Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kişiye özel motosiklet nedir?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Kişiye özel motosiklet nedir?



    TT Custom Choppers Kurucusu
    Tarhan Telli


    Tarhan Telli


    Tarhan Telli; TT Custom Choppers Kurucusu.

    İstanbul'da doğdu. Lise eğitimine Şişli Terakki Lisesi'nde başlayıp Boğaziçi Lisesi'nde 5 yıl okuduktan sonra Günaydın Koleji'nden mezun oldu.

    Mayıs 1995'te babasının hediye ettiği 1976 model bir CJ5 üzerinde projeler çizmeye başladı.

    Sanayi sitesinde bir dükkan tutarak aracı üzerinde 2 sene sürecek çalışmalarına başladı. Bu süre zarfında ihtiyacı olan bütün altyapıyı en sağlam şekilde edindi.

    En yakın arkadaşıyla squash oynarken bir iddia üzerine arkadaşının "Kaybedersen bana bir motosiklet yapar mısın?" demesi hayatına yön verdi.

    Bahçeşehir Üniversitesi Visual Design Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra kendisinin Chopper'cıların Mekkesi olarak kabul ettiği California'da "Art of Design" lisansüstü programlarını başarıyla tamamladı.

    Tasarımlarıyla beraber Almanya'da T.Ü.V. testlerine katıldı. Dünyaca bilinen öncü motosiklet firması Custom Chrome ile yapılan uzun görüşmeler sonucunda Türkiye distribütörlüğü unvanını aldı.

    Türk malı motosiklet üretimine 2005 senesinde başladı.

    2006'nın Ocak ayında ilk siparişini teslim etti. O günden sonra sürekli firmasını geliştirerek dünyaca meşhur Arlen Ness, Performance Machine, Thunderbike, Fred Kodlin Motorcycles, American Suspension gibi firmaların Orta Asya dağıtım ve üretim haklarını aldı. Bu firmaların çoğuna parça üretimini de başlatarak Türkiye'de bir ilke imzasını attı.

    Tarhan Telli' yi en çok mutlu eden başarısının dünya medyasında da yer bulmasıdır.

    Discovery Channel, İstanbul lansmanında ona ve ekibine özel bir alan tahsis etti. Discovery Channel TT CUSTOM CHOPPERS belgeselini de hayata geçirdi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Angel Spear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2009
    Şehir
    gunes vadisi, CA
    Motosikleti
    1977 cb750
    kisiye ozel goreceli bir kavram, kisinin kulturune, motor birikimine, sanat anlayisina gore degisebilir.
    Ornegin ben ozel (orjinal) tasarim, el yapimi parcalardan olusan form butunlugu olan bir motor tercih ederim. sadece katologlardan toplanmis, bolt on parcalardan olusan bir motor bana gore degil.

    Turkiye sartlarinda kisitli hedef kitlesi olan bir endustrisinde faliyet gosteren bu arkadasi kutlarim. Basarisinin surekli olmasi tr'de ki tum motorcular icin buyuk avantaj ve baska girisimciler icinde ilham kaynagi olur.

    sevgiler,

    alp
    www.sungurtekin.com

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Mart 2008
    Şehir
    3 gün İzmir , 5 gün Mersin
    çok pahalıya mal oluyor bu motosikletler bildiğim kadarıyla , videodaki adamın firması var zaten bu işle ilgili , şu motoru da onlar yapıyor , bitiyorum yaa , çok güzel görünüyor ... kullanmak için değil yani izlemesi bile çok hoş : )


  4. #4
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı Skullhunter adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [B]Kişiye özel motosiklet nedir?
    Turkiyede hakkinin ve degerinin verilmedigi motosiklet turudur. Alirken bir ton para verirsin satarken Haci murat ile takas onerirler verilen emegin ve tasarimin hic bir maddi degerini hesaplamazlar. Bu yuzden bu motorlari uretenlerden mecburen parca fiyatlarinin uzerine kendi tasarim maliyetlerini ekleyerek telafuz ederler. Cunku Turkiyede biri motoru 100 TL ye mal etmis ve bir 100 TL de tasarim hakki olarak istiyor ise Turkiyede o motor 100TL dir. Ne yaptiki iki vida sikti , bir boya bir sticker der gecerler.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler