Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: MotoGP'de favoriniz kim?

Katılımcı sayısı
52. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Valentino Rossi (Camel Yamaha)

27 51.92%
  • Dani Pedrosa (Repsol Honda)

12 23.08%
  • Marco Melandri (Fortuna Honda)

4 7.69%
  • Nicky Hayden (Repsol Honda)

8 15.38%
  • Loris Capirossi (Marlboro Ducati)

1 1.92%
  • Colin Edwards (Camel Yamaha)

0 0%
  • Sete Gibernau (Marlboro Ducati)

0 0%
  • Shinya Nakano (Kawasaki)

0 0%
  • John Hopkins (Rizla Suzuki)

0 0%
  • Diğer...

0 0%
3. sayfa BirinciBirinci 123

MotoGP'de favoriniz kim?

REKLAM ALANI
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @ledo
    Benim seyrettiğim, spor adamı olarak 3 büyük fenomen var.
    Bunlar (sıra ile değil ) Michael Schumacher, Michael Jordan ve Valentino Rossi.
    Bu konuda sana katılıyorum. Rossi gerçekten bir fenomen. MotoGP'ye çok değişik değerler kattı. Her yıldızın parladığı ve söndüğü bir an vardır ve Rossi bu sene sönüşe geçti. Bu senenin çaylakları çok iyi. Özellikle Pedrosa ilk senesinde beklenmeyen bir başarı sergiledi. O yüzden Rossi Yamaha'yı bıraksa bile pek şansı yok diye düşünüyorum. Bence önümüzdeki sene parlayışta olacak yıldızlar Pedrosa, Melandri, Stoner olacak.

@Shamyl
    Ama diğerleri makinanın üzerinde gidiyorlar, makina ne kadar giderse onlar da o kadar gidebilir...
    Makina çok önemli ancak makinayı nasıl kullandığın da önemli. Colin Edwards örneğini vermiştim. Assen'de Hayden ile aynı durumda Rossi olsaydı durum çok farklı olabilirdi.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    the_cayman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Olsa da gururla R6 diye yazsak :P

ROssi

Bir arkadaşımız aynen şöyle yazmış :

Benim tahminim Rossi seneye de nal toplar, çünkü yeti yetmeler vızır vızır gidiyor. Rossi zaten bu yıl rakipleri düşmeden 1. olamayan bir pilot görünümünde...

Arkadaşım Rossi bir efsane . Ben yeni gelen pilotların bile onun gibi büyük başarılar elde edebileceğini kısa sürede düşünmüyorum . Zaten dikkat edersen yamaha'nın motor problemlerine rağmen Rossi bu sene 4 yarış kazandı ve onun kadar birinciliği olan pilot gene yok . Ayrıca 3 yarışta da yarış dışı kaldı ve şu andaki puanına bak. bence bu bile o kadar olumsuzluğa rağmen büyük bir başarı . Ayrıca yeni yetme pilotların bile 11. sıradan gelip 1. olup yarış kazandıklarını görmedim. Ayrıca rakipleri düşmeden demekle ne demek istediğini anlamadım şüphen mi var o adamdan yoksa . Ayrıca yamaha neden motor arızaları verdiğini de net bir şekilde açıkladı . Seneye motorlar 1000 cc'den 850 cc'ye düşürülecek ve silindir sayısı 4 olacakmış. Yamaha önümüzdeki seneyi hesaba katarak ona göre bir motor kullanıyomuş . bu yamahaya biraz pahalıya patlayacak ama seneye rahat edecekler bence . Zaten sezon başında rossinin ilk düştüğü yarışlarda belliydi bu bence ondan sonra da ipin ucunu bıraktılar . Bu arada yeni yetme pilotlardan favorim casey stoner

Arkadaşlar Rossi nasıl söndü dersiniz şaşırıyorum . Marco Melandri 25 yaşında bir pilot Rossi 27 Pedrosa 21 . max biaggi yarışları 34 yaş civarında bıraktı . yani rossinin önünde uzun yıllar var . Ve burda bahsettiğimiz pilot eli kırıkken yarış kazanmış bir pilot . buna kolay kolay kimse cesaret edemez bence. Almanya gp'sini izlediyseniz eğer 11. sıradan start alıp eli kırık bir şekilde yarışı kazandı . Böyle bir adam ne kolay kolay bir daha gelir ne de kolay kolay yıldızı söner. Nick Haydene bakıyorum da sürekli podyuma çıkma başarısını göstererek şampiyon olacak ve unutmayın böyle şampiyonlar pek fazla hatırlanmaz sezon boyunca 2 yarış kazandı , diğer yarışlarda ise 2. ve 3. olarak podyuma çıktı sürekli . yani puan fazlalığı burdan geliyor .

