Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

TARA`mak neden bu kadar onemli..

REKLAM ALANI
    excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Arkadaslar, buyuklerimizin, abilerimizin, tecrubeli ustadlarin soyledigi, durmadan heryeri, surekli tarayacak ve olasi tehlikeleri onceden gormeye calisacaksiniz lafinin ne kadar dogru oldugunu bu videoda gorebiliyoruz. Paylasmanin yararli olacagini dusundum.

Surucu ilerdeki aracin ani fren yaptigini ve onun arkasindakinin duramayacak kadar hizli oldugunu farkedebilseydi, belki de boyle bir kaza olmayabilirdi. Bir ihtimal..

http://www.youtube.com/watch?v=G0eootaHR0Q

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Hiç kimse böyle bir sürücüye ve frenaja hazırlıklı olamaz,motosikletlinin dikkati fazlasıyla yerinde,trafik akıcı ani frene basılacak bir durum yok.
    Honda'lı imkansızı başarmış,daha önce fren pedalına bastığından bile şüpheliyim.

Motosikleti
    Honda CBF 150/ Honda Titan 125
    [B]Bir tutkudur içimizdeki özlemi yollara vuran..[/B]:bestmt:

flying hellfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiç kimse böyle bir sürücüye ve frenaja hazırlıklı olamaz,motosikletlinin dikkati fazlasıyla yerinde,trafik akıcı ani frene basılacak bir durum yok.
    Honda'lı imkansızı başarmış,daha önce fren pedalına bastığından bile şüpheliyim.
    Bende kesinlikle katılıyorum. İstediğin kadar hazırlıklı tecrübeli ol, o Civic'in yaptığı öneceden tahmin edilemez bir hareket.

Motorcu yapabileceğinin en iyisini zaten yapmış, yavaşlayabildiği kadar yavaşlamış ve sağdan kaçabilmeyi umut etmiş.

Yanıldım galiba,ilerdeki beyaz aracın aniden yavaşladığı seçilmiyor.

Bana göre motosiklet sürücüsü biraz dalgınmış. Elbette bu durumdan kurtulması çok çok zor ama arabanın yön değiştirmesine hiç bir tepki vermiyor. Gittiği yöne odaklanmış olarak kalıyor. Baş kamerası olduğundan ve yönden hiç sapma olmadığından da bu anlaşılıyor.

Yorumlarda arabanın el frenini çektiği yönünde düşünceler var ama kanımca sağ arka lastiği patlamış. Her iki lastikten de duman çıkmıyor çünkü. Sadece sağ arka lastikten duman/gaz çıkışı var. Yön değişikliğini görünce de panikle frene asıldığı belli oluyor.

Lastik patlaması değil de Civic'li direksiyonu sağa fazla kırınca kilitlenen tekerler(98 Civic Abs'sizdir) yüzünden kontrolü hepten kaybetmiş.

Toqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa - Resimdeki Srad 600 unutamadığım aşkım
    Motor sola gitse kurtarırmışda tutupda ben o pozisyonda sol şeride geçer kurtulurdum diyecek insanda çıkmaz şans moral dikkat meselesi anlık bişey
    Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...

ufuktan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Zx10R
    sağdaki gri otomobil Hondanın dönmeye başladığını farketseydi , sağa kaçma refleksi gösterirdi ... o zamanda motorcuya kaçacak yer açılabilirdi !!!

Lastik patlaması değil de Civic'li direksiyonu sağa fazla kırınca kilitlenen tekerler(98 Civic Abs'sizdir) yüzünden kontrolü hepten kaybetmiş.
    Geçmişte 96 Civic sedan ve 98 Civic Vtec sedan sahibi biri olarak her iki modelde de ABS vardı diyebilirim. Video'yu dikkatli izlerseniz otomobil düz bir cizgide giderken ilk sağ arka lastikten gaz çıkışı oluyor ve daha sonra yön değiştiriyor.

excavatus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 ST
    Bana da surucu (civic) onceki aracin yavasladigini farketmiyor, farkedince de panikle aninda frenlere asiliyor gibi geldi, direksiyonu cevirince aracin yon degistirmesi de, ABS olduguna isaret ama, Her ABS iyi olmuyor (2005 Yaris`teki bi seye yaramiyordu mesela)...

Lastik o sekilde infilak etse bi ses duyardik diye dusunuyorum ben... cok anlik bir olay, onceki beyaz aracin aniden yavasladigi zor farkediliyor.. gerci kamera yerine goz daha iyi gorur ama, yine de cok feci ve zor bi durum...

Motosikleti
    Stunt Apache RTR Artık Yok....
    Kim ne derse desin hiç bir şekilde kurtuluşu yoktu
    Alıntı Noxan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmişte 96 Civic sedan ve 98 Civic Vtec sedan sahibi biri olarak her iki modelde de ABS vardı diyebilirim. Video'yu dikkatli izlerseniz otomobil düz bir cizgide giderken ilk sağ arka lastikten gaz çıkışı oluyor ve daha sonra yön değiştiriyor.
    bahsettiğin dönemlerde sıfır araç alırken ek paket olarak abs satın alınıyordu biraz daha nakit çıkartırsan araç abs li oluyordu
    [B]Bahadır Şenonar[/B] [COLOR="Red"]A rh(+)[/COLOR]
    [B]Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.[/B] :bounce:

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Motorcu sağa kaçıyor ama sağ taraftaki araç daha da kaçmasına engel oluyo maalesef... Aynı olay Bostancı köprüsünde başıma geldi, sağda araba varmı diyerek kontrol edemeden can havliyle attım kendimi 10-15 cm yanımda araba varmış, daha yakın olsa tekerleklerin altına girerdim...
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

Alıntı Noxan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abs standart olarak 2000'den sonra sunulmaya başladı tabi compact sınıf için söylüyorum, ıgının dıgısına takılmayın.
    Abs olsa kesinlikle böyle bir kızaklama olmazdı
    Bilmeden etmeden yorum yapmayın o arabaları yuttum ben, 97 Civic Vti 160Hp ile virajda kapıştım (Abs'lidir) Clio 1,4 16v 98 Hp ile, bitirdim işini

GuNMember - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki CharmandER-5 2005
    Mantık Dışı (sürücünün Bayan Olma İhtimalide Var Tabi)
    "TayGuN"
    "GuNControll"
    "Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Honda'da abs olmadığı aşikar zira tekerlekler kızaklama yapıyor..bunu geçersek;

yahu araba motosikletin 5-10 mt önünde anidan 180 derece dönüyor, bu durumdan temassız kurtulacak insan hakikatten bir yarış sürücüsü refleksine sahip olmalı..aniden gaz açarak belki sağdan sıyırabilirdi ama bunun için de güçlü motor lazım vs.

gene de mümkün mertebe sağa kaçarak refleksleri ortalamanın üstünde olan bir motosiklet sürücüsünün yapabileceği en iyi şeyi yapmış kaza yapan..aslında biraz geç tepki vermiş..çünkü sağ arka lastiğinden duman çıkmaya başladıktan 1-2 sn. sonra sağa yalpa yapmaya başlıyor araba..

Sola doğru low side düşüş yapmaya çalışsa daha mı iyi olurdu acaba?

Bu arada videonun sonunda aracın lastiğinden duman çıkmasıyla motosikletlinin araca çarpması arasında geçen süre kazanın toplam 3 sn. de meydana geldiğini gösteriyor..Bu sürede en doğru tepkiyi veren adamın normal hayatta yolda yürürken Rrrrıınn Trııınn diye sesler çıkartması lazım..

Maşallah herkes sanki kendi almış bu civic'i.

"98 Civic Abs'sizdir" lafı üzerine söyledim ben kullandığım her iki arabada da ABS'nin var olduğunu. Ama standart, ama ek paket sonuçta o yıllarda üretilen civic modelleri ABS'li olabiliyor. Dediğim budur.

Ayrıca hala anlayamadığım nokta:
    Bu kadar keskin bir dönüşe ancak el frenine asılırsanız yol açarsanız. El freniyle frenleme ile ABS arasında nasıl bir ilişki kuruyorsunuz? ABS olmuş, olmamış ne farkederki?

Avi'den jpg'e çevirip kare kare tekrar inceledim. Duman sadece sağ arka tekerden çıkıyor. Ve bu kaza da ne kadar TARA'ma yaparsanız yapın pek kurtarırı yok. Ama halen motosiklet sürücüsü bayanın geç tepki verdiğini düşüyorum.

97 Civic Vti 160Hp ile virajda kapıştım (Abs'lidir) Clio 1,4 16v 98 Hp ile, bitirdim işini
    Olabilir, sürücüsü kaale almamıştır.

Bilemedin,5 kişilerdi ve yokuş yukarıydı

zamisli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer - HD Sportster 883 C
    el freni çekmiş eleman ..freen anında arkadan dumanlar cıkıyor
    http://www.akilli.tv/video/453769/Harley-Davidson-883-custom-ista.aspx

askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    kamyon sürücüsü hatalı arkadan gelen tır kamyona carpmamak için sağa kırıyor o sırada motosıklet sürücüsü tırn altından sola gecıyor ama soldan gelen mınubus onu gec fark edıyor

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler