Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Peki sizce suç kimde ??*

REKLAM ALANI

Motosikleti
    1965 JAWA

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Kanuni Storm 150
    Virajda araç sollanmaz karşıdan gelende suç var

Motosikleti
    DRZ400 SM
    Kimde değil ki?
    [B]J şimdi asker[/B]

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Bencede karşıdan gelen hatalı...
    20 metre sonrasını görmeden araç sollamaya neden çıkıyorsun be adam?
    Yalnız burada korumalıkların önemini birkez daha anlıyoruz
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Sürücü o yolda öyle gitmekle hatalı ancak bu davranışı kazada etken değil. Suç tabii ki hatalı sollama yapan karşı tarafta.
    Arkadaş olayı gerçekten ucuz atlatıyor.

onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    tabi ki karşıdan gelen ve şerit ihlali yapan motorlu suçlu virajda hangi mantıkla sollama yapılır ki...karşıdan birşey gelir mi diye düşünmüyorlar bu videoda ki gibi motor değilde bir kamyon çıkarsa o zaman gör bak telaşı ne yapıcakben olsam muhakkak peşinden dönerdim yaptığı şeyin doğrusunu uygulamalı gösterirdim
    Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    kameralı grubun olay sırasında ne hatası var anlamadım. göremedikleri yerde karşı şeride geçmiyolar zaten. öyle olsa arabaya kafadan girerlerdi.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    1965 JAWA
    Alıntı Jagadam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimde değil ki?
    Yani sence hepsidemi suçlu ?

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Grubun olay sırasında hatası yok. Beni kastediyorsan o şekilde bir ifade kullanmadığım gibi hata olarak gördüğüm o durumun kazada etken olmadığını belirttim.

Kazadan bağımsız olarak hata şurada: sollama yasağı çizgisi varsa hiç bir nedenle o çizgiyi geçemezsin. Karşıyı görüp görmemek, yolun boş olup olmaması bu kuralı keyfi yorumlamaya izin vermiyor.

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aslında çok ufak bi sürtüşme olmuş gibi motoru yol dışına çıkarıp bırakmak istedi sanırım sürücü biraz daha inatcı davransa hiç düşmeyebilirdide bence ama tabi vidyoda öyle gözüküyo olabilir
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Motosikleti
    DRZ400 SM
    Alıntı yalnlzkurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani sence hepsidemi suçlu ?
    Herkes suçlu demek kestirme bir cevap. Aslında bana göre karşıdan şerit ihlali yaparak gelen motorcu suçlu. Çünkü sadece kendinin değil başkalarının hayatını da tehlikeye atıyor. Kameralı gruptaki motorcularaysa hatalı demek daha doğru olur. Çünkü ilerisi görülmeyen virajda hız denemesi yaparak kazaya davetiye çıkarıyorlar. Fakat kendileriyle beraber günahsız birilerini yakma ihtimalleri zayıf. O yüzden suçtan ziyade hata söz konusu bana göre.

Başka açıdan bakalım: O virajın sağ şeridinde bir inek pineklemekte olsaydı ve körlemesine girdikleri için gidip hayvancığa çarpsalardı inek mi suçlu olacaktı? Sahibi başıboş bırakmasaydı mı? Tamam, inek değil geyik olsun, forum geyiği Veya yolda yağ olsun, çukur olsun, kaza geçirip yola savrulmuş kazazede olsun.

İlerisi görülmeyen virajlara hızlı girmek hatadır.
    [B]J şimdi asker[/B]

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Herkes suçlu demek kestirme bir cevap. Aslında bana göre karşıdan şerit ihlali yaparak gelen motorcu suçlu. Çünkü sadece kendinin değil başkalarının hayatını da tehlikeye atıyor. Kameralı gruptaki motorcularaysa hatalı demek daha doğru olur. Çünkü ilerisi görülmeyen virajda hız denemesi yaparak kazaya davetiye çıkarıyorlar. Fakat kendileriyle beraber günahsız birilerini yakma ihtimalleri zayıf. O yüzden suçtan ziyade hata söz konusu bana göre.

Başka açıdan bakalım: O virajın sağ şeridinde bir inek pineklemekte olsaydı ve körlemesine girdikleri için gidip hayvancığa çarpsalardı inek mi suçlu olacaktı? Sahibi başıboş bırakmasaydı mı? Tamam, inek değil geyik olsun, forum geyiği Veya yolda yağ olsun, çukur olsun, kaza geçirip yola savrulmuş kazazede olsun.

İlerisi görülmeyen virajlara hızlı girmek hatadır.

Benim bu yorumdan çıkarttığım sonuç şudur ; Trafik kuralları gereğince ne kadar haklı olursak olalım, giden gittikten sonra haklılık payının bir önemi kalmıyor. Önemli olan kaza anında pratik zekaya sahip olabilmek değildir, önemli olan araçlar arasında 5 saniye sonraki eylemi farkedebilmektir. (5 saniye çok büyük bir zamandır) Karşıdan motosiklet yerine bir arabada gelebilirdi. Bu durumda siz 8/8 haklı olsanız bile canınız gittikten sonra pek birşey değişmeyecek.
    Bu sebeple mağdur olan hatalı, sebep olan suçludur...
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Bariz olarak karşıdan gelen sürücü suçludur.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Motosikleti
    DRZ400 SM
    Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim bu yorumdan çıkarttığım sonuç şudur ; Trafik kuralları gereğince ne kadar haklı olursak olalım, giden gittikten sonra haklılık payının bir önemi kalmıyor. Önemli olan kaza anında pratik zekaya sahip olabilmek değildir, önemli olan araçlar arasında 5 saniye sonraki eylemi farkedebilmektir. (5 saniye çok büyük bir zamandır) Karşıdan motosiklet yerine bir arabada gelebilirdi. Bu durumda siz 8/8 haklı olsanız bile canınız gittikten sonra pek birşey değişmeyecek.
    Bu sebeple mağdur olan hatalı, sebep olan suçludur...
    Sonuç çıkardığını söyleyerek tevazu gösteriyorsun.
    Esasında, arada paralellik olsa da benim söylediklerimden pekala bağımsız şeyler söylüyorsun
    İfade tarzının daha güzel olması da cabası.
    [B]J şimdi asker[/B]

Motosikleti
    1965 JAWA
    Sonuç çıkardığını söyleyerek tevazu gösteriyorsun.
    Esasında, arada paralellik olsa da benim söylediklerimden pekala bağımsız şeyler söylüyorsun
    İfade tarzının daha güzel olması da cabası.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)