@coq
Spies alacaaaaaaaakBen spies hakkindaki goruslerimi daha once de yazmistim. kaliteli ve çok cesur bir pilot. Fakat bu sekilde motosiklet kullanarak, kalan tum yarislarini bitirebilmesi imkansiz.
@coq
Spies alacaaaaaaaakBen spies hakkindaki goruslerimi daha once de yazmistim. kaliteli ve çok cesur bir pilot. Fakat bu sekilde motosiklet kullanarak, kalan tum yarislarini bitirebilmesi imkansiz.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Emrah eline saglik.
Tabii Kenan'in yaptigi bu harika iki geçisin,bir de gorunmeyen yuzu var.
Hatirlarsaniz, geçen haftaki yorumumda;
Kenan rakiplerine karsi naif davraniyor demistim.
Hatta uç orneklerle konuyu genisletmistik.
Iste anlatmak istedigim sey tam olarak buydu.
Yani Kenan'in yaptigi bu iki geçis, geçisten ziyade biçis oldu.
Dogrusu yaristan sonra kavga çikar diye dusunmustum ama neyseki olmadi.
Kenan'in yaptigi çok da dogru bir hareket degildi.
Her iki geçiste de rakiplerini tehlikeye atti.
Hatta Laverty az daha pist disina çikiyordu.
Ama iste bu yarislari guzellestiren seyler bu gibi olaylar.
Kenan mecburen risk almak zorundaydi ve oldukça cesur davrandi.
Cesaretinin semeresini de aldi.
Peki Kenan neden daha once geçmedi rakiplerini?
Hadi bakalim yeni uzman sorumuz.
@coq
Abicim ortada yanlış yapılan bir hareket yok, eğer önünde gidenin viraj içine atabiliyorsan zaten ondan hızlısın demektir, tek önemli nokta ondan daha hızlı olduğundan viraj çıkışında gaz açman gerektiğinden motor viraj dışına fazla açılır. Kenan viraj dışına doğru kaymadığından bunu kontrollü yaptığını görüyoruz. Zaten geçişlerde dikkat ederseniz doğru şekilde içine atamayan viraj dışına doğru çıkıyor avantajı kaybediyor. Sonuçta bu bir yarış, centilmenlik bir yere kadar, kimseyi riske sokmaya gerek olmadan esas amaç kazanmak.Kenan'in yaptigi çok da dogru bir hareket degildi.
Her iki geçiste de rakiplerini tehlikeye atti.
Hatta Laverty az daha pist disina çikiyordu.
Kenan'ın bu yarıştaki stratejisi tamamen doğruydu. Tüm yarış boyunca en fazla bir veya iki kez risk alınabilir, eğer bundan fazla risk alıyorsan mutlaka kaza yaparsın. Orada yarışanlar dünyanın en iyileri, cesur olmadan onları geçme şansın zaten yok. Kenan rakiplerini daha önce neden geçmedi... Sorunun cevabını veriyorum.. Kenan diğerlerinden çok daha hızlı değil. Laverty, Crutchlow ve Pitt gerçekten çok hızlılar. Kenan kafada gidip tüm yarış boyunca onların arkadan yapacağı baskıyı yaşamak istemedi, çünkü bu şekilde devam etmek gerçekten çok yorucu, hata yapma şansın çok fazla, o yüzden de 5-6 tur kafada gittikten sonra yavaşladı. Buradaki en önemli nokta şu, hiçbir zaman diğerlerinden kopmadı. Bu biraz psikolojik bir strateji, peşlerinden geldi ama hiçbir atak yapmayarak rakiplerine sanki limiti buymuş şekilde bir izlenim verdi. Zaten son turun içinde Laverty ve Crutchlow'u geçince ikisi de şok oldu ve herhangi bir atak girişiminde bulunamadılar. Olayın farkına vardıklarında iş işten geçmiş, Kenan damalı bayrağı görmüştü.Kenan mecburen risk almak zorundaydi ve oldukça cesur davrandi.
Cesaretinin semeresini de aldi.
Peki Kenan neden daha once geçmedi rakiplerini?
Hadi bakalim yeni uzman sorumuz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:34 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:25 PM ----------
WSS 2009 Salt Lake City - Kenan Sofuoglu Last Lap
Boy tebrikler.
Dogru cevap.
Evet Kenan onundeki her iki pilottan da yavasti.
Buradaki yavasligi tur zamani olarak algilamayin.
Kenan'in her atak yapabilme ihtimali olan yerlerde, bu iki pilot, çok daha çabuk ve hizliydilar.
Yani Kenan'in çilginlik yapmaktan baska sansi yoktu.
Eger daha once geçse (ki bu ancak son 3 tur içerisinde gerçeklesebilecek birseydi) muhtemelen tekrar geçilecekti.
Saniyorum Kenan, SS tarihinin olmasa da kendisinin geç frenaj rekorunu Crutchlow'mudur ne karin agrisiysa, onu geçerken kirdi.(Adamdaki isme bak be arkadas.)
(Boy; ilk yorumunda genel olarak ayni fikirdeyiz ve bunu oneren benim zaten. Geçen haftaki yaristan sonra, boyle yapmasi gerektigini soylemistim. Fakat dikkat etmedigin bir kuçuk detay var.
Kenan, temas olacagini bile bile içeri aldi. Zaten temasta gerçeklesti. Kendisi de dusebilirdi.Yani metreler kala, yarisi bitirememe ihtimali vardi. Su bir gerçek ki puan alinan bir yaris, bitirilemeyen bir yaristan her zaman iyidir.
Bu cumleyi onceki yil yarislara katilirken, senin içinde yazmistim diye hatirliyorum.)
Onumuzdeki yaris, bu iki serseri intikam almaya kalkmasinlar diye korkuyorum açikçasi.
Buna tam olarak katılmıyorum. Kenan'ın geçtiği her iki pilot da şampiyonadaki rakipleri. Artık Laverty ve Crutchlow'a puan kaybetmeye tahammül edemez, etmemeli de. Eğer şampiyonadaki rakibinden fazla puan alma şansı varsa, onu geçmeyi denerken hem kendisini hem de onu düşürmesinde genel klasman açısından sorun yok. Ama düş(ür)mek iyi bir şey değil tabii ki. Bir de Kenan ve Laverty düşse, Crutchlow yarışı alsa ne olurdu İşte o zaman kıyamet kopardı herhalde...
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
@coq
Her zamanBoy tebrikler.
Dogru cevap
Dikkat etmediğimi nerden çıkarttın? Orada temasa neden olan Kenan değil Laverty'dir. Normalde yarışta psikolojik olarak biri içine atarsa, sen onu farkettiğin anda ister istemez motoru dikme eğilimi gösterirsin. Laverty Kenan'ı farketmiş olsa da motoru bile bile dikmedi, bu yüzden çarpışma oldu ama sonuçta çarpan düştüğü için yine mecburen motoru dikmek zorunda kaldı, dolayısı ile de virada dışa açıldı. Bu arada çok yavaş izlediğinizde Kenan'ın normalden fazla yattığını ve neredeyse kerblere yakın bir yerde lowside ile düşeceğini farkettiniz mi? Biraz da şansı yaver gitti..Fakat dikkat etmedigin bir kuçuk detay var. Kenan, temas olacagini bile bile içeri aldi. Zaten temasta gerçeklesti. Kendisi de dusebilirdi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:57 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:53 PM ----------
@Shrieker
Aynen katılıyorum, bu mücadelenin şampiyona için çok büyük anlamı vardı. Kenan bu şekilde alamasaydı aradaki puan farkı iyice açılacaktı. Bence en kısa zamanda birinci sıraya oturmalı ve gerisini diğerleri düşünmeli. Kenan biraz geriden gidiyor, umuyorum bu yarıştan sonra daha iyi şeyler yapar. Ancak horozun da dediği gibi bundan sonraki yarışlarda Laverty ve Crutchlow Kenan'dan benzer hareketi beklediğinden daha dikkatli olacaklardır. Kenan'ın işi daha zor...Kenan'ın geçtiği her iki pilot da şampiyonadaki rakipleri. Artık Laverty ve Crutchlow'a puan kaybetmeye tahammül edemez, etmemeli de.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:02 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:57 PM ----------
Şu anki durum :
1. Cal Crutchlow - 135
2. Eugene Laverty - 126
3. Kenan Sofuoglu - 108
4. Andrew Pitt - 73
5. Joan Lascorz - 73
Crutchlow ve Laverty her yarışta podyum görürse Kenan şampiyonluğa veda eder. En az iki yarışta ciddi puan farklarının olması gerekiyor. Kenan bundan sonraki 7 yarışta da birincilik alsa (7x25=175 => 108+175=283) Crutchlow ikincilik alsa (7x20=140 => 140+135=275) Kenan ucu ucuna şampiyon olabiliyor.
Ulem benim soylediklerimi, yine bana soyleyip durmayin.
Shirieker;
daha geçen hafta yazmadim mi ben buraya?
Yarisi kesinlikle bu iki pilotun onunde bitirmesi gerekiyor diye!!!!
Aslinda anlamissin.
Yazdigin son paragraf, benim anlatmak istedigimin bir ozeti.
Kenan Crutchlow 'u çok temiz geçti.
Geç frenaj ve hoop onunde.
Ama Laverty'i geçerken ikisi de dusebilirdi.
Benim dikkatinizi çekmek istedigim nokta bu.
Boy;
Crutchlow'un Yamaha ile fazla sansi olacagini sanmiyorum.
Asil tehlikenin Laverty olacagini dusunuyorum.
Ben bunu sezon basinda da ifade etmistim.
Bu nedenle,
5 yarisi kazanmasi ve diger iki yarisi Laverty'in onunde bitirmesi, Kenan'a sampiyonlugu getirir diye dusunuyorum.
Ya da canim oyle istiyor diyelim.
Kalan 7 yarışın 6'sını kazanırsa, 2007'deki rekorunu egale etmiş olacak. Eğer kalan 7 yarışın hepsini kazanırsa bu yeni bir rekor olur. Kenan'ın şampiyonluk yarışındaki rakipleri 2007 sezonundakilerden çok daha kuvvetli. O yüzden bu kadar yarış kazanabilmesi ihtimali çok da gerçekçi değil. Ama neden olmasın
@Shrieker
Bu dediğin yani Kenan'ın kalan tüm yarışlarda birinci olması çok gerçekçi değil, rakipleri çok güçlü ve şu anda Crutchlow ile arasında yaklaşık 30 puan fark var. Özellikle bu son yarıştan sonra bu iki rakip Kenan'a karşı çok daha dikkatli olacaktır. Kenan'ın şampiyonluğu garantilemesi için her yarışta podyum görmesi, en az iki yarışta diğerlerinin podyum görmemesi gerekiyor. Aslında bu çekişme sayesinde çok daha zevkli yarışlar izleyeceğiz önemli olan da bu.Kalan 7 yarışın 6'sını kazanırsa, 2007'deki rekorunu egale etmiş olacak. Eğer kalan 7 yarışın hepsini kazanırsa bu yeni bir rekor olur. Kenan'ın şampiyonluk yarışındaki rakipleri 2007 sezonundakilerden çok daha kuvvetli. O yüzden bu kadar yarış kazanabilmesi ihtimali çok da gerçekçi değil. Ama neden olmasın
orda olmak isterdim
Turkiye'de de yapilsa ya!!!
Her isikta kasklarinin vizorunu temizlemek için onlerine atlayan elemanlar,
abiiii alsana beee! !! seklinde honkuren mendil saticisi çocuklar,
parlatalim abi seklinde botlarina yapisan ayakkabi boyacilari,
yine her isikta yanlarina yapisip, kapisalimmi diye tuturan Rx king kullanicilari,
sayesinde piste varabilirlermiydi bilmiyorum ama dusunmesi bile zevkli oluyor.
Fotograflara bakarken aynısı aklıma geldi. Yarış başlamadan birkaç tanesi sıkıştıran dolmuşçular yüzünden yarış dışı kalabilirdi.
Buyrun yarış sonrası roportaj
Kenan Souoglu – P1:
"I am so very happy to be back on the top step of the podium again. Our results have not been so good recently but we made some really big changes to the bike this weekend in America; even in warm-up this morning we were changing the set-up but I knew then that I had a bike that I could win with. Cal and Eugene were really fast today and it was very difficult to catch them after I had finally passed Lascorz. The last lap was really good though – I think I might have touched with Eugene on the way through and you could say it was a hard move. But racing is a hard sport. It was a great feeling to win again and I have to say a really big thank you to the team for working so hard for me."
Andrew Pitt – P7:
"It’s not a bad result considering where I started, but I made too many mistakes getting past Fabien Foret and found it hard to get consistent lap times. We made some changes to the bike for warm up which worked well, so I really think we have a good direction to go in. I got a good start in the race and found myself on the outside of turn one. But everyone braked early up the inside so I was able to let it run a little longer. I could see the leaders for the first four or five laps which was good, and all in all, it was a pretty good race."
Ronald ten Kate – team manager:
"What a team, what a day, what a win and what a great rider! We’ve obviously had to dial out a lot of issues recently and then we made some pretty radical changes this weekend, which only started to work during warm-up this morning. In the race, Kenan showed what a great rider he is if we can give him a competitive machine. After all the poor results and hard work recently, this feels like a maiden podium. Really big compliments to Andrew, too, who started from the back row with a really sore head and body after his crash yesterday. To finish seventh just shows what a fighter he is as well. The whole crew has done a fantastic job and they’ve never let go of their confidence, inspiration and belief that we are a winning team. Now we are back on track."
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
@coq
Yaa RX king başlığına ne oldu? Kapandı mı?yine her isikta yanlarina yapisip, kapisalimmi diye tuturan Rx king kullanicilari
Emrah81
Süpermiş sağol paylaştığın için
Coq
Hakikaten düşünmesi bile zevkli
Geçen Biaggi'yle bi kalktım
UTAH SBK dan hoşuma giden bir fotoğraf
Bu arada Laverty yarış sonrası yaptığı açıklamada Kenan'ı fair play e davet etmiş
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)