Canlı canlı 4 zamanlı motorun çalışmasını izleyin
Reklamlar
-
Reklamlar
-
o yanan benzinmi....çok güzel bi çekim olmuş...
-
-
abi bu videoda rolanti çalışması değil bence redlinede kesin :D
-
-
ExTReMa adlı üyeden alıntı
Ateşlemede sente kayması var
Piston yukarı çıkarken buji ateşleme yapıyor videoda
Aslında aşağıya inerken ateşlemesi lazım
İnerken de degil piston tam tepe noktasında iken ateşleme yapmalı
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
-
-
vasco1925, çok sağol sayende bilgilendik. çok güzel bişey.
-
Ateşlemede sente kayması var
Piston yukarı çıkarken buji ateşleme yapıyor videoda
Aslında aşağıya inerken ateşlemesi lazım
emin misin ??? video gayet doğru
Karşılaştığım herkes en az bir konuda benden daha yetenekli, öyle ki her insandan öğreneceğim bir şey var.
-
süper bi vidiyo sagalosıın
sadece sür ...... www.eskisehirenduro.com
-
video agır çekim rolanti... her izledigimde tutuluyorum hayatımın en güzel 1.17 sn si (: düşünün arkadaşlar . siz motora gaz verdiginiz zaman dakikada 17.500 devirle o pistonlar dönüyor .. yani anlıyacagınız ne fırtınalar kopuyor o motorun içinde :D :D :D
bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Drift Religion
-
jesse adlı üyeden alıntı
video agır çekim rolanti... her izledigimde tutuluyorum
hayatımın en güzel 1.17 sn si (: düşünün arkadaşlar . siz motora gaz verdiginiz zaman dakikada 17.500 devirle o pistonlar dönüyor .. yani anlıyacagınız ne fırtınalar kopuyor o motorun içinde :D :D :D
ama çok duygulandırdın beni
-
marwel114 adlı üyeden alıntı
emin misin ??? video gayet doğru
Eğer eski jawaların falan platinlerine dikkat ederseniz piston tam tepe noktasından aşağıya inerken kapatır kendisini.
Bunu tepe noktasına yaklaştırırsanız avans vermiş olursunuz ki motor daha üstte ateşleme yapar vede sıkıştırma oranı arttığı için motorun gücünde belirli bir artış olur
Fakaaaatttt kimse bunu tercih etmez ki motorun ömrünü kısaltır pistona ve kranka binen yük fazlalaştığı için
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
herşeyi geçtimde nasıl çekmişler onu anlayamadım, yanma odasına kameramı sokmuşlar? yanma esnasında odanın ısısı kaç bin derece oluyor yav nası dayanmış, heralde odanın dışına bi delik açıp koymuşlar ama bu seferde o basınca nasıl dayanıyor çözemedim..
-
acılmadı bende nedense video :S
-
ilginç..teşekkürler vasco
-
Eğer eski jawaların falan platinlerine dikkat ederseniz piston tam tepe noktasından aşağıya inerken kapatır kendisini.
Bunu tepe noktasına yaklaştırırsanız avans vermiş olursunuz ki motor daha üstte ateşleme yapar vede sıkıştırma oranı arttığı için motorun gücünde belirli bir artış olur
Fakaaaatttt kimse bunu tercih etmez ki motorun ömrünü kısaltır pistona ve kranka binen yük fazlalaştığı için
yani videoda gösterilen, mantıklı olan mı?
işin aslı senin dediğin gibi mi?
Karşılaştığım herkes en az bir konuda benden daha yetenekli, öyle ki her insandan öğreneceğim bir şey var.
-
avans
motorda piston tam ÜÖN geldiğinde değil gegil gelmeden ateşleme yapılır ve buna Avans denir yani şu distribitörü sola ve sağa çevirerek yapılan ayar ve videoda açıkça görünüyor (5-25 derece ) ayrıca videoda supap bindirmesi de açıkça gözüküyor.
BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMA
-
marwel114 adlı üyeden alıntı
yani videoda gösterilen, mantıklı olan mı?
işin aslı senin dediğin gibi mi?
Videodakisi biraz avanslı
axoyum adlı üyeden alıntı
motorda piston tam ÜÖN geldiğinde değil gegil gelmeden ateşleme yapılır ve buna Avans denir yani şu distribitörü sola ve sağa çevirerek yapılan ayar ve videoda açıkça görünüyor (5-25 derece ) ayrıca videoda supap bindirmesi de açıkça gözüküyor.
Evet subaplara bişey demiyorum zaten ama düşünsenize piston yukarı çıkarken yaparken patlama ve sıkıştırma pistonun yukarı çıkışını zayıflatır
Biraz düz mantıklada bu çözülebilir zaten
Asıl patlama zamanı üst ölü noktadatır veya üst ölü noktadan hemen aşağıya iniştekisidir
İsterseniz bi deneyin avansı fazla verin bakalım motoru nasıl çalışıcak
Ben ters çalışan COBA veya Jawaları biliyorum
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
Videodakisi biraz avanslı
Evet subaplara bişey demiyorum zaten ama düşünsenize piston yukarı çıkarken yaparken patlama ve sıkıştırma pistonun yukarı çıkışını zayıflatır
Biraz düz mantıklada bu çözülebilir zaten
Asıl patlama zamanı üst ölü noktadatır veya üst ölü noktadan hemen aşağıya iniştekisidir
İsterseniz bi deneyin avansı fazla verin bakalım motoru nasıl çalışıcak
Ben ters çalışan COBA veya Jawaları biliyorum
Yakıtta tutuşma gecikmesi denen bir olay vardır. Bu yüzden ateşleme, üst ölü noktadan hemen önce yapılır ki piston tam üstteyken iç basınç yükselmeye başlasın. Avans ayarı diye tabir edilen avans budur işte.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)