Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Benzin fiyatları artarsa böyle olacak!

REKLAM ALANI
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Okan abi bu sistemi ''yaptım oldu'' diye bagiran müteahit'te yeni projelerinde kullaniyor. Evet şuan için yasal bir kısıtlama yok, fakat elektrik enerjisi otomobillerde de uygulanmaya başlarsa devlet bir şekilde halka giydirme yapar diye tahmin ediyorum.
    Kökü ithalata dayanmayan hiçbir veya mal ve hizmette vergi yükü arttırılmaz merak etmeyin. Burada anahtar kelime "yenilenebilir enerji" Zaten kendi ürettiğin bir enerjinin nesinden vergi alabilecekki devlet.Kapına gelip bu ay şu kadar rüzgar kullanmışsınız diye fatura mı kesecek. Devlet o gün gediğinde kendine yeni kaynaklar bulacaktır mutlaka.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı oocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kökü ithalata dayanmayan hiçbir veya mal ve hizmette vergi yükü arttırılmaz merak etmeyin. Burada anahtar kelime "yenilenebilir enerji" Zaten kendi ürettiğin bir enerjinin nesinden vergi alabilecekki devlet.Kapına gelip bu ay şu kadar rüzgar kullanmışsınız diye fatura mı kesecek. Devlet o gün gediğinde kendine yeni kaynaklar bulacaktır mutlaka.
    Kapıma gelip bu ay şu kadar su kullanmışsınız diyor ama

Herneyse. Ben birazda işin geyiğindeyim.

O günleri görürsek bakalım nelere şahit olacagiz.
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Kapıma gelip bu ay şu kadar su kullanmışsınız diyor ama

Herneyse. Ben birazda işin geyiğindeyim.

O günleri görürsek bakalım nelere şahit olacagiz.
    Suyu kapına o getiriyorda ondan. Rüzgarı nasıl ölçecekki
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    bu işinde basite indirilmişi var...
    zamanında lpg benzinin yarı parası değilken ilk etapta yarıya yaklaştıramadıkları için ''lpg li araçlar 4 kat vergi ödeyecek'' diye bir kanun çıkardılar...

ve ben o zamanki arabam için ocak ayında bunu mecburen ödedim..iptal oldu geri alamadım....

nasılki 1300 cc ye kadar şu vergi 1300-1600 arası şu 1600-2000 arası şu v.s v.s gidiyorsa...
    araya elektrikli araçlar için şu diye bi çakarlar günümüzün akaryakıtla çalışan araçlarının 5000 cc olanına denk getirirler hiç şaşırmam....

çünkü vatandaşın ucuz, ekonomik bişeyden faydalanmalarına tahammülleri yok..ellerinde olsa sineklerden kanatlarındaki yağ için vergi alacaklar...

bulunur bir yolu ve o araç elektrik kullanımıyla atıyorum 5yılda akaryakıta göre 10000 tl kar ettiyse bunu 15000 tl olarak geri almazlarsa ben bişey bilmiyorum derim....
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

inanck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbr 250r
    Alıntı sivernson adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu durumda olay, yine şu kıstasa döner dolaşır gelir; devlet gelirlerindeki azalışları, başka kalemlerde artışlarla süspanse eder. yani ister türbin kur, ister güneşten elde et enerjimi, bu durum sonucunda elde ettiğin gelir, başka bir yerden gider. fakat bu söylediklerim,elektriğin halk tarafından ciddi manada üretilip kullanılmasında devletin gözle görülür gelir kaybına uğramasına başlamasıyla olur.
    bir de şöyle hesap yapalım:
    örnek gider kalemleri
    1. güvenlik giderleri 3 lira,
    2. sağlık giderleri 2 lira,
    3. altyapı kurulum ve işletme giderleri 3 lira,
    4. sosyal giderler 1 lira,
    5. eğitim giderleri 1 lira.
    toplamda 5 kalem de 10 lira gider.

örnek gelir kalemleri
    1. satılan enerji giderlerinden 2 lira,
    2. doğrudan gelirlerden 3 lira,
    3. dolaylı gelirlerden 2 lira,
    4. tekel den 2 lira,
    5. harç vesair gelirleri 1 lira.
    vb.

gelir kısmındaki bir azalmada, gider kalemi direk etkilenecektir. bunun sonucunda ya bu kalemden feragat edilecek, ya borç alınacak, ya işçi çıkarılacak, ya hizmetten kısılacak, ya vergi artırılacak, yada başka bir kalemden vergi alınmaya başlanacak.
    sizce hangisi olur? ve şu ana kadar hangi durumla karşılaşıldı genelde?

olaya maliyeci gibi disiplinle bakmışsın elbette devlet bu vergileri boşuna toplamıyor, ihtiyaçlar var bütçe var vs. bunda hemfikiriz. ama şu da var:
    vatandaş düşünün. her ay gelirinin 300 TL'si elektrik-su-benzin-telefona gitsin. 1000 TL maaş alsın. bu adamın harcama yapmaya ne kadar takatı kalsın?
    vatandaşların kazandığı vergiye gidiyor. diğer yandan çoğu malı/hizmeti bedelsiz tüketenler var. kaçak sigortasız işçi çalıştıran mı dersin, kaçak elektrik kullananlar mı dersin.. dikkat ediyorum son yıllarda tekelden sigara almayı bırakan, doğudan tütün getirtip kendi evinde filtreli sigara üreten insanlara rastlamaya başladım.
    kümesteki kazı fazla yolarsan, millette para kalmaz, kredi çekerek geleceğinden tüketmeye başlar. ünlü doktorların avukatların kuyumcuların öğretmenler kadar vergi verdiği, trilyonluk taksi plakaları için 250 TL gelir beyan edenlerin olduğu, yabancı ve büyük firmaların muazzam vergi istisnalarına sahip olarak faaliyet gösterdiği, borsada/bono alım satımlarında bile yabancı firmaların vergi istisnalarına kavuştuğu adaletsiz bir vergi sistemi var.
    zamanla inşallah önce bunlar düzelir de biz kümesteki kazlar biraz rahatlarız

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Okan abi bu sistemi ''yaptım oldu'' diye bagiran müteahit'te yeni projelerinde kullaniyor. Evet şuan için yasal bir kısıtlama yok, fakat elektrik enerjisi otomobillerde de uygulanmaya başlarsa devlet bir şekilde halka giydirme yapar diye tahmin ediyorum.
    alırlar alırlar merak etme
    zamanında kuyu suyunuda herkes ücretsiz kullanabiliyor(du) şimdi kuyunu kendin kazıp bütün sistemini hazırlasanda iski gelip saatini paşalar gibi takıyor neden herkes kaçak kullanıyor kuyudaki suyunu yoksa
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

Motosikleti
    150 mc
    Alıntı inanck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olaya maliyeci gibi disiplinle bakmışsın elbette devlet bu vergileri boşuna toplamıyor, ihtiyaçlar var bütçe var vs. bunda hemfikiriz. ama şu da var:
    vatandaş düşünün. her ay gelirinin 300 TL'si elektrik-su-benzin-telefona gitsin. 1000 TL maaş alsın. bu adamın harcama yapmaya ne kadar takatı kalsın?
    vatandaşların kazandığı vergiye gidiyor. diğer yandan çoğu malı/hizmeti bedelsiz tüketenler var. kaçak sigortasız işçi çalıştıran mı dersin, kaçak elektrik kullananlar mı dersin.. dikkat ediyorum son yıllarda tekelden sigara almayı bırakan, doğudan tütün getirtip kendi evinde filtreli sigara üreten insanlara rastlamaya başladım.
    kümesteki kazı fazla yolarsan, millette para kalmaz, kredi çekerek geleceğinden tüketmeye başlar. ünlü doktorların avukatların kuyumcuların öğretmenler kadar vergi verdiği, trilyonluk taksi plakaları için 250 TL gelir beyan edenlerin olduğu, yabancı ve büyük firmaların muazzam vergi istisnalarına sahip olarak faaliyet gösterdiği, borsada/bono alım satımlarında bile yabancı firmaların vergi istisnalarına kavuştuğu adaletsiz bir vergi sistemi var.
    zamanla inşallah önce bunlar düzelir de biz kümesteki kazlar biraz rahatlarız

anlamadığım(aslında çok iyi anladığım ama kinaye olsun diye); neden insanlar asli ihtiyaçları için maliyet haricinde büyük meblağlar öderler. halbu ki yönetimlerin amacı halka hizmet etmektir. şöyle ki; ister enerji olsun(elektrik,mazot,gazyağı vb), ister su olsun, ister ekmek patates olsun, yönetim bu ürünleri halka sunmak ve yalnızca ve yalnızca maliyeti kadar ücret talep etmelidir(durumu olmayanlardan vergi de alınmamalı). ancak yönetimler kendilerini bir şirket gibi ve halkınıda bir işçi gibi gördüğünden halkıyla dayatmalı ticaret yaparlar. bunun sınırlarınıda kanunlarla belirler ki kimse çizilen sınırın dışına çıkmasın. yoksa cısss olur. sonucunda ise, elektrikli araç çıkmasından halk korkar duruma gelir.
    üstünde yönetim gücüne sahip diye hiç bir devlet,bulunduğu ülkenin topraklarının, yeraltının, yerüstünün sahibi olmamalıdır.Mülkün sahibi ALLAH tır ,ve adil yönetimler mal taksimini ve çıkan anlaşmazlıkları ALLAH ve RESULUNE götürerek çözerler.
    kanun koyarak insanların haklarını sınırlandırmak tam anlamıyla zalimliktir.

Motosikleti
    Yamaha xt 600
    Sırf atmosferi gaza boğmayacakları için tabi ki elektrik araçlar yaygınlaşsın ama bi taraflara bedava verdikleri elektriği katmer katmer bizden çıkarırlar.

inanck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbr 250r
    Alıntı sivernson adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anlamadığım(aslında çok iyi anladığım ama kinaye olsun diye); neden insanlar asli ihtiyaçları için maliyet haricinde büyük meblağlar öderler. halbu ki yönetimlerin amacı halka hizmet etmektir. şöyle ki; ister enerji olsun(elektrik,mazot,gazyağı vb), ister su olsun, ister ekmek patates olsun, yönetim bu ürünleri halka sunmak ve yalnızca ve yalnızca maliyeti kadar ücret talep etmelidir(durumu olmayanlardan vergi de alınmamalı). ancak yönetimler kendilerini bir şirket gibi ve halkınıda bir işçi gibi gördüğünden halkıyla dayatmalı ticaret yaparlar. bunun sınırlarınıda kanunlarla belirler ki kimse çizilen sınırın dışına çıkmasın. yoksa cısss olur. sonucunda ise, elektrikli araç çıkmasından halk korkar duruma gelir.
    üstünde yönetim gücüne sahip diye hiç bir devlet,bulunduğu ülkenin topraklarının, yeraltının, yerüstünün sahibi olmamalıdır.Mülkün sahibi ALLAH tır ,ve adil yönetimler mal taksimini ve çıkan anlaşmazlıkları ALLAH ve RESULUNE götürerek çözerler.
    kanun koyarak insanların haklarını sınırlandırmak tam anlamıyla zalimliktir.

aynen hocam. esas sorun insanların fazla para hırsı. şirketlerin ülkesinden kazandığını ülkesine yatırmama fikri. hayır hasenat için okul açan şirketlerin bile birçoğu asıl vergiden düşmek için giriyor bu işlere. paraya verilen değer insana verilmiyor ne yazık ki. hz ömer falan çok geçmişte kalmış vesselam.

Motosikleti
    Mondial 125 zn...Ufukta cbr 125 r : )
    Valla sonuçta videodaki gibi bir şey olsa bile(ki işin geyiğindeyim),sonuçta insan da suyla yaşayan,çalışan bir varlık.Gerçekten bu durumda suyun litre fiyatını düşünemiyorumİnsanları da yaşına göre,modeline göre ayırırlar.70'lik dedeler daha az vergi,20 lik delikanlılar daha çok vergi...Tam Cem Yılmaz işi aga.Adamın neden her yıl bilmem kaç milyon dolar vergi verdiği belli işte.Adam ne yapsın,memlekette malzemeden bol bir şey yok ki
    [B][COLOR="Sienna"]Cesaret korkmamak değildir.Aksine çok korkmak ama yine de ben varım diyebilmek ve harekete geçmektir...[/COLOR][/B]

Motosikleti
    150 mc
    Alıntı inanck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen hocam. esas sorun insanların fazla para hırsı. şirketlerin ülkesinden kazandığını ülkesine yatırmama fikri. hayır hasenat için okul açan şirketlerin bile birçoğu asıl vergiden düşmek için giriyor bu işlere. paraya verilen değer insana verilmiyor ne yazık ki. hz ömer falan çok geçmişte kalmış vesselam.
    geçmiş geleceğin klavuzudur ancak insanlar farkında değiller.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)