Merhaba arkadaşlar,
Bu haftasonu Türkiye Pist Şampiyonası'nın üçüncü ayağı Körfez Pistinde yapıldı. Ben Cuma günkü antremanlara katılmadım, Cumartesi günü bir ısınma, iki sıralama turuna girdim. Hava inanılmaz sıcaktı. Pisti sözde adam etmişler, yamalara döktükleri asfalt o kadar kötü ki, herkesin süreleri 1-2 saniye kötüledi. Yamalar sıcaktan erimiş, hem kayıyor hem de tümsekler oluştuğundan çok hızlı süratlerde motor çok fazla yatıkken zıplıyor yerinde durmuyordu. Bu şartlarda yarışmak gerçekten kolay değildi. Cumartesi günü yapılan sıralama turlarında Aydın Erkan adlı yarışçı, Sinan Sofuoğlu'nun kaza yaptığı yerde kaza yaptı ve durumu çok kötüydü. Hastaneye kaldırdılar, beyin kanaması geçirmiş, beyninde ödem oluşmuş, ameliyat ettiler, son duyduğumuz haberlere göre yoğun bakımdaydı. Umarım iyileşir, aynı pistte aynı sezonda ikinci birini kaybetmek hiç iyi olmaz. Yarışlarda aynı yerde biri daha düştü. Yarıştan önce iki sıralama yapılıyor ve en iyi süre hangisiyse o alınıyor. Benim ilk sıralamada yaptığım 52.165 saniyelik derece ile yarışta ikinci olarak start aldım. Normalde 25 tur olan yarışlar, havanın çok sıcak olması nedeniyle yarışçılar tarafından imza toplanarak 20 tura indirildi. Ancak bu havada 20 tur bile atmak gerçekten bizi çok yordu. Yarışı üçüncü olarak tamamladım. Bulgaristan'daki ilk yarışta yaptığım kazadan dolayı sağ dizimde minisküs yırtığı var, 7-8 turdan sonra beni bayağı zorladı. Ama tabi bu bahane değil, elimden geleni yaptım.
Bu arada bana bu sezon sponsor olan Halis abiye de tekrar çok teşekkür etmek istiyorum. Bir televizyon kanalı röportaj yaptı, orada bol bol Sinbo'dan bahsettim
Birinci Sıralama :
İkinci Sıralama :
Yarıştan önceki ısınma :
Yarış :