guzel vıdyoymus yaa yavaslatılmıs cekılmıs herhalde...
guzel vıdyoymus yaa yavaslatılmıs cekılmıs herhalde...
[COLOR="Red"]CBR 1000 RR[/COLOR][COLOR="Black"]SON KARAR[/COLOR]
ben anlamadım ya daha basit bi anlatım video yada şema bilen var mı ?
İki kişinin bindiği motor değildir.
Dostum, prensip şu :
Piston üst ölü noktadayken ilk hareketini marş motorundan aldıktan sonra alt ölü noktaya doğru ilerlemekte, emme sübabı açılmakta ve içeriye patlayıcı benzin-hava karışımı dolmakta. Piston alt ölü noktaya geldiğinde ise emme ve egzoz sübapları kapanır ki içerideki benzin hava karışımı iyice sıkışsın. İdeal gaz kanununa göre P.V=m.R.T olduğundan, gazların basıncı (P) arttıkça sıcaklıkları (T) da artmaktadır. Böylece benzin-hava karışımı iyice sıkıştırılır ki daha az bir enerjiyle ateşlenebilsin. Sıkışan karışım 300-400 santigrad derecelere kadar ulaşır ve tam sıkışma anında piston üst ölü noktadadır ve buji ateşlemeyi yapar, büyük bir patlama olur ve patlamanın etkisiyle piston aşağı itilir. piston kolu, krank-biyel sistemi sayesinde de psitonun bu çizgisel hareketi dairesel harekete çevrilir ve güç aktarma organlarına aktarılr.
Unutmayın, konrolsüz güç güç değildir !
resmen kıyamet kopuyor motorun içinde
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Ben motor hakkında çok çok bilgili değilim ama tabi ki temel bilgim var.
İçten yanmalı 4 zamanlı bir motorun çalışma prensibini ve temel parçalarını biliyorum.
Bunun yanına mantığımı da eklediğimde videodaki motorun çalışma şeklinde herhangi bir terslik (en azından hayati oranda değil) görmüyorum.
Videoyu çekmek için emek harcayana da, burada bizimle paylaşana da teşekkürler.
= = = Be Aprilia racer! = = =
Ellerine sağlık çok güzel....
Saygılarımla...
güzelmiş
bakiyim vallah güzelmiş
[COLOR="red"]bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri dolaşıyorsa orada güneş batıyor demektir.[/COLOR]
teşekkürler güzel video ama nasıl çekmişler acep
Yaşa ve Yaşat
arkadaşım emeğine sağlık cok bilgilendirici bir görüntü şok oldum nasıl cekmişler bu videoyu pessss..
Mantıken banada gayet doğru geldi video.
Çok yavaşlatılmış bir çekim olduğu için piston tam üste gelmeden ateşleme yapılıyor hissi doğurabilir.Ama gerçeğin şu anda seyrettiğimizden ne kadar daha hızlı olduğunu ve bujinin ateşlemesi ile içeride oluşan patlamanın ne kadar zaman sonra içeride yüksek basınç oluşturacağını düşünürseniz daha sağlıklı karar verirsiniz.
Bence harika bir çalışma olmuş.
Paylaşan arkadaşa da teşekkürler.
[FONT="Times New Roman"][B][COLOR="DarkOrchid"]KULLANMADIĞINI KAYBEDERSİN[SIZE="4"][/SIZE][/COLOR][/B][/FONT]
oo süper video ve paylaşım ama o kamerayı nasıl sokmuşlar orya kayıt filan nasıl yapmışlar motor bloğunumu kestiler yoksa
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
Arkadaşım ateşleme avansı diye birşey duymadınmı çakma elbette piston ü.ö.n ya gelmeden başlayacakki karışım tutuşup patlama meydana geldiğinde patlama gücünün olduğu anda piston ü.ö.n yı yaklaşık 5 derece geçmiş oluyor bilgilerinize arzolunur lütfen mesajımdan alınmayın bildiğimi paylaşmak istedim.
erhan agam eline sağlık bunca yıllık yoğurtçuyum böyle kase görmedim.
ilk 1990 yılında içten yanmalı motorlarla tanıştım (E.M.Lisesi Motor)sayende gerçeğini canlı olarak gördük eline sağlık.Evet silindir içine girebileceğimiz birşey olsaydı şimdiye kadar merakımı giderirdim.Paylaşmandan çok memnun oldum yine tekrar tekrar tekrar teşekkür ederim.
abi neyin tartışmasını yapıyorsunuz allahın aşkına ya o kamera oraya nasıl girdi nasıl çekildi onu düşünün
kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:
bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana
Yaa bence oraya nasıl bı kamera yerlestırmısler ve nasıl cekmısler o kamera nın delıgı basınc kaybı yasatmadan nasıl dayanmıss nasıl bır kamaradır kı O sıcaklık ve basınca dayanmıs bence herkez bılıyor 4 zamanlılının nasıl calısıgını bence bunu tartısallım ?? Bı fıkrı olan var mı ?? Oraya nasıl kondu yahuu kamera ??
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
erhan al cmk dan yapıştır buraya bu 12 bin devfir muhabbeti değilmi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)