Evet gördüm valla haklıymışsın...
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Bu 299 olayı sadece Honda da değilmiş, videolara bakın R1 de 299 da kalıyor.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
bir sürü 1000 cc motorsiklet videosu izledim bu dediğiniz olay hem cbr 1000rr'da hem r1'de hem gsx-r 1000'de ,hem kawasaki zx-10 r'de hem de ducati 1098de böyle.başka unuttuğum olabilir
Benim bildiğim bu 299 işi, tüm ss üreticilerinin ortak yaptığı bir centilmenlik anlaşması. Tüm ss'lerin hız göstergesi 299'da sabittir.
Nedenleri:
1- Üreticilerin biz en hızlıyız pazarlaması yapıp, tüketiciyi yanıltmaması
2- Sürücülerin en son kaç gördüm diye gereksiz risk almamaları
3- Forumlarda honda 323 gördü, Suzuki 325 gördü kavgalarının önlenmesi
GPS lerin veri yenileme hızı saniyede 1 dir ve 1saniye gecikmeli verirler. videodaki GPS in aynısından ve en üst seviye el tipi GPS (garmin etrex venture ve GPSMap 60csx modeli) sahibi biri olarak konuşuyorum neredeyse hiçbir aracın hız göstergesi GPS verileri ile tam olarak uyuşmuyor, ama GPS bilgisi aracın kendi göstergesinden daha doğrudur (tabiki GPS hassasiyetinin yüksek olduğu koşullarda) ve genelde araçların hızı arttıkça hata yüzdeside artmakta. videoda izlediğime göre motorun göstergesi 299 a ilk ulaştığında GPS 290 gösteriyor (baya az bi sapma) daha sonra redline da biraz daha devrin artmasıyla GPS deki hız 290 dan 295 e çıkıyor. demekki aslında motorun göstergesinde sabitleyici olmasa ~%3 lük sapma payıyla 305 gibi bişey göstericek. en doğru hız ölçümü radar ile yapılır ama şuda bi gerçekki 1000cc lik standart motorlar 295 i zor geçer
ya zaten hiçbir zaman digital ibreler doğruyu sölemez diye biliyorum.Belki ufak bir (%3) gibi bir sapma ama olsun yani birebir soğru sölemiyor...
benim de anlatmaya çalıştığım şey buydu. GPS den gelen gerçek hız verisini kullanabilmek için motoru 1 saniye anynı hızda tutmak gerek.
bu mantıkla videodaki 1000 RR göstergesi %3 gibi bi sapma yapıyor en fazla %4.
yanlış! göstergede 299 dan sonra 1000 devir daha hızlanmaya devam eden makina gerçek hızda 310 rahatça geçer, geçiyor da.
sen hiç gözlerinde korku olan bir kartal gördün mü ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)