JDM ne demektir?
Ben bir tasarım öğrencisi olarak araştırmalarıma uygun, TR standartlarının üzerinde bir CRX restore ettiğimi düşünüyorum, devamı gelecek...
Dikkat edersen sahibinden.com daki emsalsiz diye satılmaya çalışılan CRX lere benzemiyor, bir sebebi var.
JDM kültürünü Türkiye'de Timuçin ve bir kaç saygı değer arkadaşımla popülerleştirmeye çalıştık en sonunda halkımız onun da cılkını cıkardı artık camları sonuna kadar açıp apaçilik yapan elalemin karısına kızına laf atan heriflerin arabasının camında bile JDM yazıyor, bu yuzden biz bu işin felsefesindeyiz,yaptığımız araçlar gerçekten bir dönemi,bir amacı vurgulamak için varlar...
detay çalışıyoruz.
Bu konuların yeri burası değil eğer ilgiliysen seni hondam.com a da beklerim
Sevgiler
Ben pug cuyum arkadaşım ki konu o değil bizim gruptada zaten bahsettiğin tarzda apaçi yok şahin doğan tayfamız yok allaha şükür
Ki jdm tarzının ne demek olduğunu biliyorum aracının görüntüsü oldukça güzel çünkü orjinalinden dışarıya çıkmamışsın ama jdm olan bir aracı en iyi özellikleri kısacık yayları tatlı jantları ve kaputun altındaki canavardır
[B]Bahadır Şenonar[/B] [COLOR="Red"]A rh(+)[/COLOR]
[B]Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.[/B] :bounce:
motoruna özendiğini bütün MT biliyor. Viragoyu uzaktan seven biri olarak çok hoş.
Ses de çok iyi. ancak merak ettiğim rahatsız etmiyor mu etrafı. Yani ben de bayılıyorum egzoz sesine ama sonuçta gürültü gürültüdür. bi gece ara bir mahalleye girmek zorunda kalsam biraz çekinirim galiba, insanları rahatsız eder miyim diye.
Basın vuruşundan dağılacak gibi giden'Façalı' doğanlar için de aynı şeyi düşünürüm ben.
Ya da ses canlıda o kadar abartılı değildir videoda öyle çıkmıştır.
Güzel yorumun için çok teşekkür ederim öncelikle...
Ben motosiklette önce farkedilebilirliğim sayesinde hayatta kalmayı sonrasında ise çevreyi düşünürüm.Bencilce bir düşünce ama hayatta kalmanın altın kuralı...
Ben Ankara'da hep gündüz saatlerinde dolanıyorum motorumla ancak yazları Antalya'daki yazlığımıza götürürüm ben tüm motorlarımı. Antalyada sabaha karşı 4 e 5 e kadar motor kullanırım ben. İşte o zaman dediğin konu giriyor devreye. Bu iş gösterişten,senfoniden,güzellikten çıkıyor tam bir sokak magandalığı oluyor çünkü gece hayatının bile bittiği saatlerde senin kimseyi rahatsız etme lüksün yok zaten yol sokak bomboş oluyor o saatlerde...
Antalya ya götürmeden önce belki susturucuların içine bir kaç modifikasyon yapabilirim bu nedenle, yada güneşi göresiye kadar motora binmeyeceğim...
Motorumun sesini sana şöyle özetleyeyim;
İhtiyacım olduğunda, 80 lerden kalma bakımsız canını vermek uzere olan bır kamyonun yokuş çıkarkenki sesinden daha fazla kükreyebiliyor şu an motorum ve bu kükreme motorun hacmini utandıracak türden de çıkmıyor, rahatlıkla kaburgalarınızın titrediğini hissedebilirsiniz, bu benim elimde ancak...
Öte yandan gün içinde sakin bir şekilde, sen arabanda keyifli bir şekilde giderken ben arabanın içindekilere yanlarından seyir halinde geçerken sadece farkedilebilecek kadar mütevazi bir ses çıkartıyorum normal kullanımda,çünkü şehir içinde motorun gürültüsü çok kolay karışıyor trafiğin sesine, bunun dışında sessiz geçmem gereken yerler oluyor mesela okullarda İstiklal Marşı okunduğu oluyor, millet camiden kalabalık halde çıkıyor,cenaze geçiyor vs, bu gibi durumlarda debriaj - gaz ilişkisiyle motorunun sesini geçici bir süre de olsa ciddi anlamda kısabiliyorsun. Polislerin yanından uzun zamandır geçiyorum bir çoğu ile de selamlaşıyorum, sanırım çakallık yapıp bağırtmadığım sürece herkes memnun şehir içi trafiğinde...
Merak ettiğin şeyler aynı zamanda haklı olduğun konular...
Sevgiler
Harika bir akustik var motorda...tabi anlayana...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
olay o değil işte. japanese domestic market nedir kısaca şöyle söyleyeyim bu japonyaya özel bir pazar sadece ve sadece kendileri için üretip kullanırlar (en güzel örneği civic mugen rr bence) ana felsefesi sadeliktir yani yolda gördüğün bir eg4 yada bir ek9 senin sandığından çok daha farklı bir güce sahip olabilir "sade ve güçlü" adam ek9 un arka stoplarını led yapıp arka cama jdm sticker ı koyuyorsa o işte bir iş vardır ayriyetten japon araçlarından başka araca da jdm sıfatı kesinlikle yakıştırılamaz bazı japonlara bile yakıştırılamadığı gibi ülkemizde!
Master of Davar
rica ederim... www.jdmturkiye.com sitemize beklerim
Master of Davar
Cok guzel motor, gule gule kullan Ses, goruntu hersey var... daha ne olsun... Bir nazar boncugu eksik... En kisa zamanda motorun bir yerlerine ilistir bence
http://www.ataturkungencligehitabesi.com/
Okuyup da bugunu anlayamayan ahmaktir...
School'un yazılışından Türk olduğu anlaşılıyor zaten :D
Nereden böyle bir kanıya vardınız merak ediyorum?
14 yıldır İngilizce eğitim alıyorum...
Old school akımını ve bu akımın içeriğinden haberdar iseniz "Old skool" ve "Oldskool" diye de anıldığını biliyor olmanız gerekir, eğer bunları bilmeden yorumda bulunuyorsanız ben o zaman bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın nelere yol açtığını anımsatmak durumunda kalıyorum...
örnekler:
Benim ne anlama bile geldigini bilmedigim bir takim terimler içeren modifiye islemlerinden sonra finisyonu Turk isi nazar boncugu ile yapmak, oldukça takdire sayan.
Goremedim motorunun son halini.
Anladigim kadariyla bir onceki sayfada biseyler var.
Ben bi bakip geleyim.
Kapiyi kapatma.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Aynalari oylemi birakacaksin?
Ben uzun zamandir bakamadim senin obur topige.
Ne yaptin ne ettin, neye karar verdin haberim yok.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Aynalar zaten custom...
Sonradan o aynalar da tornacı da işlem görerek boyları kısaltıldı...
Aynalarla ilgili aklımda değişik fikirler var, komple söküp atamam ancak motorda takılı olmadıkları zaman çok güzel bir görünüm elde ediyorum, hem aynaların kaba goruntusunu yok edip hem de işlevsel bir yere monte edebilirsem anca öyle bir değişim söz konusu yoksa burada fotograflarda gorunduklerı sekılde kalacaklar...
Buda baska guzel bır alternatıfım:
elcıklerın sonuna takılan ayna modeli,
Retro aynalar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)