Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Yeni teknoloji: Çift Debriyaj Otomatik Şanzıman

REKLAM ALANI

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Gökhan hocam benim bilgisayarla yuutub'un arası nane limon..
    Başka link rica etsem?
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başka link rica etsem?
    ayarları değiştire değiştire nettin bilgisayara
    simdi otomatik dns leri bile kabul etmiyor di mi

Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başka link rica etsem?
    Bu linki buldum ama bununda sesi var görüntü yok idare et ne yapayım.
    http://www.metacafe.com/watch/yt-s8r...r_motorcycles/

http://www.youtubealternative.com/
    New Technology: Honda Dual Clutch Automatic Transmission for Motorcycles

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    hocam tam olaak ne işe yaradıgını biraz acıklarmısın? ben bişi anlamadım videodan
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Güzelmiş Teknik açıklamasını da görmek lazım, DSG gibi mi çalışıyor acaba.

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ayarları değiştire değiştire nettin bilgisayara
    simdi otomatik dns leri bile kabul etmiyor di mi
    Bundan sonra bilgisayarin hicbi zava zingosuyla oynamamaya yeminliyim.
    Ayarliyim derken hepten bozuyorum
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

6PaTLaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150T-19A, Lifan LF200 GY6, Hero Karizma R
    Vaay Güzelmiş.Ülkemize ne zaman Gelir acaba..
    *Google chrome dan Youtube a Giriliyor Bilgisayar Ayarlarıyla oynamadan.

Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Alıntı zaferkarizma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam tam olaak ne işe yaradıgını biraz acıklarmısın? ben bişi anlamadım videodan
    Kısacası otomatik ve manuel seçimi var başta. Burada manueli seçersen şuan nasıl kullanılıyorsan öyle.

Otomatik yani D modunu seçince de Otomatik ve manuel diye iki seçenek geliyor.
    Otomatik dersen tam otomatik vites oluyor
    Manuel dersen aynen F1 arabaları gibi bir tuşa basarak vites değiştiriyorsun. Yani debriyaj, vites kolu uğraşmıyorsun.
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...

Motosikleti
    kafam karıştır mod içinde mod mu oluyo yani hiç bişeye ellemesen bizimkiler gb ama mode geçmek için mod tuşuna basıyor sun ordan tekrar manuel yada oto diye secim yapıyorsun otoda hiç bişeye ellemiyosun manuellede tuşlarla kontrol ediyosun dorumudur ?

Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    kafam karıştır mod içinde mod mu oluyo yani hiç bişeye ellemesen bizimkiler gb ama mode geçmek için mod tuşuna basıyor sun ordan tekrar manuel yada oto diye secim yapıyorsun otoda hiç bişeye ellemiyosun manuellede tuşlarla kontrol ediyosun dorumudur ?
    evet aynen öyle

casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    çok kullanışlı torunlarımız gorur bu teknolojiyi

eray_uluyazı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '07 HONDA CBF 500 (adriana ;)
    abi süper bi teknoloji inanılmaz yaaaa aklımı başımdan aldı

Tesla.tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge SR4 Max
    DSG vites sistemini motosikletlerde de görücez yakında. Gerçekten çok hoş, formula 1 sistemi vites...
    Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler! M.K.Atatürk

Motosikleti
    Alıntı eray_uluyazı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi süper bi teknoloji inanılmaz yaaaa aklımı başımdan aldı
    tabi güzel bi sistem hatta sırf bu sistem oldugu için bile alanlar olur ama bu sistemin ne kadar saglıklı olacagı bence tartışılır basit bir sistem değil ayriyetten oto ya geçişi elektronik en ufak bi beyin jasarında bir daha o sistemi bil çalıştıramaya bilirler.bu tür sistemler de beyin hasar görürse takla atma olasılıgıda yüksek . benm en son tercihimde olacak bir motor kendim de elektroniğin içindeym o yüzden ne kadar elektronik o kadar arıza demek

smtbhtyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda motosikletlerde yeni çift kavramalı debriyaj sistemi.

Honda Motor Co., Ltd., büyük hacimli spor motorlar için dünyada bir ilk olan tam otomatik çift kavramalı şanzımanı geliştirdiğini duyurdu.Yeni şanzıman, binicilere sportif bir sürüş deneyimiyle birlikte kolay kullanım ve üstün bir şanzıman verimi sunarak, geleneksel bir manuel şanzımana eşit veya ondan daha iyi bir yakıt ekonomisi sağlıyor.

Dünyanın bu ilk çift kavramalı motosiklet şanzımanı, mevcut motorlarla önemli model değişikliğine gerek kalmadan birleşmeye imkan veren hafif ve kompakt bir tasarıma sahip.Yeni şanzıman ayrıca binicilere ihtiyaçları olan hassas hızlanma denetimini, yumuşak ve kusursuz vites değişikliğine yardımcı olan elektronik kontrol teknolojisi ile sağlıyor.Çok çeşitli konularda binici ihtiyaçlarına yanıt verebilmesi için, şanzımana ikisi tam otomatik olmak üzere üç çalışma modu (D-modu normal çalışma ve S-modu sportif sürüş için) ve manuel şanzımanın verdiği vites değiştirme hissinin aynısını veren 6 ileri manuel mod eklendi.Honda yeni şanzımanın, büyük hacimli motosikletlere, özellikle de geleneksel motosiklet pazarlarında kullanılmak üzere tasarlanan spor motosikletlere yerleşimini zamanla daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Başlıca Özellikler
    Yeni şanzıman, bağımsız debriyajların sırasıyla önce tek viteslere (1, 3, 5), sonra da çift viteslere (2, 4, 6) uygulandığı bir çift debriyajlı şanzıman konfigürasyonuna sahip.Bu iki debriyaj, vites değişikliklerini gerçekleştirmek için nöbetleşe çalışıyor.Örneğin, 1. vitesten 2. vitese geçerken, bilgisayar vites yükseltmeyi tespit ederek, kusursuz bir vites değişikliği gerçekleştirmek üzere 2. vites debriyajını hazır tutar ve 1. vites debriyajını bırakıp, 2. vitese geçer.Mevcut çift debriyajlı şanzımanlardan bazıları hantal olsa da, yeni sistem çift giriş mili gibi teknolojiler kullanarak, yenilikçi sıralı debriyaj dizaynı ve motor kapağının altındaki hidrolik devre konsantrasyonu ile kompakt bir tasarımı yakalamaktadır. Kompakt olma ve hafiflik özelliği, geleneksel motosiklet vites kutusununkine dayanan basit bir vites değiştirme mekanizması kullanılarak daha da geliştirilmiştir.En üst seviyede iyileştirilmiş vites programlama özelliği, tam manuel bir şanzımanın ki ile aynı veya ondan daha iyi bir yakıt ekonomisi sağlarken, Çift Debriyajlı Şanzımanın sportif bir sürüş ile çevresel performansı bir arada sunmasına imkan veriyor.
    Kaynak.......Honda Motor Co. Ltd

Vfr1200F'de mevcut.

http://www.youtube.com/watch?v=miGuPoctw2A&NR=1

@motorhocası
    Hocam siz ''Honda VFR1200F Motoplus 2010 da Sergilenecek'' adlı konuda bir alıntıyla bundan daha detaylı bir şekilde bahsetmiştiniz zaten. Orda ki mesajınızı alıntıyla ben buraya aktarayım.

NOT: Sanırım ben farklı bir debriyaj sisteminden bahsediyormuşum.

Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    tabi güzel bi sistem hatta sırf bu sistem oldugu için bile alanlar olur ama bu sistemin ne kadar saglıklı olacagı bence tartışılır basit bir sistem değil ayriyetten oto ya geçişi elektronik en ufak bi beyin jasarında bir daha o sistemi bil çalıştıramaya bilirler.bu tür sistemler de beyin hasar görürse takla atma olasılıgıda yüksek . benm en son tercihimde olacak bir motor kendim de elektroniğin içindeym o yüzden ne kadar elektronik o kadar arıza demek
    takla atma olasılığını bilmem ama arıza konusuna katılıyorum. Ne kadar fazla elektronik o kadar fazla arıza ve para demek. (sadece satış değil, onarım, parça vb.) Şu anki debriyaj sistemi yeter bana. Vitesi tuşla saniyenin bilmem kaçta kaçında değiştirmek pist için avantaj olabilir ama şehirler arası bir yolda veya şehir içinde pek bir avantaj sağlamıyor çünkü.

2 ayrı şanzıman dişli takımı düşünün. 1-3-5-7 bir taraf 2-4-6 diğer tarafta, her bir takım dişlinin debriyajı ayrı.
    1'de iken 2. vites debriyajı hazır konumda vites değiştirmeyi algıladığı an 2. vitese sarsıntısız geçiş oluyor.

Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzelmiş Teknik açıklamasını da görmek lazım, DSG gibi mi çalışıyor acaba.
    Bildiğin Vw'in Dsg şanzımanının motosiklet tipi.

Konuyu zor buldum nereye kaybolduysa.
    Kırmızı ile belirtilen dişliler kırmızı debriyajla,mavi ile belirtilenler mavi debriyajla tahrik ediliyor.

http://www.motosiklet.net/forum/yeni...lenecek-2.html

KeoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM EXC 300
    hondanin bu yeni cift kavrama sistemi 2011 model vfr 1200 lerde kullaniliyor daha detayli bilgi

icin 0 dan yuzenin altta linkini verdigim milano fuari bolumunun 23. dakikasindan sonrasini izleyebilirsiniz

http://video.ntvmsnbc.com/0-100-30-n...asim-2010.html

videonun yuklenmesini beklemek istemeyenler icin sistemin bir alt ve bir ust vitesi surekli hazirda bekleten ve otomatik modda devri gelince direk vitesi degistiren bir yapiya sahip oldugunu soylemek yanlis olmaz herhalde arabalar icin kullanilan sistemin teknik resimleri asagidaki linkte

http://otoresim.net/dsg-sanziman-ned...l-calisir.html

ekleme:ben mesajimi hazirlarken konuyla ilgili es deger bilgileri benden once 3 kisi daha paylasmis bu forumu seviyorum:D

Alıntı Ante adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    takla atma olasılığını bilmem ama arıza konusuna katılıyorum. Ne kadar fazla elektronik o kadar fazla arıza ve para demek. (sadece satış değil, onarım, parça vb.) Şu anki debriyaj sistemi yeter bana. Vitesi tuşla saniyenin bilmem kaçta kaçında değiştirmek pist için avantaj olabilir ama şehirler arası bir yolda veya şehir içinde pek bir avantaj sağlamıyor çünkü.
    Burada amaç hızlı vites değiştirmek değil sarsıntısız vites değiştirme sürüş kalitesini yakalamak. Arada scooter gibi tam otomaik kullanmak da artısı.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)