Nick Hayden A.B.D gp'sini kazanamasaydı zaten kafalarda soru işaretleri kalırdı

ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    10 yıldan fazla oldu...
    Formula 1 de son yarış, Schumacher Benneton kullanıyor, 1 puan alsa şampiyon ama 2. sırada. Önünde de Alesi var. Alesi çok dişli bir pilottu, onu sollamak demek %50 kaza riski demekti...

Peki Schumacher ne yaptı ? Bir şikan çıkışında öyle kritik bir biçimde Alesiyi geride bıraktı ki, bütün İtalyanın ve Schumacher hayranlarının ömründen 10 yıl gitti. Neticede de 1. oldu....

Gerçek Şampiyonlar, 2. olmayı bile kaldıramayan, 1. likten başka hiçbir şekilde tatmin olmayanlardır !

Hayden bu tarzı ile ( Alonsa da aynı tür bir adam ) isterse 5 yıl üst üste şampiyon olsun, bizim gönüllerimizde başka şampiyonlar yer alır ve onları konuşuruz.
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

Motosikleti
    --
    Kabul etmek lazım, Rossi uzun zaman daha 1 numara olur. Fakat Yamaha için aynı şeyi söyleyemicem. Yamaha nın pitini gösterdiği zamanlarda, dikkat edin sanki hepsi dua ediyor "Lütfen arıza yapma" diye. Ama nafile , zaten üzerindeki pilot, pilot değil ki "DOCTOR!" Rossi bile artık kızmıyo makinaya. Netice, Honda'yla nasıl kıyaslarız.Yamaha'nın diğer pilotunun durumu da malum. Ama şu var, Pedrosa ve Hayden'dan korkmak lazım. Bu sene Hayden şampiyon zaten. Ufak ihtimal Pedrosa... Amaa aranızda uzun zamandır, Hollanda Grand Prix'i gibi bir yarış seyreden oldu mu? Çok fenaydı çook. Aynı, 2 sene önce , Rossi ile Gibernau'nun ispanya daki son turu gibiydi!!

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    the_cayman, her yarışta 1, 2, 3 olmak mı iyi yoksa bir yarışta 1 başka yarışta yarış dışı kalmak mı? Hayden'in şampiyona lideri olmasının nedeni her yarışta podyumda olması. Yani yarıştaki en istikrarlı ve deneyimli pilot. Rossi'nin başarısı gözünün kara olması ve frenajının diğer tüm pilotlardan iyi olması. Önündeki iki motor viraja girerken frene basarken, o arkadan gelip ikisini de geçip fren yapıyor. Rossi'nin tek farkı budur, yoksa düzlükte altında Yamaha'dan daha iyi bir motor olan Honda ile yarışan 51 kg lık Pedrosa yanında hiç şansı yok. Rossi ile Pedrosa arasındaki kilo farkı 16 kg.

ledo, evet haklısın belki çoğu kişi Hayden'i Rossi'ye göre çok az hatırlayacak ama bu şu anda Hayden'in şampiyona lideri olduğu gerçeğini değiştirmez. Rossi bir efsane zaten, buna hiçbir itirazım yok. Rossi konusunda ben de aynı şeyleri düşünüyorum ancak özellikle marka seçimi konusunda yaptığı yanlışlık nedeniyle bu sene daha önceki senelerde olduğu gibi yıldızı parlamayacak. Yamaha yüzünden yarış dışı kaldığı yarışları izlerken gerçekten içim parçalandı. Bu kadar iyi bir sürücünün motosikletteki arızalar yüzünden puan kaybetmesi hiç hoş değil. Seneye Rossi'nin Yamaha'da kalacağını sanmıyorum.

ledo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly , Hyosung GV 650
    Ben MotoGP nin teknik kısmından pek anlamıyorum. Bugün en iyi motor Honda ama son iki yılın şampiyonu Yamaha...

Schumacher bile Ferrariye geçtiğinde ilk üç yıl şampiyon olamamıştı. Hatırlayın ! o dönem doğru dürüst pilot kalmamıştı F1 de, ona rağmen !

Hadi birinci sene tamamen Rossi farkıydı, geçen sene ne oldu ? Hem motor hem sürücü en iyi olmasa matematiksel olarak nasıl 4-5 yarış kala şampiyon olacak ?

Bu yıl 3. yıl veYamaha birkaç yarış sorun çıkarttı. ( Yanlış hatırlamıyorsam, Rossinin puan alamadağı yarışların tümü Yamaha dan kaynaklanmıyor, kendi de düştü ve hatalar yaptı. )

Hondacılar da Rossinin transferinden beri söylemek isteyip te bir türlü fırsat bulamadıklarını söylüyor gibi geliyor bana...

Not :Mehmet kardeşim, genel olarak söylüyorum bunu, lütfen üstüne alınma ! yoksa ben zaten senin bilgilerinden faydalanarak yorumlar yapıyorum.
    Önemli olan, sadece yazarken veya konuşurken değil, hergün hayatı yaşarken adam olabilmektir.

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Üstüme alınacağım birşey yok. Marka kıyaslamasına gireceksek, yine MotoGP'nin sitesinden tüm markaların toplam kazandığı yarış sıralamasını vermek istiyorum.

Markaların kazandığı yarış adetleri

Bu liste Honda'nın başarısını gösteriyor zaten. Honda Rossi olsa da olmasa da en başarılı üretici firma olarak karşımıza çıkıyor. Haa Rossi'nin Honda'daki ve Yamaha'daki başarısını kıyaslarsak, Rossi'yi dünya Honda üzerinde tanıdı. Rossi için Honda, Yamaha hiç faketmez. Adam başlı başına bu işi yemiş yutmuş. Honda'nın yol tutuşu, stabil olması bir avantaj, Yamaha'nın da daha güçlü olması bir avantaj.

bengisu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hmmm, sezonun bitmesine sadece 5 yarış kaldı. Bazılarının hesaplarına göre sadece 3 yarışçı şampiyon olma yolunda, bazılarına göre 5, bazılarına göre ise Hayden şampiyon oldu bile...

Peki kariyerinde sadece 3! yarış kazanmış biri şampiyon olmayı hak eder mi? Tabi ki benim gönlüm şu an da Rossi'den yana ama Pedrosa'ya da hiç bir şey diyemem. O çocuk gerçekten yetenekli.

Peki dedikoduları duydunuz mu? İlerde Pedrosa'nın yeteneği Nicky için bela olabilir. Bir daha ki sene HRC Pedrosa'yı ön planda tutacaktır. Ona şampiyon olması için destek vereceklerdir. Yani bir daha ki sene Hayden HRC'den ayrılabilir. Tıpkı bir zamanlar Biaggi'nin HRC'den ayrıldığı gibi

Bu arada Yamaha'nın performansı kötü. Onu herkes biliyor. Peki ya Michelin'in performansı nasıl? Bu sene gerek Honda olsun gerek Yamaha, bir çok kişinin başı Michelin'den belaya girdi. Değil mi?

Alıntı the_cayman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayrıca yamaha neden motor arızaları verdiğini de net bir şekilde açıkladı . Seneye motorlar 1000 cc'den 850 cc'ye düşürülecek ve silindir sayısı 4 olacakmış. Yamaha önümüzdeki seneyi hesaba katarak ona göre bir motor kullanıyomuş . bu yamahaya biraz pahalıya patlayacak ama seneye rahat edecekler bence . Zaten sezon başında rossinin ilk düştüğü yarışlarda belliydi bu bence ondan sonra da ipin ucunu bıraktılar . Bu arada yeni yetme pilotlardan favorim casey stoner
    dedikleriniz doğru ve Rossi'yi tanımayanlar için söylüyorum. Adamın kariyerine bakarsanız onun yeni kullandığı araçlarda genellikle sürüşünün yeterli olmadığını görürsünüz. Fakat bir sonraki sene rüzgar gibi eser pistlerde. Seneye müthiş bir Rossi izleyeceğimizi umuyorum!
    lütfen bütün rossi hayranları bana pm atsın:wiinkk:

Capirossi yi tek gecerımm arkadasss

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @bengisu
    Peki kariyerinde sadece 3! yarış kazanmış biri şampiyon olmayı hak eder mi?
    Valla şu andaki kurallara göre şampiyon Hayden. Daha önce de dediğim gibi önemli olan istikrar! Hayden belki çok az birinci oldu ama hep podyuma çıktı. Rossi ise 3 yarışta yarış dışı kaldı. Şampiyonluk da toplam puana göre belirleniyor, kaç kez birinci olunduğuna göre değil.
    Peki dedikoduları duydunuz mu? İlerde Pedrosa'nın yeteneği Nicky için bela olabilir. Bir daha ki sene HRC Pedrosa'yı ön planda tutacaktır. Ona şampiyon olması için destek vereceklerdir. Yani bir daha ki sene Hayden HRC'den ayrılabilir.
    Bunlar dedikodu değil, takım stratejisi. Şu anda Pedrosa Hayden için bir tehlike değil. Şu anda takım Hayden'a Pedrosa'ya izin ver demiyor. Ancak seneye takımın Pedrosa'ya yatırım yapacağı kesin bence. İlk senesinde bile bu kadar başarılı olan bir sürücü seneye kim bilir neler yapacak...
    @Gokhan2433
    Capirossi yi tek gecerımm arkadasss
    İyi ki Brno'da birinci oldu hemen Capirossi diyorsun. Capirossi gerçekten çok iyi bir sürücü ama bu sene şampiyon olabileceğini sanmıyorum. Brno'da çok şanslıydı. Pedrosa Rossi'ye baskı yapmamış olsaydı, Rossi Capirossi'ye yetişip geçebilirdi.

Şu anda Hayden 201, Rossi ise 163 puandalar...

bengisu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi ki Brno'da birinci oldu hemen Capirossi diyorsun.
    Capirex sadece yarış kazanmadı. Aynı zamanda kazandığı yarışla rekorlar defterine girdi. Capirex şu an da GP tarihinin en uzun kazanma kariyerine sahip kişi. İlk zafer ve son zaferi arasında tam olarak 16 yıl 15 gün var.

ayrıntılı bilgi: http://www.superbikeplanet.com/2006/Aug/060820d.htm
    lütfen bütün rossi hayranları bana pm atsın:wiinkk:

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Özellikle son yarışlarda Hayden beni hayal kırıklığına uğrattı. Tamam istikrarlı ama hiçbir şekilde risk almıyor adam yaa. Rossi ise aksine sene boyunca genel bir performans problemi yaşarken, son yarışlarda inanılmaz güzel bir performans sergilemekte. Sepang pistinde Capirossi ile kapışması ve geçmesi mükemmeldi. Adam bu işi biliyor. Levent abinin de dediği gibi o bir fenomen. Valencia'da büyük ihtimalle Rossi birinci olacak. O yüzden Hayden'in işi çok zor. Bu son iki yarışta artık risk alıp, podyumdan inmemesi gerekiyor. Bakalım ne olacak...

Motosikleti

12

Bu arada Nicky Hayden ile Rossi arasında fark 12 Puan . Rossi şampiyonluğu istiyor hayden ise tam bir hayal kırıklığı oldu şu anda ... Son yarışları izleyip görelim gerçekten büyük çekişme yaşanıyor ...

Motosikleti
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Valla şu andaki kurallara göre şampiyon Hayden. Daha önce de dediğim gibi önemli olan istikrar! Hayden belki çok az birinci oldu ama hep podyuma çıktı. Rossi ise 3 yarışta yarış dışı kaldı. Şampiyonluk da toplam puana göre belirleniyor, kaç kez birinci olunduğuna göre değil.

Şu an itibariyle istikrar tablosuna tekrar bakmanızı öneririm

Abicim sen Haydenciydin galiba ama Rossi motor arızalarına rağmen şampiyon olmak üzere . Forumun başından beri okuyorum da Hayden Hayden demişsin ondan sordum yani
    [B][COLOR="Cyan"][COLOR="Purple"]Yarış kazanmak istiyorsan, ne hızda gitmen gerektiğini bilmeli ve o kadar hızlı gitmelisin; ne eksik ne de fazla...[/COLOR][/COLOR][/B]

poş@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    racing
    rossi bir numara ezer geçer

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Oylamaya katılan 8 kişiyi tebrik ediyoruz

Çok zevkli bir yarış ve renkli bir zafer olmadıysa da Hayden şampiyonluğa ulaşmayı başardı sonunda.

Tebrikler Nicky
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Rossi hayranları hayal kırıklığına uğradı sanırım. Dediğim gibi Hayden şampiyon!

MotoGP'de yeni şampiyon Hayden adlı başlıkta daha detaylı yorum yazdım.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler