dendi daha ucuz bir yer varmı??

Motosikleti
    Honda X11
    Ben de bildiklerimi yazmak isterim. Hepsi İstanbul için geçerli.

A2 ehliyeti pahalı bir yerden aldım: VillaPera, 400 milyon lira. 3 taksitte ödedim. Bu fiyata:
    *5 saat ders (Scooter veya chopper kullanıyorsun)
    *Sağlık kontrolleri ve raporu
    *Savcılık trafik dosyası vs her türlü matbuat işleri dahil

Başka bir arkadaşım 200 milyona Kadıköy den aldı A2 ehliyeti. Ders almadı.

Mart ayında Honda nın güvenli (motor) sürüş eğitimine katıldım. 1,5 saatlik kısa bir seminerdi. Orada söylediklerine göre yarış sürücülüğü eğitimi İstanbul' da verilmiyormuş.

Sadece Süleyman Memnun (Hadımköyde pisti var) ileri sürüş dersleri veriyormuş. Gebze de açılacak Honda pistinde yarış eğitimi verilecekmiş ama eğitime katılmak için bile yüksek standartlar aranacakmış mesela 5 yıllık tecrübe vs. Daha ileri seviye eğitimler için yurtdışı tek seçenek. Bu arada Honda pistten sanırım desteğini çekti. Mayıs ta açılacak pist hala açılmadı, gelecek yıla ertelendi diye duydum.

Bunlar onların söyledikleri. Umarım faydası olur.

Oytun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende ehliyeti Villa Levent'ten alıcam büyük ihtimalle. Sürüş eğitimide veriyor ehliyetten sonra. Ayrıca BMW'de sürüş eğitimleri veriyordu yanılmıyorsam.
    ...Oytun...
    ..Ainador..

Motosikleti
    bass gitar-kitap-motosiklet
    abicim yarışçı olmak vazgeçtim ders veren bildiğiniz biyer var mı allah aşkına?????????
    ~Z‚noN~

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    forumda bi sürü yerde yazıyo yahu biraz incele istersen
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

Motosikleti
    125 cc skygo
    Alıntı safakkaygusuz adlı üyeden alıntı
    abicim yarışçı olmak vazgeçtim ders veren bildiğiniz biyer var mı allah aşkına?????????
    Sana biraz ferahlatıcı şeyler diyeyim yeteneğin yoksa ders alsanda bir şeye fayda etmez. Yetenek adrenalinle ilgili çok aşırı heyecan yapıyorsan bunuda kontrole yansıtıyorsan ......

Motosikleti
    motorsiklet , bilgisayar
    Arkadaslar uzulerek soyleyeyim henuz Turkiye`de motor kulturu yerini bulmadi. Bu yuzden nasil yarisci olunur? neler yapmam lazim? sorularina cevap vermek gercekten zor. Eger gercek anlamda yetenekliysen bir yerlere gelebiliyorsun ki bunda sansin da olmasi lazim. Yeterince paran varsa her turlu masrafini kendin karsilayarak ta birseyler yapabilirsin ama yine de bunun garantisi yok. Bu ise kafayi koymus arkadaslara yurt disina gitmelerini oneririm. İsallah ileride guzel pistler, yaris egitimi veren yerler olusmaya baslar. Ama su anda cok zor...
    Kontrolsuz guc,guc degildir

faca_boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsiklet
    arkadaşlar hiç egitim almadım ama büyüklerimden gördüm buda bi egitim ama bi yarışçıda korku,heyecan,beceri,göz,delilik ve birde kararsızlık bunların olumsuzu olan kişiler motora binemez ilk önce bunlar olacak ki sonra resmi egitim alın ama bu dediklerim büyük motorlar içindir.

sevgili dostum öncelikle izmirdeysen pınarbaşı pisti var orda bunun egitimini veriyorla ama nekadar yeterli olur onu bilemem gerisi kendini kanıtlamaya bağlı.baktın olayı baya bi kaptın canavar oldun sağ,sol,virajlar süper.artık beklemeye geççeksin veya sponsor bulucksın veya paran varsa kendi sponsorun olacaksın baya zor bi olay ama "para var huruz var" sa istersen şu adresten daha detaylı bi bilgi al izmiryarispisti.com bu arada en önce teoriği yalamış yutmuş olucaksın.motor cc si fark etmez(racingden bahsediyorm)kendine uygun bişi seçersin 250cc den başlıyor grand prixler(bildiğim kadarıyla)....artık sen düşün uygunsa hemen koyul.ve kendini ona göre ayarla(kilo,pisikoloji,beden,kas vs.vs.)...iii çalışmalar...

sino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yarisa katilmak icin ehliyete luzüm yok ..Lisansi aldinmi ve yeterli bozuk paraniz oldumu olur bu is..

Birde kabiliyet meselesi var bu cok önemli...
    Kabiliyeti olup parasi olmayan yíne bir sey yapamaz..
    Yada parasi olur ama kabiliyeti olmaz oda kötü, sonu yoktur..
    En ideali hem parasi hemde kabiliyeti olandir...

Cogu kez pistlerde yarisanlara takilirsaniz size yardim ederler ve nasil sürüleceginide gösterirler...
    Masraf üstüne masraf biraz acayim isterseniz sogutmak icin yazmiyorum ama gercek...
    Alinacak olanlar>>

Yaris motoru >en ideali 600lük motordur ama tecrübe cok iyi ise 1000 likte olabilir...
    Yaris lastikleri
    Lastik isitma seti
    Full korumali giyim,yaris montu,yaris eldiveni,sirt koruma,cizme,kulaklik..
    Benzin bidonlari ve cesitli hortumlar
    Aletler+tamirci
    Minibüs yada arkasinda kanca olan araba motoru piste getirmek icin.
    cesitli disliler
    yedek parcalar(frenkaliper,balatalar,debriyaj balatalari,yag,filtreler v.s )
    Yaris amörtesör sistemi ortalama
    yaris egzoz sistemi
    yaris grenajlari ,yaris cami
    Yaninda mutlaka seni golgede tutacak, buyuk semsiye ve dinlenebilecegin, sandalye , sezlong, vb, masa, uyku tulumu, piknik catal bicagi, igne, iplik..
    fren hidroligi, yakit katkisi, kask temizleyici sprey, motor fren disk ve balata temizleyici, motor temizleyici
    Laptimer(saniye,salise ölceri)
    gidon amörtesörü
    yedek zincir seti
    Motor arka ve on sehpalar, bunlar lastik takip sokmede cok yararli
    Lastik söküp takma aletleri,balans icin aletler...

Su anda aklima hemen gelen bunlar ama daha da var tabiki....

Dedim yaa masraf üzerine masraf buradaki aksesurla rahat iki tane 1000 lik motor alabilirsiniz........
    [img]http://www.smiley-channel.de/grafiken/smiley/fahrzeug/smiley-channel.de_fahrzeug064.gif[/img]

Racing Sinandan sevgiler,saygilar........

SradCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HzL olan HerŸeY !
    İnsanın şevkini kacırır bunnar beah ;)
    SuZi ForEveR !

Re: Yarışçı nasıl olunur?

Alıntı hmustak adlı üyeden alıntı
    Bu benim bu sitede yazdığım ilk topiğim arkadaşlar. Herkezlere selamlar olsun öncelikle...

* Eğitim şartmıdır? Nerde eğitim alınır?
    * Her kullanıcı yarışçı olabilir mi?
    * İdeal motor hangisidir? Neden?
    * Hangi aşamalardan (resmi&gayri resmi) geçilir?
    beyler konu baslıgıyla ilgili bişeyler yazsanızda bilgilensek

Bam Bam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 Honda 1000RR
    hmustak´isimli üyeden Alıntı
    Bu benim bu sitede yazdığım ilk topiğim arkadaşlar. Herkezlere selamlar olsun öncelikle...

* Eğitim şartmıdır? Nerde eğitim alınır?
    * Her kullanıcı yarışçı olabilir mi?
    * İdeal motor hangisidir? Neden?
    * Hangi aşamalardan (resmi&gayri resmi) geçilir.

bu konuda bılgısı ve tecrubesı olan arkadaslar cevap beklıyoruz.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler