Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Kontra Tekniği Videosu !

REKLAM ALANI
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı muratgergerli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seviyorum seni @coq.(yanlış yere çekeni vururum)...

Hele yaptığın espirelere hasta olmamak elde değil...

Bizim memelekette yüklü cüzdan yok artık...
    Bilmukabele hocam.
    Burda da yok yüklü cüzdan.
    Para denilen nesne ortadan kalkalı uzun yıllar oldu.
    Çek defteri ve kart var artık sadece.
    Küçük bişey almak için elimi cebime attığımda bişey bulamadığım zamanlar çok olmuştur.

Kart dediğim şeyi yanlış anlmayın.
    Kredi kartı değil.
    Bizim Türk milleti cebinde para taşıma hastalığından bir kurtulsa, aslında bütün sorunları çözülecek.
    Ama maalesef böyle bir hastalığımız var.
    Halbuki parayı bankada tutsanız,bankalar o parayı size satabilmek için binbir takla atacak, kredi faizleri yerlerde sürünecek, enflasyon reel olarak düşecek.
    Ama bizim millet para cebinde olduğu zaman kendini zengin hissediyor.

Bankamatiklerden para çekmek için kullandığınız banka kartları, kredi kartı gibi her yerde geçer.
    (Bknz: Okan Bayülgen)
    Artık yapın şunu.
    Parayı cebinizde taşıma hastalığından kurtulun.
    Kart kullanın.
    (Tekrar ediyorum. Kredi kartı değil. Bankamatik kartı)

Olmuyor demeyin.
    Satıcıyı zorladığınızda tüm ticarethaneler, post makinasını bulundurmanın gerekliliğine inanacaktır.
    Ben kartımı Türkiye'de bir çok alışverişim de kullandım.
    Hiç de sıkıntı yaşamadım.
    Bir kaç komik olay dışında.
    Alıntı VaScO1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fransada Aralık demi aylardan abi Yorumların harika gazete gibi okuyorum
    Vasco;
    aralıkta kar yağar abicim.
    Hani ilkokulda öğretmişerdi.
    4 mevsim olayı.
    Saat farkı mevzusunu fazla abartmışsın.

Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yararlı bilgiler ama uygulamada kavranılacak yöntem..
    Yok hocam.
    Bizim yöntemler uygulanmadan da kavranılıyor.
    Kavranıldıktan sonra uygulanıyor.
    Sakın ha yöntemi kavramadan uygulamaya kalkmayın.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilmukabele hocam.
    Burda da yok yüklü cüzdan.
    Para denilen nesne ortadan kalkalı uzun yıllar oldu.
    Çek defteri ve kart var artık sadece.
    Küçük bişey almak için elimi cebime attığımda bişey bulamadığım zamanlar çok olmuştur.

Kart dediğim şeyi yanlış anlmayın.
    Kredi kartı değil.
    Bizim Türk milleti cebinde para taşıma hastalığından bir kurtulsa, aslında bütün sorunları çözülecek.
    Ama maalesef böyle bir hastalığımız var.
    Halbuki parayı bankada tutsanız,bankalar o parayı size satabilmek için binbir takla atacak, kredi faizleri yerlerde sürünecek, enflasyon reel olarak düşecek.
    Ama bizim millet para cebinde olduğu zaman kendini zengin hissediyor.

Bankamatiklerden para çekmek için kullandığınız banka kartları, kredi kartı gibi her yerde geçer.
    (Bknz: Okan Bayülgen)
    Artık yapın şunu.
    Parayı cebinizde taşıma hastalığından kurtulun.
    Kart kullanın.
    (Tekrar ediyorum. Kredi kartı değil. Bankamatik kartı)

Olmuyor demeyin.
    Satıcıyı zorladığınızda tüm ticarethaneler, post makinasını bulundurmanın gerekliliğine inanacaktır.
    Ben kartımı Türkiye'de bir çok alışverişim de kullandım.
    Hiç de sıkıntı yaşamadım.
    Bir kaç komik olay dışında.
    coq söylediklerinde yerden göğe kadar haklısın dostum.

Bu söylediklerine sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum.

Sanırım sizinde mesleğiniz para ve finansal piyasalar veya muhasebe üzerine.

Bu arada Fransa Paris'te teyzemler ikamet etmekte.
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı Syriana adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    coq

Sanırım sizinde mesleğiniz para ve finansal piyasalar veya muhasebe üzerine.

Bu arada Fransa Paris'te teyzemler ikamet etmekte.
    Yok hocam mesleğim para değil ama, ay başlarında çok profesyonel bir ekonomist oluyorum.

Mesleğim değil ama İktisat eğitimi gördüm.
    Bu konuda yeteneksiz olduğumu 3. sınıfta ancak anlayabildim.
    Dedim en iyisi bırakayım askere gideyim.
    Zaten 2. üniversite.

Bıkmışım hesap yapmaktan, biraz da vatan hizmeti yapalım diye düşünmüştüm.
    Şansa bak, onca adamın içinden beni seçip Mutemet yaptılar.

Bırakırmısın okulu al sana.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

byusn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    işte bu video çok güzel ellerine emeğine sağlık bu arada kontra deneyen arkadaşlar kendilerini güzel bir açıdan videoya çekip tekrar tekrar izlerlerse o kadar faydalı olur kendinizi görmeniz daha iyidir bence. Bu söylediğim çok faydalı bir eğitim türüdür yabana atmayın arkadaşlar ben gerçi bir kaç defa yola yapıştım ama denemeden olmuyor. Teşekkürler videolar için.

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Bence Güncel Kalması gereken Önemli Bi Konu MSN de bir arkadasa anlatmaya çalısıyordum en sonunda arattım buldum bu topıgı
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Olaya bir de şu açıdan bakmak lazım gelir bence;

Motorunu 40 km seviyesinden daha hızlı süren ve özellikle virajlarda savrulmadan, düşüp kalkmadan yol alabilen motosiklet sürücülerinin bilmiyoruz deseler dahi farkında olmadan uyguladıkları şeydir.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı aargh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olaya bir de şu açıdan bakmak lazım gelir bence;

Motorunu 40 km seviyesinden daha hızlı süren ve özellikle virajlarda savrulmadan, düşüp kalkmadan yol alabilen motosiklet sürücülerinin bilmiyoruz deseler dahi farkında olmadan uyguladıkları şeydir.
    kesinlikle doğru ama şunu da eklemek isterim ki, bilinçli yapılırken merkez kuvveti ve viraj giriş açısını daha iyi hesaplayabiliyoruz.

zaten viraja orta hızda ( viraj özelliğine göre) girilip, gaz beslemeye devam edilip ( kesinlikle gaz açmak değil, hızı koruma amaçlı) viraj çıkışında gaz açılıp devam edilir. tüm bunlar yapılırken de bizim oturuş pozisyonumuz ve yol+lastik de önem taşıyor. yani bir kişi bunu bir otoparkta deneyince başarabilir ama zemini yamulmuş veya aşırı kaygan bir yerde yaparsa asfaltla samimiyeti bir kat daha fazlalaştırır.

zaten konu özetle şudur, düşmeyen motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır...
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bildigim tek kontra var o da BMX bisikletlerde olan fren sistemi Gözden kaçırdığım konulardan biri yine. Acemilik yıllarımda ve kontra tekniğinin internette yazılı bile olmadığı zamanlarda bir kediye çarpmamak için tamamiyle refleks olarak bilinçsizce yapmıştım. Ve kediye bir tenis raketiyle topa vurur gibi vurmuştum.. Sonuçta kediyi ezmeden onu sola doğru ittirmiştim ön lastiğimle.. Daha sonra kedi kaçıp gitmişti, aradım ama bulamadım. Kaçabilecek kadar sağlamsa birşey olmadığını düşünerek evime huzurla döndüm.. Evdeki kedimi huzurla sevdim, bir cana daha malolmadığım için huzurla uyudum.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

zamisli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer - HD Sportster 883 C
    bişey daha ögrendik bak ne güzel saol
    http://www.akilli.tv/video/453769/Harley-Davidson-883-custom-ista.aspx

kashmar54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    güzel ve faydalı bir paylaşım.sağol

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne emeğine sağlık kekocan...2 kıçıkırık vido yükleyip hemen akbaba gibi çökmek yok...

arkadaşlar KONTRA tekniği bence masalın önde gideni...bide ters istikamet direksiyon çevirmeler afilli hareketler falan...hay allam ya...bunu ağır abiler uydurmuş...

olaya bilimsel açıdan anlayacağımız şekilde bakalım...Olay merkezkaç kuvvetiyle alakalı...millet korkar bu hareketi öğretirken adam düşer be...

ortaokul yıllarında MERKEZKAÇ KUVVETİ diye bir şey duymadınızmı...

anlatayım hemen...

dönüş bir kuvvet verir nesneye...nesne ise siz ve motor oluyorsunuz...bu dönüş esnasında otomatikman savruluyorsunuz değilmi...EVET...

bu dönmeyi merkeze doğru eğik yaparsanız savrulmuyorsunuz...buna Kontra demişler...işkembe-i kübradan olmuş size teknik...ula ben 1985 de Ankarada eski lunaparklarda motosikletlerle yapıldığını izlemiş kişiyim....bir kuyu içinde 3 motor 360 derecelik dönüş yaparlardı...hatırlarım...heyy bee...

dünkü motorcusun Bilo...internetden öğrendiğini satma millete...benim zamanımda KONTRA diye bir şey yoktu...ama öğrenin tabi...saygı duyarım...

hiç kafanızı karıştırmayın ...bu hareket çok zordur...yatma hareketi basit...ama yüzme öğrenmek gibi zordur...bu işi öğretmek değilde doğal yetenek diyelim...ya yaparsınız ya asla yapamazsınız..

Olay cesaret olayı...teknik olayı değil...

sende benimle aynı kafadasın sağa döneceksen sağa sola döneceksem sola ceviririm kontra falan anlamam ben 35 senedir dönemeyip yerde çakıl taşı saymadım

Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sende benimle aynı kafadasın sağa döneceksen sağa sola döneceksem sola ceviririm kontra falan anlamam ben 35 senedir dönemeyip yerde çakıl taşı saymadım
    Ben de seninle aynı kafadanım hatta merkezkaç falan o hikayeyi bile unutun.Herşey dengeyi kontrol etmekte,engel görüp gerekli açıyla döndün mü döndün, duran araçlara makas atmayı öğrenip kontrolü sağladın mı sağladın.

Kontra, sadece eğitim için milletin kafasını bulandırıcı bir tekniktir.

HaYaBuSa_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125
    youtube den koymussun galıba abı bnde ızleyemedım

gerçi işin üstadları gerekeni yazmış ve söylemiş
    bizimde bir kontra videomuz var bilgi vermesi açısından paylaşıyorum.
    ibrede gördüğünüz üzere .bu makasları kontra hareketini yapmadan bu hızlarda yapmak imkansız.
    http://www.youtube.com/watch?v=92yRmo9hUFo

kashmar54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    öyle lunaparklarda izlendiği gibi olmuyo be.merkezkaç tan bahsedenler var ama olayı daha tam kavrayamamışlar.merkezkaç kuvveti normal dönüşlerdede vardır siz viraja girdiğiniz hız kadar sizi dışarı atmak ister yani motoru aşağı doğru çekersiniz motor sa kalkmak ister.kontra tekniğinde olay biraz farklı direksiyonun yatış istikametinin tersine çevrilmesi.motosikletini limitinde kullanmayanlar için gereksizdir,onun için onlar anlamayabilir bu videonun önemini.bence çok faydalı bir video 40 km nin üzerine çıkan her sürücünün bilmesi lazım.paylasan arkadasa tekrar teşekkürler

myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S

bilenler biraz daha açıklasın lütfen

tecrübeli arkadaşlarım; kontra tekniğiyle ilgili epeyce yazı okudum; fakat hâlâ anlayamadığım şeyler var.

mete_han'a bazıları tepki göstermiş ama, benim aklımdan da aynı şeyler geçiyor. virajları aynen mete_han'ın tarif ettiği gibi alırım, yoldaki engellerden de öyle kaçarım; yani af buyurun motoru kıçımla kullandığım düşüncesindeyim. gidonu nadir olarak kullanıyorum, o durumda da dönmek istediğim yöne doğru çeviriyorum ve o yöne gidiyorum. açıkçası, kontra tekniği yapacağım diye, kaçmak istediğim kamyonun altına gitmekten korkarım.

tecrübeli arkadaşlar; "elciği itmek" le "gidonu ters yöne kırmak" arasındaki farkı biraz açıklar mısınız? neden "çevirmiyoruz" da "dıştaki elciği itiyoruz". bazı açıklamalarda "hafifçe aşağıya doğru bastırmaktan" bahsediliyor, bazıları da "aşağıya doğru değil ileriye iteceksin" diyorlar.

bu makine yavaş giderken gidonu çevirdiğin tarafa, hızlı giderken gidonu çevirdiğin tarafın tersine gidiyorsa, yavaş/hızlı ayırımını yapmak için içgüdüme nasıl güvenebilirim?

bu sorular kafamı karıştırdığı için denemekten korkuyorum. lütfen, tecrübeli arkadaşlar fizik bilimine girmeden, motorun üstündeki sürücü ne yapmalı ve nasıl yapmalı biraz daha açıklasınlar. şimdiden hepsine teşekkür ederim.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman

sizinki aynen şu mantık,

doktora gitme, kocakarı ilacı kullan, zaten bütün ilaçlar çiçeklerden yapılıyor

merkezkaçı vs bilmeyebilirsin, fizik uzmanı vs de olmak istemezsin ama bu kanun var. sen istesen de var, istemesen de var.

kontra ne demek? vektörel ne demek?
    yani pistlerde o pilotların kafası bulandırılsın diye mi viraja hangi açı, hangi eğim, hangi basınçla girersen çıkış hızı, accelerasyonu vs binlerce km çalıştırılıyor, simulasyonlardan geçiriliyor.

sizinkisi kedi, ciğer olayı, makas atmak, bugudi yapmak boş iş. maharet, bir işi "en küçük iş bile olsa hakkıyla ve doğru yapmaktır"
    makas atman için değil, trafikte viraja girdiğinde frene basıp arkandaki trafiği arka tekerine değdirmemen için, yokuş tırmanan araçların önünde giderken gazı kısıp arkandakilere eziyet etmemen, motosikleti "sürmek"ten öte, motosikleti kullanmak için "zaten var olanı geliştirebilmen, farkına varman " için adının konulmuş halidir.
    herkes farkında olmadan zaten yapıyor demiyor muyduk?
    demek ki, bilip de yapmak, ona kafa yormak da ayrı bir yeti ve düşünsellik ister. emek veren, ter döken başarıyı hakeder ya da sert bir virajda karşı şeride taşar ve patlar... sonrasında manşet olur .
    geçen yıllara oranla sitede ölüm oranında belirli bir düşüş olmuştur ve bence bunun sebebi de bilinçlenmedir

EĞİTİM ŞARTTTIR, BU VE BENZERİ SİTELERE GİRMEDEN ÖNCEKİ İLE ŞİMDİKİ BAKIŞ AÇINIZ ARASINDA FARK YOKSA, BAKIP DA GÖREMEYENLERDENSİNİZDİR

ilmi karalamayın, çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. yeni başlayacakların da aklını bulandırmayın!!!emin olun, vebal denilen şey taşıyabileceğinizden ağırdır!!!

bu benim çok şey bildiğim anlamına da gelmez ama burada yazılanları, gösterilenleri okuyup uyuguladığımda faydasını gördüm ve başka insanlar da faydalansınlar diyedir bu çığırtkanlık.

YÜREKÇE!!!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:32 ----------

Alıntı myagdi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tecrübeli arkadaşlarım; kontra tekniğiyle ilgili epeyce yazı okudum; fakat hâlâ anlayamadığım şeyler var.

mete_han'a bazıları tepki göstermiş ama, benim aklımdan da aynı şeyler geçiyor. virajları aynen mete_han'ın tarif ettiği gibi alırım, yoldaki engellerden de öyle kaçarım; yani af buyurun motoru kıçımla kullandığım düşüncesindeyim. gidonu nadir olarak kullanıyorum, o durumda da dönmek istediğim yöne doğru çeviriyorum ve o yöne gidiyorum. açıkçası, kontra tekniği yapacağım diye, kaçmak istediğim kamyonun altına gitmekten korkarım.

tecrübeli arkadaşlar; "elciği itmek" le "gidonu ters yöne kırmak" arasındaki farkı biraz açıklar mısınız? neden "çevirmiyoruz" da "dıştaki elciği itiyoruz". bazı açıklamalarda "hafifçe aşağıya doğru bastırmaktan" bahsediliyor, bazıları da "aşağıya doğru değil ileriye iteceksin" diyorlar.

bu makine yavaş giderken gidonu çevirdiğin tarafa, hızlı giderken gidonu çevirdiğin tarafın tersine gidiyorsa, yavaş/hızlı ayırımını yapmak için içgüdüme nasıl güvenebilirim?

bu sorular kafamı karıştırdığı için denemekten korkuyorum. lütfen, tecrübeli arkadaşlar fizik bilimine girmeden, motorun üstündeki sürücü ne yapmalı ve nasıl yapmalı biraz daha açıklasınlar. şimdiden hepsine teşekkür ederim.
    bir başka başlıkta vardı, gidonu sabitlenmiş bir motoru, senin gibi düşünenlere kullandırmışlar ma hiçkimse dönmeyi başaramamış. linki bulunca eklicem ( ancak bacak, bel, kol yani body possition-vücut pozisyonu etkendir. ancak hiçbiri tek başına -herşey- değildir )

yavaş ve hızlı ayrımını en basit etkenlerden motosikletin ağırlığına, hızına göre değiştiğini varsayarsak, videoları da izlediğini varsayıyorum

1- hızlı kavramında, motosikletin kendini dik tutma stabilite hızı + hareket edebilme hızı
    yani 100kg. lık bir motor düşün

( misal) ancak 10km ile düşmeyecek hıza, 5km ile de stabilize hıza yani ilk hıza ulaşır.
    şu örnek sana daha iyi anlatacaktır.

(bu veriler ise gerçektir) bir F-16 uçağının havada kendini asılı tutacak hız 360km/saattir. yani 360km ile ancak kendini havada tutuyor, sonraki hızları ise ileri veya yukarı hareketi sağlıyor.

işte, motosikleti de hem düşmeyecek hem de ileri hareket ettirecek hız stabilitedir. stabilite hızında ise bir viraja girdiğinde, mucura/toprağa vs girdiğinde gazı kısmamanın veya açmamanın ( yük dağılımı, gaz kısımlarında yükün ön tekere binip kayma riski ayrı bir konudur ki yine stabiliteye bağlıdır) sebebi de budur. işte sağa viraj anında sağa vücudunla baskı yaparken, sağ kolun ise tekerin yönünün " / " durmaması gerekir. "\" pozisyonunu alması için ise sağ elle öne doğru "kıvrılmaz" "itilir"
    zaten fazla itince veya az itince bunun dengeyi ve stabiliteyi bozduğunu hissedersin. trafiğe kapalı alanda uygularsan daha iyi anlarsın. ve 30-40km hızla deneyebilirisin. ancak unutma ki, deneyerek ve tekrarlayarak tecrübe kazanabilir ve arttırabilirsin.

kazasız sürüşler dilerim
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı VALEO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gerçi işin üstadları gerekeni yazmış ve söylemiş
    bizimde bir kontra videomuz var bilgi vermesi açısından paylaşıyorum.
    ibrede gördüğünüz üzere .bu makasları kontra hareketini yapmadan bu hızlarda yapmak imkansız.
    http://www.youtube.com/watch?v=92yRmo9hUFo
    motora hakimiyetin çok güzel taktire şayan benimde bu tekniği kavramam lazım velakin eksik birşeyler var

şimdi bu kontra tekniğinde sola dönerken sol elçiği kendimize çekmek yerine sağ elciği iterek hem gigonu çevirmiş hemde motoru yatırmışta oluyoruz olay bumudur yoksa birkere dağa anlatın farklı ve basit bir şekilde

motora hakimiyetin çok güzel taktire şayan benimde bu tekniği kavramam lazım velakin eksik birşeyler var

şimdi bu kontra tekniğinde sola dönerken sol elçiği kendimize çekmek yerine sağ elciği iterek hem gigonu çevirmiş hemde motoru yatırmışta oluyoruz olay bumudur yoksa birkere dağa anlatın farklı ve basit bir şekilde
    şimdi olay şu .sağa yatmak istiyorsan sağ elciği ileri doğru iteceksin .sola yatmak içinde sol elciği ileri doğru iteceksin.
    kontra tekniğini aslında insana kolaylık sağlar . kalçanı fazla hereke ettirmene gerek kalmadan ve fazla efor sarfetmeden motorunu yatırıp kaldırabileceğin bir işlemdir. veya diyelimki sağ viraja girdin ve yattın fakat viraj çıkışı keskinleşiyor,işte burda kontra yaparak fazla efor sarfetmeden ve risk yaşamadan daha fazla yatıp virajı tamamlamanı sağlar .

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Skoda Fabia Elegance ; CBF150
    Alıntı VALEO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi olay şu .sağa yatmak istiyorsan sağ elciği ileri doğru iteceksin .sola yatmak içinde sol elciği ileri doğru iteceksin.
    kontra tekniğini aslında insana kolaylık sağlar . kalçanı fazla hereke ettirmene gerek kalmadan ve fazla efor sarfetmeden motorunu yatırıp kaldırabileceğin bir işlemdir. veya diyelimki sağ viraja girdin ve yattın fakat viraj çıkışı keskinleşiyor,işte burda kontra yaparak fazla efor sarfetmeden ve risk yaşamadan daha fazla yatıp virajı tamamlamanı sağlar .
    Çok güzel özetlenmiş olay.Sayfalarca yazılan yazılar adamın kafasını karıştırıyo.Ancak ben herşeye rağmen antikontracılardanım.Bugüne kadar konra taktiğini denemeye ihtiyacım olmadı.Çünkü 110'la girebileceğim viraja 90'la girdim.Kendimi de riske sokmadım.Tatlı tatlı aldım virajımı.Eğer yarışlara katılan biri olsaydım elbetteki bu taktiklere ihtiyacım olacaktı.Ancak günlük hayatta tabakhaneye bişey yetiştirmiyoruz.Ancak ben bu virajı acaba ka

6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler