Rossi'nin Yaptıkları Büyüklüğüne Yakışmamış !!
-
06 Temmuz 2009, 15:04
Yaklaşık 2002'den beri bu sporu takip etmeye çalışıyorum.2005'ten beri de aralıksız.Bana bunu sporu sevdiren Marco Melandri oldu açık söylemek gerekirse,hayran kalmıştım 250 ccde kazandığı yarışların görüntülerine ve o sene şampiyon olmuştu.Rossi olmasa belki o da olmayacaktı MotoGp'de,çünkü Rossi'nin tavsiyesiyle Yamaha'nın Tech 3 uydu takımına alındı 2003'te,daha ilk motogp yarışında bacağını kırdı.Bana göre Rossi'yle kora kor mücadele içine girebilecek tek pilot da odur.Ama bazı insanlar vardır hiçbir zaman hakkettiği yeri bulamaz,Repsol Honda takımı da hiçbir zaman onu düşünmedi,çünkü İspanyol değildi.Repsol'un İspanyol firması olması nedeniyle muhakka bir İspanyol yarışması şart koşulmuştur.Melandri 2005'te Rossi'nin ardından sezonu uydu takımda (movistar gresini honda ) 2.ci bitirmesine rağmen çaylak Pedrosa'yı aldılar 250 cc'den.Pedrosa çok hızlı bir pilot ama şampiyonluk yaşaması çok zor bence.Çünkü istikrarı yok.Bir yarış iyiyse öbür yarış hemen yere düşebiliyor.Yağmurda da performansı tam bir felaket.
Şimdi Kawasaki gibi 2 sn diğerlerinden kötü bir motorla 10.culuk mücadelesi yaparken onu görmek benim için tabii ki üzücü bir durum.Seneye tekrar Gresini Honda'ya dönecek sanırım.Ama hiçbir faydası olmaz,Rossi bu sporu bırakmadan şampiyonluk yaşaması için sadece Repsol Honda ile onu altedebilir ve şans verilse bunu bence kesinlikle yapardı.Her serbest antenman seansını ve sıralama turlarını takip etmeye çalışırım.Bu sadece onu sevdiğim için değil bu spora olan aşırı ilgimden.
Rossi'ye gelince konu başlığımda belirttiğim gibi büyüklüğü tartışılacak bir pilot değil.Sadece ben anlatmak istediğim şeyi anlatamadım veya yanlış anlaşıldım.Neyse uzun lafın kısası forumda bulunan arkadaşları kırdıysam özür dilerim,bir daha yazı yazmayacağım.Saygılar...
Reklamlar
-
06 Temmuz 2009, 15:04
Rossi markalaşmanın sınırlarını zorlamış bir pilot... Sürücülük yeteneğinin dışında iyi ekip kurmayı ve kendini pazarlamayı çok iyi biliyor... Karşılığınıda alıyor...
Bence pistlerde böyle sınırları zorlayanların olması işin heyecanını arttırıyor...
Rossi olmasa motogp olmaz mı?
Bence olur... Rossi gider Lorenzo gelir
... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''
-
06 Temmuz 2009, 15:16
vortex35 adlı üyeden alıntı
Yaklaşık 2002'den beri bu sporu takip etmeye çalışıyorum.2005'ten beri de aralıksız.Bana bunu sporu sevdiren Marco Melandri oldu açık söylemek gerekirse,hayran kalmıştım 250 ccde kazandığı yarışların görüntülerine ve o sene şampiyon olmuştu.Rossi olmasa belki o da olmayacaktı MotoGp'de,çünkü Rossi'nin tavsiyesiyle Yamaha'nın Tech 3 uydu takımına alındı 2003'te,daha ilk motogp yarışında bacağını kırdı.Bana göre Rossi'yle kora kor mücadele içine girebilecek tek pilot da odur.Ama bazı insanlar vardır hiçbir zaman hakkettiği yeri bulamaz,Repsol Honda takımı da hiçbir zaman onu düşünmedi,çünkü İspanyol değildi.Repsol'un İspanyol firması olması nedeniyle muhakka bir İspanyol yarışması şart koşulmuştur.Melandri 2005'te Rossi'nin ardından sezonu uydu takımda (movistar gresini honda ) 2.ci bitirmesine rağmen çaylak Pedrosa'yı aldılar 250 cc'den.Pedrosa çok hızlı bir pilot ama şampiyonluk yaşaması çok zor bence.Çünkü istikrarı yok.Bir yarış iyiyse öbür yarış hemen yere düşebiliyor.Yağmurda da performansı tam bir felaket.
Şimdi Kawasaki gibi 2 sn diğerlerinden kötü bir motorla 10.culuk mücadelesi yaparken onu görmek benim için tabii ki üzücü bir durum.Seneye tekrar Gresini Honda'ya dönecek sanırım.Ama hiçbir faydası olmaz,Rossi bu sporu bırakmadan şampiyonluk yaşaması için sadece Repsol Honda ile onu altedebilir ve şans verilse bunu bence kesinlikle yapardı.Her serbest antenman seansını ve sıralama turlarını takip etmeye çalışırım.Bu sadece onu sevdiğim için değil bu spora olan aşırı ilgimden.
Rossi'ye gelince konu başlığımda belirttiğim gibi büyüklüğü tartışılacak bir pilot değil.Sadece ben anlatmak istediğim şeyi anlatamadım veya yanlış anlaşıldım.Neyse uzun lafın kısası forumda bulunan arkadaşları kırdıysam özür dilerim,bir daha yazı yazmayacağım.Saygılar...
Beni kastediyorsan böyle bir tavır almana gerek yok. Her zaman söylerim bir konu hakkında bilgisi olan insanlar forumlardan uzaklaşmamalı diye. Uzaklaşmalara sebep olan kişilerden biri olmak istemem kesinlikle. Zaten Moto Gp artık eskisi kadar takip etmiyorum. Takip eden birinden bilgi almak da her zaman hoşuma gider. Ben sadece geçmişten bahsediyordum o kadar. Sende amma alınganmışsın. Yanlış anlaşılmalar konuşarak düzeltilir..
-
06 Temmuz 2009, 15:20
-
06 Temmuz 2009, 15:32
-
06 Temmuz 2009, 15:40
Motosiklet Eğitmeni
Ben mevzuyu anlamadim.
Rossi kizinizi istemeye mi geldi?
Ne bu siddet bu celal?
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
06 Temmuz 2009, 16:03
@vortex35
Ama bazı insanlar vardır hiçbir zaman hakkettiği yeri bulamaz,Repsol Honda takımı da hiçbir zaman onu düşünmedi,çünkü İspanyol değildi.Repsol'un İspanyol firması olması nedeniyle muhakka bir İspanyol yarışması şart koşulmuştur.
Nicky Hayden senelerdir Honda Repsol takımında yarıştı, kendisi Amerika'lı. O gidince yerine Andrea Dovizioso'yu aldılar, kendisi İtalyan. Bundan önce Rossi kaç sene Honda Repsol takımında yarıştı, kendisi İtalyan. Marco Melandri de İtalyan. Melandri'nin Repsol takımına alınmamasının nedeni İspanyol olması değil, yeterince iyi olmamasıdır. Evet gerçekten çok iyi bir pilot, sürüşünü, tekniğini, gayretini çok beğeniyorum, İstanbul Park'ta da çok güzel şeyler yaptı ancak yarışların genelinde hep gerilerde. Geçen sene Stoner'in takım arkadaşıydı hiçbir şey yapamadı. Repsol'un Dovizioso'yu alması bence doğru bir karardı ancak biraz zaman lazım, zaten bu sene takım ondan pek birşey beklemiyor ancak seneye çok iyi şeyler yapabilir.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
06 Temmuz 2009, 16:09
forza rossi tek geçerim...
motor sürüyorsan biraz snob olacaksın bu adama çok yakışıyor ;)
Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...
-
17 Ağustos 2009, 13:26
Atam'ız ne demiş: Ben Sporcunun Ahlaklısını Severim
Doktor çok iyi bir pilot ancak halka mal olan kişiler örnek teşkil ederken olumlu olmaya gayret etmelidirler
Dünya klası olan yüzlerce sporcu var ve %99'u (Doktor hariç) örnek insanı sergilemekte çünkü doğrusu bu.
Ben pilotajına bakarım özel hayatı beni ilgilendirmiyor yanıtını veren arkadaşların bence dürüst bir yanıt verdiklerine inanmıyorum?
Örneklemek gerekirse;
Bulunduğunuz camiada süppperin ötesinde bir yarışcı,pilot,jokey ne halt olursa olsun var ve ahlaki yönünden zayıf. Nerede ne dediği belli olmayan kesinlikle güven vermeyen bir zaat...bu tip bir adamı aramızda barındırı ya da ilgileniriz diyen kimseye inanmam
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
28 Ağustos 2009, 18:35
yazık yazık çok yazık
-
Ayağını çıkarması ilginç ama yarış sonuna kadar tek tabanca giderken son turlarda geriye düşüp atak yapması heyecanlı bir GP seyretmemizi sağlıyor Lorenzo ile olan kapışmaları ayrı bir konu.Rossi bence kaliteli bir sporcu özel hayatındaki şımarıklığı pisttede olduğundan pek şaşırmıyorum.Böyle bir adamın pist dışında herkese saygılı yada geyik yapmadan direk ciddiyetle yaklaştığını düşünmek bence garip olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler