Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Yeni teknoloji: Çift Debriyaj Otomatik Şanzıman

REKLAM ALANI
    Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada amaç hızlı vites değiştirmek değil sarsıntısız vites değiştirme sürüş kalitesini yakalamak. Arada scooter gibi tam otomaik kullanmak da artısı.
    F650'nin "ctoooonk" diye vites değiştirmesine alıştım ben bir kere))
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı KeoS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hondanin bu yeni cift kavrama sistemi 2011 model vfr 1200 lerde kullaniliyor daha detayli bilgi

icin 0 dan yuzenin altta linkini verdigim milano fuari bolumunun 23. dakikasindan sonrasini izleyebilirsiniz

http://video.ntvmsnbc.com/0-100-30-n...asim-2010.html

videonun yuklenmesini beklemek istemeyenler icin sistemin bir alt ve bir ust vitesi surekli hazirda bekleten ve otomatik modda devri gelince direk vitesi degistiren bir yapiya sahip oldugunu soylemek yanlis olmaz herhalde arabalar icin kullanilan sistemin teknik resimleri asagidaki linkte

http://otoresim.net/dsg-sanziman-ned...l-calisir.html

ekleme:ben mesajimi hazirlarken konuyla ilgili es deger bilgileri benden once 3 kisi daha paylasmis bu forumu seviyorum:D
    Değerli bilgiler, özellikle sistemin çalışmasını anlatan link çok iyi.

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu triptoniğin benzeri bozuldumu 50 000 tl lik motoru 10 000 tl ye ver bizim motor tamircileri bu aletin şanzımanın yerini bile bulamaz

Motosikleti
    2017 nmax155. 2012 hyosungGV250
    videoda fark ettiğim bir şey var , gaz verme süreci devam ettiği sürece bir üst vitese değişim olmuyor . ama gaz kesilip tekrar verilince bir üst vitese atıyor. bu vw nin dsg şanzumanının en güzel kullanılır özelliğidir. o da aynı sistemde çalışıyor . yanlız manuel konum çok hoşuma gitti , bir tuşla istdiğinizi yapabiliyorsunuz. yani ortada debriyaj kolu yok . mükemmelll.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Arıza falan çıkarmaz o kısmını kafaya takmayın bence. Honda yeterince denemiştir yoksa piyasaya sürmez. Bunun motosikletin fiyatını baya bir arttıracağı aşikar, o yüzden bence pahalı touring modellerde kullanılacak birşey olmalı. Bir de en üst maxi scooterlarda. Bunun diğer otomatik viteslerden en önemli farkı kavramayı düz vites gibi debrijayla yapması. Yani klasik varyatör sistemindeki gibi devir kaybı ve buna bağlı aşınmalar yok. Düz vites nasılsa öyle ama daha konforlu. Takla falan da atmaz niye atsın ki ? Düz vites takla attırıyor mu insana ?

KeoS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM EXC 300
    Değerli bilgiler, özellikle sistemin çalışmasını anlatan link çok iyi.
    benim gercektende cok merak ettigim bir konuydu bu cift kavrama triptronik vitesteki surus dinamigi ama aklima youtubedan videosunu aratmak gelmemisti videoyu paylastiginiz icin cok tesekkurler gercekten japon teknolojisinin geldigi son nokta bu motorlar

(bende bu onemli basliga ufakta olsa birseyler katabildiysem bana yeter)

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    VW'nin DSG'si ile aynı sistem.

Acaba bu şanzımanın motor gücüne olan dayanaklılığı nedir? Kesinlikle zamanın göstereceği birşey bu.

DSG şanzımanlardan da şikayetler geliyor parça,bakım fiyatı,arıza çıkarma durumları yönünden.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı asm adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Acaba bu şanzımanın motor gücüne olan dayanaklılığı nedir? Kesinlikle zamanın göstereceği birşey bu.

DSG şanzımanlardan da şikayetler geliyor parça,bakım fiyatı,arıza çıkarma durumları yönünden.
    Aslinda DSG VW degil tum Avrupa araclari gecti bile. Ford bile standart olarak DSG veriyor.

Ama Honda yapmis yapacagini, tebrik edecez cidden. Bu bence bayan suruculerin buyuk cc motor kullanmalarinada buyuk bir tesvik durumu. Bayanlarin en buyuk korkusu yokus yukari motoru kaldirmak.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Alıntı asm adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Malesef otomatik şanzımanı da kullanmayı bilmeyip(hızla seyir halinde d'den n'ye d2-d3 hatalı kullanım sonucu) kötüledik,tamamen kullanıcı hatası dedikleriniz. Dsg geleceğin şanzımanı da değil,şimdi tüm dünya Dsg kullanmak istyior ve Transporter'da Caddy'de dahil tercih ediliyor. Elektronik şans işi de değil artık,en az düz şanzıman kadar, çok uzun ömürlü-kaliteli üretim yapılıyor.
    Dsg farkı Vw'de 4000Tl civarı, kesinlikle düz vites düşünmezdim.

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Netice olarak kabaca değerlendşrmek gerekirse.

Otomotik vitesli araçlar hala memleketimizde cok az oranda kullanılmakta. Nedeni ise yakıt tüketimi değil tamir-parça sorunu. Kafası çalışan usta bulsan seni ayakta öper servise gitsen sülaleni öper anlamazsın bile.

Bunu Honda yapmış 1-2 seneye kalmaz Japonlar ve Avrupalılar biniyor olur bizde videolarını izlemeye devam ederiz.

Tahminen 10 sene sonrada alsammı almasammı düşünme modunda oluruz.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

İleride motosiklet üzerinde de çok göreceğiz şimdiden tanıyalım da düz vites mi dsg mi diye abuk soru sormayalım.

Motosikleti
    Suzuki AN 125
    Önyargılı olmamak lazım.

3 yıldır otomatik ve triptironik araç kullanıyorum. ( Megane, Jetta, Corolla, yaris ) Düzgün kullanıldığında hiç birinin bir problem çıkardığını görmedim. Geçen yaz triptironik toyota Toroslarda 2 gün dağ tepe yayla gezdim .

Bakımları düzenli yapıldığı ve kullanım kılavuzunda belirtilen hususlara dikkat edildiği zaman bir problem çıkarmıyor. Şehiriçi, şehirdışı rahatlığı ve pratikliği ise hiç bir şeye değişilmez.

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    volswagenin geliştirdiği dsg şanzuman gibi hem otomatik hem manuel yalnız bozulması halinde çok para gider örneğin volswagenin mekatronic ünitesi yalnış hatırlamıyorsam 4 binlira gibi bi rakamdı bununda mekatronik ünitesi oldukça pahalıdır en iyisi manuele devam

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    VFR1200 tanitim videosu bu.
    Adamlar uygulamaya çoktan geçirdiler.
    Bir hayli de sattilar.
    Henuz bir problem duymadik.
    Bakalim ilerideki gunlerde ne olacak?
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Alıntı extrem_015 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    volswagenin geliştirdiği dsg şanzuman gibi hem otomatik hem manuel yalnız bozulması halinde çok para gider örneğin volswagenin mekatronic ünitesi yalnış hatırlamıyorsam 4 binlira gibi bi rakamdı bununda mekatronik ünitesi oldukça pahalıdır en iyisi manuele devam

Haklısın galiba bayağı problem çıkmış ama kullanıcı hatası değil Vw 3000km'den sonra kaynaklanan sarsıntılı sürüşü normal olarak adlandırmış.

Scirocco DSG'si neden sorun çıkarıyor?
    14 Aralık 2009 12:15:00

15 Haziran 2009'da Volkswagen Scirocco Sportline Tiptronic otomobil satın almış bulunuyorum. Bu aracın eski versiyonunu 1982-85 tarihlerinde kullandığımdan satın alma kararımı nostaljik duygular içinde verdim.

Ancak araç beklentilerimi karşılamak bir yana, sürekli serviste, bu yüzden pek kullanamadım! Araç 1000 km olmadan otomatik şanzıman arızası verdi, şanzıman Almanya'dan uçak ile kargo vasıtasıyla getirilerek komple değiştirildi. Araç 8800 km seviyesindeyken, bu seferde motor arızası verdi. Serviste aracın önce bobini değişti ancak sorun giderilmedi. Daha sonra bana bilinci silindir kompresyonunun olmadığını, ne olduğunu anlamak için motorun komple indirilmesi gerektiği herhangi parça değişimi olabileceği gibi blok hatasından da kaynaklanabileceği, bu durumda motorun komple yenilenmesinin (değişimi) yapılacağı bilgisi verildi. Araç şu anda tahminen en az 10 gün serviste kalacak ve sorunun ne olduğu tespit edilmeye çalışılacak. Scirocco'lar da bu tip arızlara sık sık rastlanıyor mu? Eğer böyle kronik sorunlar varsa, distribütör firma bunu müşterileri ile paylaşmalı zorunda değil mi? Aynı sorunlar Almanya'da yaşansa nasıl bir yaklaşım olurdu acaba? Geçici olarak araç tahsis etmek yerine neden aracı yenilemiyorlar?
    Korhan Ölçen

Sahibi olduğunuz 2009 model VW Scirocco 1.4 TSl 160 HP DSG 7 ileri vites kutulu aracınızın satın alma sonrasında oluşan olumsuzlukların gerçek bir talihsizlik olduğunu belirtmeliyim. Özellikle 7 ileri DSG vites kutuları ile yaşanmış birçok örnek sonuçda var. 7 ileri olan DSG vites sistemleri ile ilgili en çok şikâyet edilen konu ise 3 bin km'den sonra oluşan vuruntulu çalışma sorunudur. VW yetkililerinin bu konuda yapmış olduğu açıklamalar, bu sistemin yapısının böyle olduğu ve bu seslere alışarak kullanılması gerektiği yönünde. Ayrıca birçok bölgeden gelen bazı zararlı sesler ve sorunlar da dile getirilmiş ve Doğuş grubu ve VW Almanya yetkilileri kontrollerine sunulmuş ve bunun sonucunda bazı düzenleme ve güncellemeler yapılmıştır. Ama yine de bu şanzımanlann yakın vites oranları ile hem daha iyi bir hızlanma hem de makul yakıt tüketimi gibi iki önemli özelliği bir arada sunabildiğini hatırlatmalıyım. Zaten bu düzeneğin daha çok küçük ve kompakt otomobillere göre hazırlandığını, yüksek güç ve 250 Nm'den fazla tork üreten motorlara uygun olmadığı da defalarca söylendi. O yüzden sadece 10 Nm daha düşük, yani 240 Nm tork üreten bir araçta bu düzeneğin sorun yaratabileceğini VW mühendisleri neden düşünmedi, bilmiyorum. Elimdeki veriler benim bu konuda onlar kadar bilgi sahibi olmadığımı gösteriyor ama gelen şikayetler, bu sorunun hiç de yabana atılır olmadığını gösteriyor. Sonuçta bu araçların satış sonrası garanti kapsamında belli hizmetleri kusursuzca veriliyor. Zaten tüm seri üretim araçlarda hatasızlık paylan % 70 dolaylarında, sizin de satın aldığınız kuruluşa ve garanti sözleşmesine kayıtsız şartsız güvenmek dışında yapacağınız fazla bir şey yok. Ayrıca VW Grubu'nun mühendislik ve üretim başarısı da ortada. Motor konusunda ise bugüne kadar kronik büyük bir soruna rastlanmadı. Sizin motor konusundaki sorununuzun şanzımandan farklı olarak, bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum, aracınız garanti kapsamında olduğu için de fazla dert etmenize gerek yok. Söz konusu yenilemeler ikinci elde avantaj bile olabilir.

Doğuş Otomotiv-VW Binek Arac'ın konuyla ilgili cevabı:
    Derginize başvuran değerli müşterimiz Korhan Ölçen'e ait 34 GM 3002 plakalı, Volkswagen Scirocco Sportline Derin Siyah, 1.4 tiptronic, aracın incelemesi uzmanlarımızca yapılmıştır. Müşterimizi mağdur etmemek adına, motor sorununun tamirle giderilmesi yanında kendisinin beklentisi en üst şekilde karşılanmaya çalışılmış olup üreticiye de konu hakkında bilgi verilmesi için gereken süreç başlamıştır.

Yazan : ONNO USTA
    Kaynak : Autoshow

Ama @coq'un dediği gibi bu şanzıman Honda değil

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslinda DSG VW degil tum Avrupa araclari gecti bile. Ford bile standart olarak DSG veriyor.

Ama Honda yapmis yapacagini, tebrik edecez cidden. Bu bence bayan suruculerin buyuk cc motor kullanmalarinada buyuk bir tesvik durumu. Bayanlarin en buyuk korkusu yokus yukari motoru kaldirmak.

Hali hazırdaki teknolojileri geliştirerek sunmaları ile ünlü Japonlar yapacağını yapmış hakkaten. Hakkaten tebrikler Honda'ya.

ESP sisteminin motosiklete uyarlanmış hali(sanıyorum motosikletler için de düşünülüyordu) acaba hangi firmadan çıkacak.

Malesef otomatik şanzımanı da kullanmayı bilmeyip(hızla seyir halinde d'den n'ye d2-d3 hatalı kullanım sonucu) kötüledik,tamamen kullanıcı hatası dedikleriniz. Dsg geleceğin şanzımanı da değil,şimdi tüm dünya Dsg kullanmak istyior ve Transporter'da Caddy'de dahil tercih ediliyor. Elektronik şans işi de değil artık,en az düz şanzıman kadar, çok uzun ömürlü-kaliteli üretim yapılıyor.
    Dsg farkı Vw'de 4000Tl civarı, kesinlikle düz vites düşünmezdim.
    Bu otomatiklerin parçaları pahalı ve anlayanı az.

Servisler arızalı şanzıman parçalarını değiştirmek yerine şanzıman yenilemeyi öneriyor.

Bizim VW grubu FSI Tiptronic'in şanzıman yağı 60.000 km katedilmesi dolayısıyla değişmesi lazım.

Servisin çıkardığı fiyat 800 TL'ye yakın

Bu işin keyfi sürülüyorsa gerektirdiklerine de katlanmak lazım ama DSG ile ilgili problemler kullanıcı hatası dışında hatalar diye biliyorum.

Google da bile DSG diye arama yapınca" DSG" ve "arıza" kavramları yan yana gelebiliyor.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    Haklısın galiba bayağı problem çıkmış ama kullanıcı hatası değil Vw 3000km'den sonra kaynaklanan sarsıntılı sürüşü normal olarak adlandırmış.

Scirocco DSG'si neden sorun çıkarıyor?
    14 Aralık 2009 12:15:00

15 Haziran 2009'da Volkswagen Scirocco Sportline Tiptronic otomobil satın almış bulunuyorum. Bu aracın eski versiyonunu 1982-85 tarihlerinde kullandığımdan satın alma kararımı nostaljik duygular içinde verdim.

Ancak araç beklentilerimi karşılamak bir yana, sürekli serviste, bu yüzden pek kullanamadım! Araç 1000 km olmadan otomatik şanzıman arızası verdi, şanzıman Almanya'dan uçak ile kargo vasıtasıyla getirilerek komple değiştirildi. Araç 8800 km seviyesindeyken, bu seferde motor arızası verdi. Serviste aracın önce bobini değişti ancak sorun giderilmedi. Daha sonra bana bilinci silindir kompresyonunun olmadığını, ne olduğunu anlamak için motorun komple indirilmesi gerektiği herhangi parça değişimi olabileceği gibi blok hatasından da kaynaklanabileceği, bu durumda motorun komple yenilenmesinin (değişimi) yapılacağı bilgisi verildi. Araç şu anda tahminen en az 10 gün serviste kalacak ve sorunun ne olduğu tespit edilmeye çalışılacak. Scirocco'lar da bu tip arızlara sık sık rastlanıyor mu? Eğer böyle kronik sorunlar varsa, distribütör firma bunu müşterileri ile paylaşmalı zorunda değil mi? Aynı sorunlar Almanya'da yaşansa nasıl bir yaklaşım olurdu acaba? Geçici olarak araç tahsis etmek yerine neden aracı yenilemiyorlar?
    Korhan Ölçen

Sahibi olduğunuz 2009 model VW Scirocco 1.4 TSl 160 HP DSG 7 ileri vites kutulu aracınızın satın alma sonrasında oluşan olumsuzlukların gerçek bir talihsizlik olduğunu belirtmeliyim. Özellikle 7 ileri DSG vites kutuları ile yaşanmış birçok örnek sonuçda var. 7 ileri olan DSG vites sistemleri ile ilgili en çok şikâyet edilen konu ise 3 bin km'den sonra oluşan vuruntulu çalışma sorunudur. VW yetkililerinin bu konuda yapmış olduğu açıklamalar, bu sistemin yapısının böyle olduğu ve bu seslere alışarak kullanılması gerektiği yönünde. Ayrıca birçok bölgeden gelen bazı zararlı sesler ve sorunlar da dile getirilmiş ve Doğuş grubu ve VW Almanya yetkilileri kontrollerine sunulmuş ve bunun sonucunda bazı düzenleme ve güncellemeler yapılmıştır. Ama yine de bu şanzımanlann yakın vites oranları ile hem daha iyi bir hızlanma hem de makul yakıt tüketimi gibi iki önemli özelliği bir arada sunabildiğini hatırlatmalıyım. Zaten bu düzeneğin daha çok küçük ve kompakt otomobillere göre hazırlandığını, yüksek güç ve 250 Nm'den fazla tork üreten motorlara uygun olmadığı da defalarca söylendi. O yüzden sadece 10 Nm daha düşük, yani 240 Nm tork üreten bir araçta bu düzeneğin sorun yaratabileceğini VW mühendisleri neden düşünmedi, bilmiyorum. Elimdeki veriler benim bu konuda onlar kadar bilgi sahibi olmadığımı gösteriyor ama gelen şikayetler, bu sorunun hiç de yabana atılır olmadığını gösteriyor. Sonuçta bu araçların satış sonrası garanti kapsamında belli hizmetleri kusursuzca veriliyor. Zaten tüm seri üretim araçlarda hatasızlık paylan % 70 dolaylarında, sizin de satın aldığınız kuruluşa ve garanti sözleşmesine kayıtsız şartsız güvenmek dışında yapacağınız fazla bir şey yok. Ayrıca VW Grubu'nun mühendislik ve üretim başarısı da ortada. Motor konusunda ise bugüne kadar kronik büyük bir soruna rastlanmadı. Sizin motor konusundaki sorununuzun şanzımandan farklı olarak, bir talihsizlik olduğunu düşünüyorum, aracınız garanti kapsamında olduğu için de fazla dert etmenize gerek yok. Söz konusu yenilemeler ikinci elde avantaj bile olabilir.

Doğuş Otomotiv-VW Binek Arac'ın konuyla ilgili cevabı:
    Derginize başvuran değerli müşterimiz Korhan Ölçen'e ait 34 GM 3002 plakalı, Volkswagen Scirocco Sportline Derin Siyah, 1.4 tiptronic, aracın incelemesi uzmanlarımızca yapılmıştır. Müşterimizi mağdur etmemek adına, motor sorununun tamirle giderilmesi yanında kendisinin beklentisi en üst şekilde karşılanmaya çalışılmış olup üreticiye de konu hakkında bilgi verilmesi için gereken süreç başlamıştır.

Yazan : ONNO USTA
    Kaynak : Autoshow

Ama @coq'un dediği gibi bu şanzıman Honda değil
    sana bu yazılardan istemediğin kadar bulabilirim o kadar çok sorun yaşayan varki bence en iyisi manuel ayrıca bu dsg şanzumanlar belirli bi torka kadar dayanıyor ve remap yazılıma dayanamıyor.bendede golf tsi var çift şarjlı manuel aldım çok memnunum isteğim remap yaptırabilme sansım var egzos filtre artı barbarosun remapı ile 240 hp eğer bunu dsg yapsan dağılır herhalde. ayrıca bu dsg'nin 7 ileri kuru kavraması var o tam fiyasko bide şunu söyleyeyim bu dsg şanzumanı türkiyedeki servislerin sökme yetkisi yok komple almanyadan yenisi geliyor ve oda tam 20.000 tl civarında honda dn-01'de sorunlu olduğunu duymuştum ama ne kadar doğru bilemem.

Amma arıza şanzıman çıktı bu Dsg, önümüze bakalım o zaman bu şanzıman işiyle kafa yormaya değmez. 5-10 sene sonra 250cc dsg çıksın düşünürüz. O zaman da elektrik çıkar.

The Trouble - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '21 Dominar 400
    Adamlar THE POWER OF DREAMS derken yalan söylemiyolarmış

Motosikleti
    Honda Cd 100
    güzel olmuş tebrikler honda yine yaptı...
    [B]Müslümanların iman yönünden en üstünü, ahlakı en güzel olanı, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranandır.[/B]
    [COLOR="Red"][B][Tirmizi] [/B][/COLOR]

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)