İzlememiştim...Güzelmiş
İzlememiştim...Güzelmiş
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
hangisi aldı madalyayı ne gereksiz hareketler , kendileriyle birlikte kaç kişiyi riske attılar .. çok yazık !!!
arabadada motordada drift durumu virajı aktif bir şekilde almayı sağlamaz o zaman f1'dede araçlar virajarı dirftle dönerdi
arka teker spindeyse arka lastiklerin asfalta olan tutunma kaysayısı normale göre düşer o yüzden araç kaymaya başlar ve drift yapar yoksa tekerlek spinde diye daha iyi viraj almaz araç bu yüzden değil
o yüzdendirki öyle bir durumda araba gaza basılarak değil gaz kesilerek toparlanır
(4 çeker olsaydı gaza basılırdı)
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
Bizimkiler hertürlü porchenin anahtarnı alırlardı ama onlar kasmıyorki normal gidişatında gidiyorlar Amaçları yarış değil Araba kasıyor bence kendini
Ilerlediginiz yolda hic bir zorlukla karsilasmiyorsaniz,bilinki o yol asla sizi dogruya ulastirmaz... heybetini gizli tut gidişin ölümü korkutuyor...
bahsettiğin araç zaten 4wd benim söylemek istediğim şey ise aracı bir yarış çizgisinde değilde trafik olan bir yolda limiti bilerek kaçırmak suretiyle şeritte tutabilmeyeyle alakalı ayriyetten drift şu şekilde doğmuştur 1970 lerde japon binek araçları yarışında kunimitsu takahashi diye bir amca varmış aracını viraj apexine olması gerekenden daha yüksek bir hızla sokup gerekli kontrayı verdikten sonra yine yüksek bir hızla virajdan çıkıyormuş ki bu güncel tabirle extreme drift olarak bilinir.
Master of Davar
for porsche
-yılmaz bu ne
-kevgir ağam!
-ne yapmak lazım?
-delen delmiş bize gülmek kalmış
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
adam güzel kullanıyo herkez o yolda makasa giremez
4 çeker bir araçta diferansiyel dağılımlarıyla oynamadığın sürece 4 çekerde aynı tork gücünü yere iletir(standartta asimetrik diferansiyel sistemi veya şimdiki yeni çekiş kontrol sistemleri farklı çalıştırıyolar)
şimdi konua gelicek olursak 1970lerdeki aerodinamic bilgiyle şimdiki arasında dağlar kadar fark olduğunuz ağırlık merkezi öneminin hakkında çok daha ayrıntlı bilgiler edinildiği tekerlere binen güç dağılımlarının önemi arabanın yoldaki stabilizasyonun sağlanması için çok büyük önemler taşır
senin dediğin aracın daha iyi gideceği bende tam tersini diyorum sana
sana açıkladım
tekerleğin spin durumunda asfalta olan tutunma katsayısı düşer dolayısıyla yola tutunma gücü azalır ve araç daha fazla kayma eğlimi gösterir burda aracın viraj çizgisinden çıkmasına sebep olur.
bu arada porsche gt serileri arkadan çekerdir
senin bahsettiğin 4 çeker carrerada olucaktı hatırladığım 4s modeli olarak geçer hatta 4 çeker bir araç arkadan çeker araçlara göre çok daha aşırı bir manevra gerektirir spin için çünkü ön tekerin çekiş gücü arkayıda çekerek savrulmayı azaltır
dediğim gibi madem daha aktif bir sürüş sağlıyor o zaman ralli dışında(çünkü fren kullanmak yerine virajda yanlamak daha kolaydır hemde kaygan zeminlerde arabayı önceden çevirmek virajı daha iyi dönmeyi sağlar keskin dönüşler için ama) neden motosiklet yarışlarında ve formula1de kullanmıyorlar
dediklerinden katıldığım tek şey şeritte tutma kısmı evet tutarsın ama hızında düşer daha hızlı çıkışı elde eden o bahsettiğin adam o zamanın teknolojisinde bulduğu o anlık bir çözüm daha sonrada hobi sporu olmuş motosiklet kullanmak gibi
üçüde birbirinden iyi kullanıyor yahu
yollar kesinlikle iyi bizim yollarla kıyalamak hata olur Porsche cok iyi bir arac ama trafiğin olduğu bir yolada motosiklete karşı pek şansı olamaz bence (manevra olayı araçaların arasından kaçabilmesi gibi artıları var motosikletin ki zaten videoda da gerice kalma sebebi o, motosikletse sıvışıp kayboluyo aradan...
geÇTi gEçİYoR haYaT deDiğİN...:silent:
çok güzelmiş ya ilk kez izledim ama motorcular kendini hiç kasmıyor araba gerilim içndeydi
kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:
bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana
hiç zevk almadım izlerken :s araba gidiyo motor önden öncülük edio herzamanki gibi işte :D
Drift Religion, iZMiR ŞußeSi
harbiden araba sürücüsüde motor sürücüleride çok iyiler
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Harbiden paylasim iyi...figuran motorcular resmen porsche tanitmislar duz yolda neden se basmiyip yolu tomofile birakiyolar...Bi bit yenigi sezdim ben bu iste...
Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988
Life is what happens when you are busy making plans
Dallamanın biri de tdm aldığım günü memlekette gelirken kapışmıştı benle. Hem de meganla. Sonuç ne mi oldu benzinim bitti yedek depoya aldım. Adam ne sevinmişti beni geçtiğine.
Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)